Dudás Gergő: Kicsit keserű a szám íze…

Dudás Gergő és Szabó Krisztián egyértelműen győzelmi szándékkal indultak az Ózd ralin. Ennek megfelelően készültek maguk is, illetve készítették fel a Mitsubishi R4 RS-t. De ez nem is várható el másképpen egy bajnokjelölt párostól, mert ők már azok. Olyan eredményeket értek el újoncként az ORC-ben, hogy közvetlen riválisaik is elismerik őket, és táblázaton a legelőkelőbb helyen állnak már.

“A verseny előtt sem egyeztem volna ki más eredménnyel, mint a győzelemmel. Mivel ez nem jött össze, ezért utólag sem mondom, hogy elfogadom azt, amit elértünk. Ennek több oka van, de menjünk sorjában. Nagyon készültem és koncentráltam a futamra. Azt hiszem fejben is alaposan felkészültünk Szabó Krisztiánnal és végre az autó is összeállni látszik. Mondjuk foglalkoztunk is vele rendesen, de meghálálta, nem igazán volt vele probléma a futam alatt. Élveztem minden kilométerét vele, jó volt meghajtani.” – mosolyog végre már kicsit Dudás Gergő.

“Kezdem feldolgozni ami történt, de még nem vagyok teljese túl rajta. Kaptunk kétszer 10 mp büntetést, de csak az egyiket tartom jogosnak. A másikat nem , és nem szeretnék most példálozni, és más versenyzők eseteivel foglalkozni, de utólag begyűjtött bizonyítékok alapján, abszolút nem jogos az egyik büntetésünk. És ez nekem most a futamgyőzelmembe került. Nyolc másodperccel nyerhettem volna, így kikaptam kettővel. De megyünk tovább, csak kicsit bosszantó így. Vezetjük a bajnokságot a pontszámok, de  mínuszolások után is. Úgyhogy két futammal a vége előtt nem rossz a helyzetünk, de nagyon szoros a meccs.” – terít fátylat a futamon történtekre Gergő.

“Már az elején gyorsan szerettem volna menni. Azt hittem megzavar, hogy elmarad az eső királdi kör, de utólag azt mondom, nem így történt, hisz a valós első gyorsot megnyertük. Pedig az ott elért 147 km/h-s átlag nem mondható bemelegítő szakasznak, azért ez így elég meleg volt… De megoldottuk. A többiek is nagyon nyomták és elképesztően szoros helyzetek alakultak ki. A vége felé még öten voltunk kettő másodpercen belül. A ha nem vesszük a büntetéseket, akkor hárman tizedre azonos időt futottak nálunk a verseny befejeztével. Óriási csata van nálunk az ORC-ben, de én ezt nagyon élvezem.” – összegzi elégedetten az ifjú titán.

“Ennek ellenére, amikor várakoztunk verseny közben, az egész eleje együtt bandázik, és ez is annyira jó. Mindenki elmeséli az éppen megélt történetét, tehát rossz, vagy feszült hangulat egyáltalán nincs. És ez így van rendjén, és örülök, hogy ebbe a közegbe fokozatosan be tudok illeszkedni. A Mecsek raliig nem versenyzünk az ORC-ben, de én valószínű szeptember végén Szerbiában ismét elrajtolok egy Peugeot 208 R2-vel, folytatásaként a Bulgáriában megkezdet kalandnak. Utána viszont ismét a hazai bajnokságra koncentrálok, van mit tenni. Biztos vagyok benne, hogy a Mecseken is kemény csaták várnak ránk.” – zárta mai értékelését Dudás Gergő.

Kósa András Race1.net

Fotók: Photocsn, Ftf picturs

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2