Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 24. rész: Tajmel Tibor

Perge György egy igazi közönség kedvenc pilótának adta tovább a stafétát. Hisz Tajmel Tibort nagyon kedvelik a szurkolók, mert egy percig sem hagyja őket cserben, ahol lehet, kihozza a hátsókerekes BMW-ből, amit lehet… De, mint mondja ő ezért is csinálja. Egyszerűen imádja a ralit. Sok mindent megtudhatunk most vele kapcsolatban, hisz itt vannak a válaszai.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

A lehetőségekhez képest maximálisan, ennél kevesebbet vártam magamtól. Gyakorlatilag önerőből versenyzem. De így is voltak szép eredményeim, ezek közül nekem az egyik legkedvesebb a 2007-es abszolút 2. hely a Rali túrában. Ezt az Opel Asconával értem el, mellette a kategóriában bajnok lettem. És azért is vagyok büszke az abszolút helyezésre, mert akkoriban volt vagy 120 induló… Van még kategória bajnoki címem, éppen tavalyról az ORC-ben a 2000+ kategóriában nyertem. Emellett a ralikrosszban is vannak hasonló eredményeim.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Még egy-két bajnoki címet elérni. 47 éves vagyok, de van bennem még kellő erő és motiváció is. Tudom, hogy mindenki győzni megy az én kategóriámban is, de én emellett még a nézőkről sem szeretnék megfeledkezni.

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Nagy példaképem volt a Ranga Laci. Profizmusa, alázata. Turi Tominak pedig í stílusa tetszett, bármibe ült, nagyon jól ment vele. Nemzetközi szintem pedig lenyűgözött Colin McRae és Juha Kankkunen.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

A legnagyobb baklövésem az volt, amikor a BMW-t egy Mitsubishi EVO VI-ra cseréltem… Sikerült rövid idő alatt kétszer lecsóra törnöm. Nem tudom mennyire volt nagy kár, mert úgy törötten adtam el. De nem volt olyan vészes.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Akikkel mentem, mindenkivel nagyon jó volt a hangulat az autóban. És hibátlanul mondták az itinert, igaz azt, amit én feldiktáltam nekik. Egy ember, Kiss József azért adott kicsivel több támogatást, mert ő az időben is segített, nagyon jól látott a pályán, a kigyorsításokat is precízen mondta.

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Igazából mindig a hátsókerekes autókat előnyben részesítettem. Az Ascona nagy szerelem volt. Az E30-as BMW V8-as egy igaz vadmacska volt, imádtam azt is. Nehéz volt kordába tartani, így a stopperórának nem volt nagy barátja, anyagilag a fenntartása nagyon olcsó volt.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Nem vagyok elégedetlen, de van pár dolog, amit megjegyeznénk. Én a rali túrán nőttem fel és ez szerintem most is nagyon hiányzik. Én is most gyakorlatilag kényszerből megyek az ORC-ben és ez így megterhelőbb. Én nem tudok egy hétig pályát járni. Úgy betanulják egyesek a pályát, hogy a navigátor csak súlynak van a kocsiban. Átjárogattam Romániába és nagyon tetszenek a pályák. Az itthoniakat már fejből tudjuk. De tudom sem az MNASZ, vagy a szakágunk vezetői és a rendezők nincsenek könnyű helyzetben. De alapvetően a versenyzők között jó hangulat van és nekünk a nézőkkel is hasonló a kapcsolatunk.

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Kicsi közöm volt némi segítséggel Janovich Rolandhoz. Nos, őt nagy tehetségnek tatom. A Rali3 bajnokát jó emberek veszik körül és sokat segítenek neki. Rolandban pedig megvan a kellő alázat, mellette pedig nagyon tehetséges. Az első osztályból Csomós Mixit és Szauer Gergőt említeném meg.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

Mindenkit ellenfélnek tekintek. Nagyon gyors Berki Gábor “Gagarin”, aki akár egy rosszabb technikával is nagyon gyorsan megy. Temesvári és Lángi is nagy ellenfél, ők kicsit komolyabb technikával mennek. Ha folyamatosan versenyezne Szilágyi Patrik, akkor ő sok borsot törne az orrunk alá.

10. Ezt a tíz kérdést kinek tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Elolvasnám Berki Gábor “Gagarin” válaszait, hogy nyilatkozni is olyan jól tud, mint vezetni…

Kósa András Race1.net

Fotók: Bitto Zsolt, Mikolicz László

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 
12. rész Bodolai László
13. rész Balogh János
14. rész Csomós Miklós
15. rész Német László
16. rész Szauer Gergő
17. rész Fogarasi Attila
18. rész Határ Attila
19. rész Lencse Zoltán
20. rész Krajnyák Petra
21. rész Maricsek Miklós
22. rész Tóth Tibor
23. rész Perge György

 

Exit mobile version