A Rodeo Speed Car pilótáinak öszegzése a Baranya kupa után

A Rodeo Speed Car csapata teljes első osztályú létszámmal vett részt a Baranya kupán. A Dudás Gergő, Szabó Krisztián kettős az ORC-s autóval, míg Dián Attila és Papp György az ex-N-es Mitsubishivel állt rajthoz. Persze pontosítsunk, Gergő autójának motorja még nem készült el, így ott egy széria motor dohogott a gépháztető alatt. Végül a tartósabb N-es ért csak célba…

“Ez így van, Atust legalább leintették Komló főterén… Mi sem kezdtünk olyan rosszul, bár az elején kicsit tapogattam a vasasi pályát. Vannak rossz emlékeim róla, pontosan ott, ahol Bacsa Tomi barátom elhibázta. Ott mrán én is forogtam a Citroen C2-vel, mint a búgócsiga, de úton maradtam… Nagyon sajnálom őket, vártam a célban, mikor jönnek, de ez nem következett be, egyből hívtalak téged is… Pedig jó mókának szántuk így együtt ezt a versenyt. Ez már kicsit rányomta  bélyegét a hangulatomra.”– kezdi őszintén, jó barátunk Dudás Gergő.

“Végül a körre nem panaszkodhatom, ha a helyezésemet nézzük. Sötétben is elégedett voltam, amit ki tudtam hozni az autóból. Így ébredtünk szombaton és rajtoltunk változatos körülmények között, hisz megjött az eső. Hol vízes volt, hol nem… Álltunk éppen a hetvehelyi rajtban, amikor Szauer Gergő elesett. Ezért a rajtban várakozva, legalább kétszer módosították a menetlevelünkön a rajtidőt, ami nem baj, csak az esőben a sportbírónál elázott… Éppen annyira, hogy utána nem látszott, mi van rajta, teljesen elmosódott… Na, ebből számold ki, hogy mennyire kell menni a következő időellenőrzőre…” – mosolyog már rajta utólag Gergő.

“Nos, így sikerült vagy 10 perccel korábban bemenni, ezért kaptuk a büntetést. Pedig már a második helyen álltunk abszolútban. Úgy voltam vele, mivel ez egy felkészülési verseny, mindegy. Inkább arra figyeltünk, mit vállalunk a gyorsaságikon. Úgy voltam, ahol vizes elspórolom, ahol nem, átnyomom… Aztán Kisvaszaron a harmadik kör elején leszakadt a féktárcsa… Még jó, hogy egy lassítónál, nem pedig előtte vagy utána, ahol 180 volt a tempó… Így fejeztük be ezt a kirándulást, elég is volt annyi. Igazából megint kaptam ízelítőt az itteni pályákból, amelyeket majd a Mecsek ralin próbálok hasznosítani. Persze már az Ózd-Salgó ralin is szeretnék jól szerepelni és remélem az új motorral…” – fejezte be rövid összefoglalóját Dudás Gergő.

“Én nagyon élveztem minden percét. Jó volt célba érkezni, ami itt is az elsődleges feladat volt számunkra. Én szeretem ezeket a mecseki pályákat, de nagy odafigyelést igényelnek. Gyűjtöttem közel 130 kilométer tapasztalatot ismét, ami nekem mindig nagyon jól jön. Az autó végig hibátlanul működött, sajnálom Gergőt hogy ilyen malőr érte. De egy N-es azért nyilván egyszerűbb technika. Ott is lehetnek kisebb galibák, de mondom a miénk kíválóan működött.” – meséli büszkén Dián Attila.

“Aminek meg kifejezetten örülök, hogy változatos útviszonyok voltak. Én szeretem a rali ezen oldalát. A gyors egyik felén esett, másik oldal száraz volt. Ez a kihívás. Így aztán tudom szokni az autót és figyelni a viselkedését. És számomra ez a cél. Most ezekkel az újabb kilométerekkel vége a nyári lustálkodásnak, és jöhet a Salgó, majd a Mecsek rali. Várom őket nagyon, nyílván az évzáró futamot is Nyíregyházán, de előbbi kettő van most belátható távolságban. Remélem augusztusban két erős és egészséges Mitsubishivel tudunk rajtolni majd a bajnokságban, mert ott már a pontok is fontosak.” – zárta rövid értékelését Dián Attila.

Kósa András Race1.net

Sári Péter képeit Dudás Gergőtől kaptuk.

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2