Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 40. rész: Németh “8V” Péter

Nagy Matyi, gondolva a közvetlen utánpótlásra, egy a pályája legelején járó fiatal, 18 éves pilótának adta tovább a stafétát. Hisz Németh “8V” Péter Kisvaszar és Domaháza után, éppen kettő éles versenyt tudhat maga mögött. Ennek ellenére nem változattunk a jól megszokott tíz kérdésen, így legalább jókat nevettünk, mert valóban így pár felvetés még megmosolyogtatott minket a kissráccal.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Az elmúlt két verseny után elégedett vagyok. Ezek voltak az első éles bevetéseim a Rali3-ban. Szeretnék ilyen ütemben fejlődni, és minimum ezen a szinten maradni.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Van még mit elérni, ez egyértelmű. Szeretném követni Édesapámat, aki 30 éve űzi ezt a sportot akár a jobb, vagy bal1-ben… Én legalább ennyi időt szeretnék eltölteni ebben a raliban, a bal1-ben…

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Persze, hogy van és mernék mást mondani? Igen, apu az, Németh “16V” Péter, azaz Szelep, ahogyan sokan ismerik. Ebbe születtem bele az ő jóvoltából. Láttam mit tett ezért a sportért, milyen kitartással és szenvedéllyel csinálta, ismerem a szervező képességét. Az abszolút címen kívül mindent megnyert a magyar raliban. Ezt szeretném én is elérni. Amikor kicsi voltam, Benik Balázst néztem tátott szájjal a pálya szélén.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

Volt már a mini raliban. Tudod itt, amit Baranyában szerveznek kis rali futamok, meg szlalom. Szóval Garéban tavaly a Trabanttal az akácosban landoltunk. Két sárvédő, meg lengőkar bánta. De ez olyan 40 ezer volt erre az autóra… De ez az eset is megtanított valamire, hogy mindig nagyon kell koncentrálni.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Azért páran már ültek mellettem, hisz a mini raliban mentem négy évet. De kiemelném jelenlegi társam, Rumszauer Andrást, aki ugyan tíz évvel idősebb nálam, de neki is csak ez volt a harmadik versenye. Ennek ellenére kitűnően megértjük egymást.

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Kisvaszar előtt kipróbálhattam egy Citroen C2 Maxot, ami nagyon tetszett. A Trabantot nagyon kiismertem a négy év alatt, szerettem is. A Honda viszont egy alattomos autó, sajnos. De pont ez miatt megyünk vele, mert folyamatosan foglalkoztat a kocsi, nem hagy unatkozni… Fejlődni lehet tőle.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Hogy nincs igazi utánpótlás nevelés, ezt a saját bőrömön is érzem. Kimerül a mini raliban, meg a szlalomokban. A fiataloknak más lehetősége nincs kezdeni. Aztán ott van most ez az utcai gumiszabály. Éppen ma jöttek meg az abroncsok, éppen 78 ezerért darabja…

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Vannak páran, bizony. Dénes Szabolcs, Paczúr Dominik, Geiger Máté. Janovich Rolandot már a rali2-es mezőnyből mondom, az első osztályból pedig Dudás Gergőt és Szauer Gergőt említeném.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

A két verseny alapján egyértelműen Geng Bence. Tőle még nagyon messze vagyunk, nem is tudom, hogy lehet ilyen gyorsan menni, hogy ennyit kaptunk még tőle. Nagyon jóban vagyunk, szimpatikus, szerény srácot ismertem meg a személyében. Nagyon jó versenyezni vele.

10. Ezt a tíz kérdést kinek tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Egy jó barátomnak, egy nagyon tehetséges baranyai pilótának, új nevén Dagobert bácsinak, azaz Dénes Szabolcsnak adnám szeretettel ezt a lehetőséget…

Kósa András Race1.net

A képeket Németh “8V” Peti küldte számunkra. Fotók: Hompola HK motion, Rally Feeling.hu, Takács Csaba photo, Peremicki István pirirc.hu, rallyfotok, hu,

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 
12. rész Bodolai László
13. rész Balogh János
14. rész Csomós Miklós
15. rész Német László
16. rész Szauer Gergő
17. rész Fogarasi Attila
18. rész Határ Attila
19. rész Lencse Zoltán
20. rész Krajnyák Petra
21. rész Maricsek Miklós
22. rész Tóth Tibor
23. rész Perge György
24. rész Tajmel Tibor
25. rész Berki Gábor
26. rész Páhi Csaba
27. rész Klausz Kristóf
28. rész Bútor Róbert
29. rész Márta János
30. rész Vizelli Károly
31. rész Bodogán Ferenc
32. rész Papp Arnold
33. rész Baksai László
34. rész Juhász Csaba
35. rész Kolencsik Balázs
36. rész Bencs Zoltán
37. rész Nyilas Péter 
38. rész Marozsi Zsolt
39. rész Nagy Mátyás

 

Exit mobile version