Dudás Gergő: A power stage vigasztalt egyedül

Igencsak felemás érzésekkel zárta a nyitó futamot Dudás Gergő a Rodeo Speed Car versenyzője. Első szakaszban alig teljesítettek versenykilométert, de vasárnap már kicsit megrázták magukat új navigátorával, Tóth Zsolttal, de annyira nem voltak boldogok. Gergővel beszélgettem ma.

“A verseny előtt és most is azt mondom, hogy még az autópróbálgatás időszakát éljük. Ez be is bizonyosodott Egerben. Pedig úgy álltunk oda, hogy elraktunk mindent egy lapra, ami az újítások alkalmazását illeti. Hisz nagyon nem volt lehetőségünk kipróbálni mindent, hogy működik, így aztán ki is jöttek a hibák az autón. De azért erre nem számítottam, hogy a szuperspeciál első lassítójánál már problémák lesznek. Pedig sajnos így történt…” – idézi vissza szomorúan az éppen betegeskedő Gergő.

“Már ahogy közelítettem az első féktávot, már éreztem, valami nagyon nem stimmel az autóval. Lekapcsoltam azonnal az ALS-t, a lassítóból már két hengerrel mentünk a stopba, meg a szervizbe… Lángolt néha a kipufogó, nem volt veszélytelen, de beértünk. Ennél azért jobb kezdésre számítottam. Rájöttek a srácok, mi a hiba, és javították, így a szombati napot nyugodtan kezdhettük. Erre a harmadik gyorsaságin elszakadt az ékszíj, és se szervo, se töltés nem volt az autóban. Így mi szépen a szerviz felé vettük az irányt és el kellett engednünk az első szakaszt.” – meséli egykedvűen Dudás Gergő.

“Ott megbeszéltük, hogy amennyire lehet, az autót tesszük versenyképessé a vasárnapi napra, és már csak arra koncentrálunk. Már amennyire én is tudtam, hisz már Egerben küzdöttem a betegségemmel. Úgy álltunk neki a második szakasznak, hogy gyakorlatilag semmilyen eredményünk nem volt és a verseny közel 70%-a lezajlott… Viszont ezt követően 5-ből három gyorsaságit megnyertünk az ORC értékelésben, amire meg én nem számítottam. Egy kicsit kárpótolt a dolog, hogy a power stage pontjaiból mi gyűjtöttünk a legtöbbet és valahol legalább valamilyen győzelemmel zártuk ezt a kaotikus futamot.” – vált végre hangulatot Gergő.

“Tényleg már nem akarok panaszkodni, de vasárnap az elért jó eredmények mellett, azért kardán problémáink voltak, a váltókar szétesett, így volt olyan lassító, ahova a tervekkel ellentétben negyedikbe érkeztem… De úgy vagyok vele, hogy most mindent magam mögött hagyok és csak a verseny pozitív tapasztalataiból szeretnék erőt meríteni. És azért végül azokból is jutott. Nem gyenge az ORC mezőnye, és mégis tudtam jó időket, háromszor a leggyorsabbat produkálni. Nagyon remélem, hogy ebből tudok majd állandósítani a következő időszakban.” – jelenti ki bizakodva a Rodeo Speed Car pilótája.

“Amikor nagyon kellett, a “pontmentés” akciónk sikerült, a powerre nagyon összeraktuk magunkat. De valahol azért csalódott vagyok, alig jutott a bő 160 versenykilométerből olyan, amit egészségesen és hibátlan körülmények között tudtunk volna teljesíteni. De azt látom, ha minden klappol, akkor ezzel az autóval nagyon gyorsan lehet haladni. És ez is bizakodással tölt el. És ha, azt nézem, hogy van 6-8 pilóta a mezőnyünkben, aki bármikor nyerhet egy szakaszt, vagy versenyt, és ezek közé most az én nevem is felkerült a power után, azért inkább mosolyog a lelkem.” – elmélkedik hangosan tovább Gergő.

“Az most egészen biztos, hogy a csapat aprólékosan átnéz mindent, még azt is, amit ilyenkor nem szokás. Még egyszer nem fordulhat elő ennyi hiba az autóval. Tanulunk mi is belőle, mert ők is látták, ha megy, mi sem leszünk lassúak. Miskolcon egy, az utolsó porcikájáig átnézett autóval érkezünk. Kelleni is fog, hisz egy nap alatt zajlik majd le a futam, a maga több, mint 150 gyorsasági kilométerével. Ha itt valami problémája lesz bárkinek, akkor az egész versenye úszik majd… És mi ezt nem szeretnénk. Ezzel tisztában van mindenki a csapatnál, és a harci szellem nem csökkent, várjuk a hó végén a borsodi futamot.” – zárta Dudás Gergő nyilatkozatát a Race1.net olvasóinak.

Kósa András Race1.net

Fotók: Csatlós Norbert 

A Rodeo Speed Car támogatói: 

 

Post2