Race1.net

Ki(?)böki az oldalam?! 25. rész: Berki Gábor

Tajmel Tibor meggyőződésem, hogy tiszteletét kinyilvánítsa egyik legnagyobb ellenfelével szemben, ezért adta a stafétát Berki Gábornak. És ennek nagyon jó üzenete van, hogy a kategóriában nem ellenségek vannak, hanem ellenfelek, akik pedig sportemberek. Következzenek tehát Gábor válaszai, amiből kiderül az is, hogy ő kinek adja tovább a válaszadás lehetőségét.

1. Mennyire vagy elégedett az eddig elért eredményeiddel?

Ahonnan jöttünk és amilyen alacsony technikájú autóval versenyeztünk meg vagyok elégedve. Jó érzés volt, hogy a sprint versenyek után az ORC mezőnyébe felkerülve (kényszerből) szinte az első néhány verseny után megjegyezték a nevünket és ott tudtunk lenni a kategória elején. Második évben kategória bajnokok is lettünk.

2. Mit szeretnél még elérni ebben a sportágban?

Igazából nagy vágyaim nincsenek. Persze több bajnoki cím jó lenne még. De azzal is beérném, hogy minél többet tudjak versenyezni. Nekem még újak a pályák, én nem unom, hisz csak 2 éve megyünk első osztályban és nagyon élvezzük. Feleségemmel, Szandival nekünk ez a wellness, mindketten nagyon szeretjük, mindketten ezért dolgozunk, hogy eltudjunk menni kikapcsolódni, versenyezni.

3. Van példaképed, ha igen ki az, akire felnézel és inspirált téged is? És miért ismered el?

Példaképem Senna, az az alázat és a rengeteg munka, amit tett, nagyra becsülendő. Itthon talán a sikerért ennyit Asi tett szerintem, bár sok mindenkinek nem tudom a pályafutását. Minden tiszteletem Carlos Sainz-é, főleg hogy ennyi idősen is így tud teljesíteni. Itthoniak közül Tajmel Tibi, Páhi Csabi. Őket azért szeretem, mert hasonlóak mint én. Dolgoznak, összeszedik rá a pénzt,(mert ezért élnek) elmennek versenyezni és nem tréningezik a pályákat, mert nekik sincs idejük. Felnézek még Janikára, Asira, Turàn Fricire, valamint  Turi Tomira. 

4. Mi volt az eddigi legnagyobb baklövésed, esésed és mennyibe került?

Többször voltam már tetőn árokban, többször törtem össze autót. 2011-ben Tódori versenyen volt a legnagyobb esésem, egy jobbos kanyarban szálltam el. Megdobott az út és irányíthatatlanná vált az autó, neki csapódtam a fának, majd a betonhídnak. Súlyosan sérült a bal karom és a rövidtávú memóriám. Azonnal műtöttek. A balkezem szinte egy évig használhatatlan volt. Rengeteg csavar és platina van bennem. Az autó totálkáros lett. Aztán 2018-ban Eger Rallyn is jól összetörtem, de ott szerencsére mi megúsztuk épp bőrrel.

5. Ki volt eddigi pályafutásod alatt a legjobb navigátor, akivel együtt tudtál dolgozni és miért őt emeled ki?

Mindenkivel megvoltam elégedve, mindenki százszázalékosan meg akart felelni, hogy minden nagyszerűen menjen. Azért mert a feleségem navigál semmi gond nincs. Simán nekiáll kereket cserélni vagy szerelni amit tud. Sőt jobb így, hogy lelkes, mert ha nem szeretné biztosan sok veszekedés lenne. 

6. Melyik autó feküdt neked eddig a legjobban és melyik nem és miért?

Sok választási lehetőség nem volt. Ladával kezdtem, de csak szlalom versenyeken indultam. Aztán BMW E30 lett, abból párat elhasználtam. De a legjobb a mostani az E36.  Az E30-hoz képest sokkal kezelhetőbb és nyugodtabb kocsi. Nagyon jó futóművel rendelkezik.

7. Mi az amivel elégedett vagy a ralisportunkban és mivel nem?

Nincsenek problémáim, azt viszont nem bánnám, ha Rali2-ben is tudnánk indulni, nekünk az első osztály eléggé megterhelő. Időben és anyagilag is. Viszont oda már drágább kocsi kellene, hogy ütőképes legyek. BMW-ben az a jó, hogy széria a motor és elég jól bírja. Egy probléma azért akad. Az nagyon bosszant, hogy a tiltott tréninget nem korlátozzák vagy büntetik! Ebből sokan nagy előnyre tesznek szert. Nekünk nincs időnk és így hátrányban vagyunk.

8. Kit tartasz nagy tehetségnek a mai mezőnyből, mind a három osztályból együttesen?

Rallye 3 nem ismerem. Rallye 2 sem annyira. Az első osztályban Dudás Gergő és Csomós Mixi. 

9. Ki, vagy kik a legnagyobb ellenfeleid a saját kategóriádban?

Tajmel Tibi. Főleg azért nagy ellenfél, mert ő is kettő három felirásbol megy mint mi. Örülök, hogy tudunk harcolni. Max annyi előnye van az öregnek, hogy 25 éve megy😂😂. Míg nem jött versenyezni és  ahogy hallottam, hogy jönni fog attól tartottam csak nehogy gyorsonként adjon 15-öt mert azt nem bírom le dolgozni.😄Páhi is kemény dió lenne, ha egyforma kocsival mennénk, (ha végre venne egy széria M3-at 😂) Nagyon hiányzik a BMW-sek közül még Tóth Attila és Huszár Roland, szívesen megméretném magam velük, mint régen.

10. Ezt a tíz kérdést kinek tegyük fel a következő részben a te kérésedre?

Az egyik legjobb pilótát a kategóriànkból, Páhi Csabát szeretném felkérni!!! 

Kósa András Race1.net

A képeket Berki Gábor küldet szerekesztőségünknek. Címlapfotó: Bitto Zsolt, Rally Feeling, Pirierc.hu, KGB Gyula Photography

A “Ki(?)böki az oldalam?!” cikksorozat eddig megjelent részeit a riportalany nevére kattintva olvashatod. 

1. rész Vincze Ferenc
2. rész Kiss László
3. rész Turán Frigyes 
4. rész Ollé Sasa
5. rész Kerék Balázs
6. rész Rongits Attila 
7. rész Matics Mihály
8. rész Hevesi István
9. rész Bacsa Tamás
10. rész Lovász Pál
11. rész Hadik András 
12. rész Bodolai László
13. rész Balogh János
14. rész Csomós Miklós
15. rész Német László
16. rész Szauer Gergő
17. rész Fogarasi Attila
18. rész Határ Attila
19. rész Lencse Zoltán
20. rész Krajnyák Petra
21. rész Maricsek Miklós
22. rész Tóth Tibor
23. rész Perge György
24. rész Tajmel Tibor

 

Exit mobile version