Dudás Gergő: Ez egy fenevad…

Dudás Gergő számára elég változatos volt a tavalyi év, de szerintem élményben az idei mindenképpen felülmúlja majd… Mert kiderült, és most már biztossá vált, hogy az N-es szárnypróbálgatások után a Mitsubishi inkább egy R4 RS lesz… Tehát Gergő új navigátorával Tóth Zsolttal az izmos ORC-s mezőnyt erősítik majd idén… A Rodeo Speed Car Kft versenyzőjével beszélgettem. 

“Kezdeném azzal, hogy a szezon közbeni váltás egyáltalán nem okozott problémát. A Citroen C2-sel egyébként is elég viszontagságosan kezdődött a szezon. Mire összeállt az autó eltelt két futam, és utána jó eredményeink voltak vele. De végül úgy hozta az élet, hogy a salgótarjáni verseny után adódott egy visszautasíthatatlan lehetőség és a Mecsek ralin már az N-es Mitsubishivel indulhattam. Olyan élmények értek az autóval kapcsolatban, hogy már ott úgy döntött a család, a csapat, hogy Nyíregyházán is azzal fogok rajtolni.” – kezd bele a történetbe Gergő.

“Kacsintgattam én már ezen típus felé, még Szombathelyen. Ugyanis amíg a saját kis C2-es autómra vártam, hogy megérkezzen, ott volt mellettem Dián Attila Mitsubishije, amit ott kipróbáltam. Kicsit csapattam vele murván, és hát az első benyomások, az élmények már ott magával ragadtak. Ott elraktározódott bennem, hogy egyszer, ha lehetőségem lesz rá, egy ilyen autóban mindenképpen ki kell próbálnom magam. Arra viszont nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar megadatik nekem. Pedig ez most már történelem…” – meséli elégedetten Dudás Gergő.

“De azt be kell vallanom, hogy kicsit a szívem is vérzett. Mert nem tudtam így a rali2-es szezont befejezni, ahol szerettem menni. Jó meccseket vívtunk a nagyszerű srácokkal. Nagyon élveztem a közeget és a versenyzést velük és ellenük. De a lehetőséget, amit kaptam meg kellett ragadni, és hát kétfelé nem tudtam szakadni. Így az év utolsó két futamára már a rali1-be neveztünk be. Amit utólag sem bántam meg, de mondom nagyon szerettem volna a rali2-öt is befejezni. “ – vallja őszintén Gergő.

“Aztán nem is olyan régen még, már lelkiekben készültem az idei N-es szereplésre. ennek jegyében indultam év végén teszt jelleggel még az autóval kisebb autós rendezvényeken. Aztán egyszer csak újból egy lehetőség adódott. És ennek okán, amivel ismét élni tudtunk, nem N-es autó lesz végül, hanem egy R4 RS. Tehát az ORC igen erős, és neves versenyzőkkel tarkított mezőnyében kell majd helytállnom. Szerintem egy élmény lesz velük és ellenük menni. Van ennek a mezőnynek egy erős 6-8 fős magja, akik közül bárki nyerhet, és nekem most ide kell majd beilleszkedni. Szóval nem mondhatom, hogy nem egy komoly kihívás elé nézek…” – ismeri el leendő ellenfeleit Dudás Gergő.

“Az autó, amivel menni fogok, egykoron Kazár Miklós 2012-es bajnok autója volt. Nyílván közben és most is alapos felújításon megy keresztül a Mitsubishi EVO IX. R4 Rs, és ezáltal egy igazi fenevad. Már kipróbálhattam, tehát tudom, miről beszélek… Nagyon gyors az autó. És teljesen más, mint az N-es. Ez egy ízig-vérig épített versenyautó, rettentően erős és gyors. Remélem sikerül majd kordában tartanom. Van mit tanulnom még, mert szinte minden másképpen működik rajta, mint a korábbi autón. DE éppen ezért tesztelni fogok még vele. Lyukóbányán is szeretnék elrajtolni majd…” – mutatja be nekünk az autót Gergő.

“És nemcsak az autó, hanem az új navigátorom is egykoron Kazár Miklóst szolgálta. Tóth Zsolttal vágok ebbe a kalandba. Szükségem lesz az ő tapasztalatára, hogy mi irányítsuk a lovakat, és ne ők minket… Nagyon megtisztelem még az autót, de ezen kell közösen javítanunk majd. Úgy érzem Zsolttal jó úton haladunk, mi is kezdünk összeszokni, és jól együttműködni az autóban. Minden ilyen dolognak illene az egri rajtra összeállnia, mert csak így gondolkodhatunk eredményben. Mint említettem a mezőny nagyon erős, már azokkal is, akikről mi tudunk, és majd a rajtnál derül ki, hányan is leszünk…” – tekint előre Gergő.

“Nos, elmondhatom, most már elkezdődött a visszaszámolás. Alig várom, hogy mehessek az autóval. Összeállt a csapat, mindenki már nagy izgalomban van. Sok embernek és cégnek tartozom hálával, ezzel a lehetőséggel kapcsolatban is. Szeretném a beszélgetés végén őket is megemlíteni. Mert egy korombeli srác nem mindig jut ilyen lehetőséghez, és én ezt most az ő segítségükkel megkaptam.” – zárja őszintén hálálkodva Dudás Gergő. Majd hozzáteszi, hogy a facebook oldalán is sok támogatást és buzdítást kap, nap mint nap…

Kósa András Race1.net

A fényépket köszönjük Hajósi-Hajóka Miklósnak és az FTF Picturesnek. 

Post2