Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 19.rész: Lencse Zoltán

Határ Attila egy olyan pilótának adta tovább a stafétát, akire felnéz, sokat köszönhet neki és nagyon szeret vele dolgozni. Ő nem más, mint Lencse Zoltán, aki igazán élvezi a ralit. Mindennél többet jelent neki ez a sport, de ez és még sok más kiderül a válaszaiból, no meg az, hogy egy hölgynek a válaszait várja majd a következő részben.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Nem ismerek olyan embert, aki elégedett lenne az eredményeivel, pedig én az vagyok. Én az élményért és nem az eredményért autózom, nagyon élvezem a ralit. Mindennél többet jelent számomra. Kár, hogy a civil lefoglaltságom nem enged több időt erre a gyönyörű sportra.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Mindent, amit még lehet. Sok remek futamon szeretnék még versenyezni, a legjobb autókkal menni. Ha megnyerném a lottó ötöst bevásárolnék vagy három WRC-t… Ha egyszer majd megtehetem, sokkal több időt szeretnék fordítani a versenyzésre.

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Amikor én cseperedtem, akkor a média igazából a F1-et nyomta, a rali sok teret még nem kapott. Éppen ezért onnan tudok mondani egy személyt, mégpedig Alain Prost az, akire felnéztem. Nem véletlenül kapta a “professzor” becenevet. Az a gondolkodás, amit ő képviselt, példaértékű. Itthonról pedig ASI, akit volt szerencsém közelebbről megismerni. Számomra az is útmutató, amit ő képvisel.

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

Három Mitsubishit törtem darabjaira. Halálra zúztam őket sajnos. 2011-ben kezdtem a pályafutásom és elég jól indult az EVO IX-sel. Ezen felbuzdulva vágtam neki a 2012-es esztendőnek, majd a 2013-nak, amelyek együtt három totálkárt hoztak… A Budapest ralin a fa tetején kötöttünk ki, de előtte az orfűi körgyorson a Rácz tanya után a szalagkorlátos rész már “Lencse” kanyar… Aztán volt még egy ralisprint verseny, valahol Miskolc mellett, ahol szintén letettük a névjegyünket.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Igazából nem emelnék így ki senki. Sok emberrel próbálkoztam eddigi pályafutásom alatt. De azért megemlíteném, hogy Hofbauer Tamás és Dr. Kovács Annamária rengeteget tettek hozzá a pályafutásomhoz. De Elek Istvánnak külön köszönök mindent, mert kimagaslóan jó pilótaként is képes volt mellém beülni navigálni, hogy segítsen. Neki köszönhetem, hogy maradtam a szakágban, mert kacsintgattam a tereprali felé is, de az ő biztatása miatt maradtam. Volt, hogy szinte fejből diktálta az itinert, szóval ő nagy inspirációt adott, hogy maradjak a raliban.

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Mitsubishikkel mentem és R5-ös autókkal eddig. Ezek közül kiemelkedik a Ford. Nekem ez a csúcs. Az M-Sportnál tudják, hogyan kell kiszolgálni az ügyfeleket, hogy elégedett legyen. Nagyon szeretem ezt a típust és örömöm lelem abban, hogy ilyen autóval versenyezhetek.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Mindennel elégedett vagyok. Nem vagyok az a lázadós típus. Úgy látom, jó irányba mennek a dolgok. Egyre több a versenyzőbarát futam. Ezt a vezetőséget hagyni kell dolgozni. Néha egy-egy kommunikáció azonban jól esne a részükről, mielőtt döntést hoznak.

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Gyorsan mennek a fiatalok. Kitartás és pénz kell. Persze ez nem mindenkinek adatik meg. De azt tanácsolom, ne feszengjenek az autóban, hanem mosolyogva versenyezzenek.

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

Van itthon húsz jó autó és harminc remek pilóta… Nagyon jó kezűek az itthoni versenyzők, komoly mezőny van nálunk. Jó ilyen bajnokságban versenyezni, ahol többen is nyerhetnek gyorsasági szakaszt.

10. Ezt a tíz kérdést kinek rakjuk fel a következő részben a te kérésedre?

Én egy márkatársamnak adnám tovább a stafétát, Krajnyák Petrának.

Kósa András Race1.net

Fotók: Csölle Dániel, Mikolicz László, Komjáti Krisztián

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 
12. rész Bodolai László
13. rész Balogh János
14. rész Csomós Miklós
15. rész Német László
16. rész Szauer Gergő
17. rész Fogarasi Attila
18. rész Határ Attila

 

Exit mobile version