Dudás Gergő: Jó móka volt

Az ORC idei abszolút bajnoka is rajthoz állt az elmúlt hétvégi Mikulás ralin. Dudás Gergő nem a megszokott Mitsubishi R4 RS-sel, hanem egy N-es autóval rajtolt. Ugyanis a bajnokautó már a téli revízió kellős közepén van… A fiatal bajnok pilóta most Szabó Bencével rajtolt a futamon, igaz nemcsak ő, hanem többen is beülhettek mellé most a jobb1-be. Mert ez a hétvége a szórakozásról, mókáról szólt, nyilatkozta előzetes is Gergő. Persze egy ralipilóta, ha meglátja a zöld jelzést, mindent elfelejt…

Komolyan vette most is a felkészülést…

“Ez így van, én is azzal a szándékkal álltam a rajthoz, hogy jót szórakozzunk, de amikor elrajtolsz, már jön elő belőled a versenyszellem. Pedig most ez az indulás tényleg ezt szolgálta volna alapjában, no meg pár támogatónk, barát és főszurkoló ama lehetőségét, hogy beüljenek mellém egy-egy körre. Ez meg is történt, élvezték nagyon, hisz murván azért jobban lehet tenni, venni a kocsit. Úgyhogy a részvétel elérte a célját, és jól éreztük magunkat.” – mondja nevetve Gergő.

“Most Szabó Bencével indultam, akivel már bő két éve vagyunk barátok. Hamar megtaláltuk a közös hangot az autóban és így mindketten élveztük a versenyzést. Persze voltak meleg helyzetek, ami murván könnyebben jön, de én most elsősorban a várpalotai ködre érteném. Volt, hogy az autó orráig nem láttam el. De ilyen a rali, pláne decemberben. De semmi gond nem volt, így is lazán szerettünk volna autózni és kihozni a maximumot a határokon belül, hisz tartoztunk ezzel azoknak a hűséges szurkolóknak is, akik kilátogattak a futamra.” – méltányolja érdeklődésüket Dudás Gergő.

“Az autó kicsit rakoncátlankodott néha, a dobálós részeken a váltó nem működött olajozottan. De úgy voltam vele, hogy inkább itt rendetlenkedjen, mint egy éles versenyen. Ott azért jobban bosszantott volna. Itt viszont így is behozott minket a célba és ez volt a lényeg. A másik autó már szétszedve, mert az éves revízió folyik éppen rajta, így most az N-es autóval tudtunk indulni, de itt murván azért ez is kellemes élményekkel tud szolgálni.” – nevet a bajnok.

“Idén ár nagyobb futamon nem indulok, de a hétvégén, Kiskunlacházán 80%, hogy részt veszek. Aztán utána tényleg ennyi, és jön a pihenés. Utána pedig a 2020-as év tervezése. Ne kérdezd, mert tényleg nem tudom még mi lesz. Ez még nagyon képlékeny és sok tényezőtől függ. Gondlom ezzel nem vagyok egyedül. A lehető legjobb lehetőséget szeretném megragadni, de ehhez még sok minden kell. Szóval idénre ennyi, és köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekünk egész évben, és most fagyoskodva a Mikulás ralin is.” – hálálkodott az egyre bővülő szurkolótáborának Gergő.

Kósa András Race1.net

Fotók: Dudás Gergő, Sári Péter, Politzer András 

A Rodeo Speed Car támogatói:

 

Post2