Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 12.rész: Bodolai László

Én gondoltam… Mármint azt, hogy Hadik András Bodolai Lászlónak fogja tovább küldeni a megválaszolás lehetőségét. Jóban vannak és régóta egy csapatban versenyeznek. Laci felnéz Andrisra, az eddig elért eredményeire. De nézzük, mit válaszolt a kérdésekre.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Összességében elégedett vagyok. Stabilan hoztam az eredményeket. Nagyjából mindig az elejében autóztam az utóbbi időkben, tehát az első hatban. De volt olyan szakasz, ahol abszolút időt is futottam.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Szeretnék a következő bajnokságban az első háromban végezni. Mind fizikális és mentálisan is felkészültem. A technika is adott az új Ford Fiesta R5 MKII személyében. Ha elindul a bajnokság, iparkodni fogok.

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Nekem Kimi Raikkönen. A Forma 1-es és ralis próbálkozásai előtt is meghajolok. Nem beszél feleslegesen. De amikor mond valamit, az ott van. És nem mellesleg kiváló apuka.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

2016-ban az első R5ös évünkbe a Mikulás ralin történt. Ózdon előtte abszolút 4. lettem és ezen felbuzdulva nyomtam a Mikulás rali murvás pályáin is. Magabiztos voltam, olyannyira, hogy egy mezőn eltaláltam az egyetlen fát. Azt ketté is törtem, az autó az oldalára borult. Tízmilliós kár volt…

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Igazából nem szeretnék kiemelni senkit. Minden időszaknak megvolt a maga sajátossága, amit végig csináltam az aktuális társammal. Más tempók voltak, a kezdőtől a haladóig. Az a lényeg, mindig élveztük és ezt csak olyanokkal lehetett, akikkel a pályán kívül is kiváló volt a kapcsolat. Most is összejárunk, attól függetlenül, hogy éppen kivel megyek.

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Az N/10-es Subaruval nagyon sokat mentem. Még előfutóként is ezzel a típussal nyomtam. Szerettem és még a szekvenciális váltós időszakában is versenyeztem vele. Aztán jött az R5-ös időszak és nagyon kedvelem a Fordokat. Ott lehet velük lenni az élmezőnyben. Remélem így lesz az új MKII-sel is…

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Igazából nagyjából jó minden. De lehetnének kicsit versenyző centrikusabb szabályok is. És ezeken belül meg mindenkit egyformán kéne kezelni… De, hangsúlyozom, jó irányba haladunk. Évek óta egy stáb dolgozik a sportágért, hagyni kell őket dolgozni és nem évente lecserélni. Jó ez így most.

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Vincze Ferit nagy tehetségnek tartom. Nagyon ügyes és stabilan hozza az eredményeket. Úgy gondolom, Szauer Gergő is be fog futni, ha kicsit visszavesz a hűbelebalázs stílusából. Jobban odafigyel, hamarabb beérik.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

Velenczei Ádámmal vívunk sokat az adott helyezésért. De Kiss Lacival is, ha éppen teljes szezont fut. De igazából mindig úgy hozta a sors, hogy Ádámmal csatáztunk, no meg Balogh Janival, akivel már századra is azonos időt tudtunk teljesíteni.

10. Ezt a tíz kérdést kinek rakjuk fel a következő részben a te kérésedre?

Én Balogh Jani válaszait várnám a legjobban

Kósa András Race1.net

Fotók: Csölle Dániel, Mikolicz László, Komjáti Krisztián, Takáts Ottó 

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 

 

Exit mobile version