Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 5.rész: Kerék Balázs

A közkedvelt Ollé Sasa tegnap, volt navigátorának, azóta már a bal1-ben is megmérettetett Kerék Balázsnak dobta a staféta botot. És ezzel együtt a megválaszolandó tíz kérdéses csomagot. Balázs állta a sarat és a követekező válaszokat kaptuk tőle.

Itt Őry Tamás navigál riportalanyunknak 

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Úgy gondolom a navigálásból kihoztam, amit lehetett. Olyan időszakban ülhettem nagyon komoly autóban, WRC-ben, ami a magyar rali csúcsidőszaka volt. Hisz a 2003-as és 2004-es szezonban Szabó Gergőnek diktáltam a szentírást a Skoda Octavia WRC-ben. A pályafutásomat egyébként Rongits Attila mellett kezdtem, majd Gergő után szinte csak Ollé Sasának diktáltam. Vezetni pedig, ugye nemrég óta kezdtem, mármint bajnoki szezon szintjén. Egy elsőkerekes Citroen mellett döntöttem. Voltak az elmúlt évben biztató eredményeim, de őszintén és reálisan nézve nem is gondoltam arra, hogy ennél gyorsabban tudjak menni, még így az elején. A kategóriában volt két ufó, Csomós Mixi és Szauer Gergő. Az utánuk következő versenyzők mezőnyében foglaltam helyet.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Ebben az elsőkerekes történetben két éven belül TOP3-as pilóta szeretnék lenni.

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Loeb és Ogier halálpontos menetei, teljesítményei lenyűgözőek voltak számomra. De a két pilótát nem ismerem személyesen, emberileg, így azt nem tudom megmondani, hogy minden szempontból példaképnek tekinthetem őket. A ralis teljesítményüket ismerem el.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

Korábban is vezettem alkalmilag. Ha jól emlékszem a 2005-ös Mikulás ralin törtem össze egy Ladát. Viszont a legemlékezetesebb ilyen jellegű élményem a 2007-es Veszprém ralin volt. Ollé Sasával mentünk egy négy versenyes, tehát szinte új, gyári Suzuki Swift S1600-sal. És a gyorsaságin kigyulladt és a szemünk láttára égett el 198 000 euro…

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Kevés navigátorral mentem eddig. De közülük egyértelműen kiemelkedik Tóth Zsolt. Úgy gondolom, ő itthoni viszonylatban is egy TOP navigátor…

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

A Suzuki Swift Sport nagyon jó volt murván. Nagyon tetszett. A Citroennel még magázódunk. Néha még meglep, ki kell még ismernem az autót, de remélem ez idén bekövetkezik.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Szerintem európai szinten nálunk nagyon komoly mezőny van. Ügyes pilótákkal, minden kategóriában. Úgy érzem, kezdenek visszajönni a szurkolók. Ez is egy pozitív dolog. Viszont még nem érzem a Szövetség és a rendezők részéről azt, hogy a versenyzőkért van minden. Pedig alapvetően így kéne lennie. Ne keljen ezért az érzését külföldre menni… Ott ezt alapból megkapjuk.

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Kíváncsi leszek, hogy az R5-ös autók között mire megy Csomós Mixi és Dudás Gergő. Mindkét srác nagyon ügyes pilóta. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a kategóriában marad Szauer Gergő. Remélem egy egészséges szezonja lesz, ha végre elindulhat a bajnokság.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

Szauer Gergő mögött mindenki. Remélem, Márta Janival nagyokat csatázhatok majd.

10. Ezt a tíz kérdést kinek rakjuk fel a következő részben a te kérésedre?

Rongits Attila válaszaira lennék nagyon kíváncsi…

Kósa András Race1.net

Sári Péter, Csatlós Norbert ill. Szántó Frigyes, Maczek Péter és  Kugelmann Erik képeit Kerék Balázs küldte szerkesztőségünknek.

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa

 

Exit mobile version