Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 23. rész: Perge György

Tóth Tibor egy volt kategória társának adta át a stafétát. Hisz tavaly együtt mentek a Production Car kupában. Perge György, ahogy alább olvasható, idén is szívesen menne Tibi ellen. Ugyanis akkor egy nagy álma teljesülne, mert ahhoz neki is most már egy R5-ös autóban kéne versenyeznie. Kívánjuk neki is, de addig is olvassuk válaszait.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Igazából sosem elégedett az ember, így én sem. De a lehetőségeimhez képest az vagyok, annyira nem rosszak a részeredményeim. Nem vagyunk egy nagy csapat. Kategória bajnoki címet még nem nyertem, második és harmadik helyeim volt több is. Tavaly Zemplénben volt olyan gyorsasági, ahol a legjobb mitsubishis voltam az ORB és ORC mezőnyt tekitve és erre nagyon büszke vagyok.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Szeretnék egy kategória bajnoki címet nyerni. És ha egyszer adódna egy lehetőség, hogy egy épített versenyautóval mehessek, akár egy R5-tel, akkor nagyon boldog lennék, de akár kisebb kategóriájú versenygéppel is. Meglátjuk, szívesen kipróbálnám…

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Kettő van. Colin McRae a nemzetközi mezőnyből. Olyant mutatott a világnak és nekem is, ami előtt csak meghajolni lehet. Itthon pedig Turi Tomi. Nagyon hiányzik a mezőnyből még most is. Ő rendesen színesítené a mostani színvonalat is. Régen próbáltam utánozni, de nem ment annyira…

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

Több kisebb is volt, de sajnos egy nagyobb is. Ez pedig a 2017-es eger ralin történt. Kocsomba Karcsi autójára ráestünk, azonban eközben elsodortunk egy sportbírót is, aki súlyosan megsérült akkor. Engem ez az eset lelkileg és anyagilag is megviselt. De szerencséére a sportbíró társunk felépült.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Azért sok navigátorom nem volt. Nem sűrűn váltogattam őket. Akikkel mentem mindig a baráti körömből kerültek ki. Közülük egy kicsivel Kese Zoltánt emelném ki, mert ő mindig a szívét, lelkét tette bele. Sokat segített és szervezkedett nekem.

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Túl sok típussal nem mentem. Hondával kezdtem. Sok évig nyúztam, de inkább ez is az utcaira hasonlított. A Mitsubishi EVO VI-os kicsit megvolt bőszítve, tetszett az is, de legjobban nekem a mostani EVO IX-es. Maximum egy épített versenyautóra cserélném le.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

A versenyek mennyisége megfelelő. A pályák lehetnének kicsit változatosabbak. De tudjuk, mi a helyzet itthon. A Szövetségtől várnék még olyan lobbi tevékenységet, amivel kicsit könnyebb lenne támogatókat találni, elérni őket. Egyszer bekerülhetne a rali is a látványsportágak közé…

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

A Rali2 elejében, akik mennek, elég ügyesek mind. Néztem őket néha. A Rali1-ben Vincze Ferenc, Velenczei Ádám és Szauer Gergő elég ügyes. Idén komoly csaták lettek volna. Szerintem 5-6 esélyes lenne a bajnokság.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

A Production Car kupában indulnék idén is. Nos, hogy ki tart velem, azt egyáltalán nem tudom. Ha jön, akkor Kurtos Robi nagy ellenfél lenne, az biztos… Ha egyszer elrajtolhatunk, minden más ott kiderül.

10. Ezt a tíz kérdést kinek tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Tajmel Tibor ikonikus alakja a magyar ralinak, tőle várnám a válaszokat…

Kósa András Race1.net

A képeket Perge György biztosította számunkra. Fotók: címlap Bittó Zsolt, Hajósi Hajóka Miklós, BigBeni, Gajár Gyula

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 
12. rész Bodolai László
13. rész Balogh János
14. rész Csomós Miklós
15. rész Német László
16. rész Szauer Gergő
17. rész Fogarasi Attila
18. rész Határ Attila
19. rész Lencse Zoltán
20. rész Krajnyák Petra
21. rész Maricsek Miklós
22. rész Tóth Tibor

 

Exit mobile version