A Credobus-Eger rali után, avagy le a kalappal a nézők előtt

Kettőt is aludhattunk a nyitó bajnoki futam óta. Talán így leülepedve az első élmények után, reálisabban tud értékelni az ember. Persze lehet, hogy az alábbi gondolatokkal nem mindenki ért majd egyet, de ez nem baj, hisz azért beszélünk róla, hogy szeretett sportágunk jobb legyen. És persze, ismét minél többen legyenek rá kíváncsiak…

És az utóbbival is kezdeném. Rengeteg voltatok a helyszínen, és ez mindenképpen pozitívum. Népes mezőny adta le a nevezését, ez már önmagában is egy csalogató tényező volt, no meg az időjárás is igen kedvezően alakult. Tavaly még napközben is megfagytunk Egerben, most pedig napoztunk. Úgyhogy Kedves Barátaim, Szurkolók, Komálósok le a kalappal előttetek!

Oldalunk kiemelt támogatója

Tudom, hogy sokan morogtatok, hogy belépőjegyes a rendezvény. Ennek ellenére voltatok ilyen szép számmal jelen. De valamit meg kell érteni. Ma már semmit nem adnak ingyen, és semmit nem kap a rendező sem ajándékba, aki összehozza a futamot. Úgy gondolom lassan ezen túl kéne lépnünk, hogy van belépőjegy. Ritkán adnak koncertet ingyenesen és egy kör piát a kocsmában, és ingyen cigarettát… Hacsak nem a haverod hív meg… Ugye, hogy mindenért fizetni kell. És ti egy olyan eseményért adtatok 1500, vagy 3000 forintot, amit annyira szerettek. Ne morogjatok, mert ha valami olyanért költekeztek, amit szerettek, akkor az nem lehet kidobott pénz. Ilyen világot élünk, és ezekhez az összegekhez képest egy fesztivál belépőjegyei a csillagos eget érik el. Oda nem viheted be motyódat, ide viszont kiviheted a saját borodat, sörödet és kajádat… Ugye, hogy mégsem olyan drága… Szóval hagyjuk ezt már.

Én másban vagyok veletek szolidáris. Nem titok, nagyon jó kapcsolatban vagyok a rendezővel, éppen ezért írom le nyugodtan. Pár helyen valóban nagyon messze lezárásra kerül a pályához vezető út. Egerszalóknál láttam, mennyit kellett gyalogolnotok, és még pár helyen. Talán ezen a szigorításon lehetne kicsit lazítani, és egy jól szervezett csapattal, kulturáltan lehetne parkoltatni az autókat és nem lenne dugó. Ebben tényleg sajnáltalak benneteket, a hűtőtáska meg ugye, baromi nehéz volt…

Ettől függetlenül ez egy nagyon jó verseny volt! Igen tudom, szombaton volt csúszás, na de a pályákon is történt ez az… A biztonság pedig az első, és a mentés… Azért gondoljatok bele a nevezők száma inkább a 200-hoz volt közelebb. Vasárnap viszont percre pontosan mehettünk délután a Dobó térre. És az is nagy dolog, hogy oda! A főtérre! Méltó befejezése a versenynek. Igen, tudom, vasárnap elsőre nem volt jó helyen a cél a szuhai gyorson, ami kétségtelenül hiba volt. De majd kiderítik az illetékesek, hogy ez hogy fordulhatott elő, és biztos vagyok benne, idén ezt ezzel le is tudtuk… Írom ezt úgy higgadtan, hogy pártfogolt versenyzőimnek ezzel ment el a második napi győzelemért járó pontjai… De, mondom, emberek vagyunk, hibázhatunk, csak tanuljunk belőle.

És akkor a mezőnyről. 17 hazai és két külföldi R5-ös autó nevezett. Ez önmagában is combos tény. Nem állunk rosszul európai viszonylatban. És a meccs sem volt gyenge. Sajnos regnáló bajnokunkon, Hadik Andrison most a technika fogott ki, és idő előtt kiszállt a küzdelemből. De az első hely most is a végén dőlt el, és erről a showról Vincze Ferenc és Turán Frigyes gondoskodott. Óriási pacsi mindkettőnek és társaiknak. Többször látszott eldőlni a verseny a két nap alatt, de hol Ferike, hol Frici jött vissza, már veszni látszó helyzetből. És ezt VERSENYNEK hívják!

Balogh Jani végig ott volt és várta a lepattanót, de egyikük sem hibázott. Janit viszont dicséret illeti, a pécsi nagy esés után, most abszolút harmadik lett. De nem kisebb elismerés illeti Bodolai Lacit, aki szépen gyorsul a Forddal, és folyamatosan a top5-ben autózik. Velenczei Ádám barátkozása az új Citroennel milyenre sikerült, ezt ő tudja igazán. Ezzel a konstrukcióval mindenképpen előbbre vágyik, ebben biztos vagyok. Első versenye volt, kíváncsian várjuk a folytatást. Két ERC-s pilótánk is most itthon falta a kilométereket, láthattuk ezen a futam Ifj. Érdi Tibort, legközelebb majd Nyíregyházán. Tibi most sem hazudtolta meg magát, kézifék, kis pördülés… Botka Dudu viszont idén a magyar futamokat látogatja. Nyomta ő is, és nagyon jó hangulatot csinált a szervizparkban, színes egyéniség az biztos…

A többiek is gyorsultak és Lovász Pali vezetésével egy hatos fogat R5-ös csapat is ádáz harcot vívott a kiosztaható abszolút bajnoki pontokért. Szóval senki nem aludt be, mindenki megtalálta a saját motivációját és ellenfelét. És ezzel csak mi nyertünk a pálya szélén.

A Peugeot kupa méltó helyén rajtolt. Tavaly még 50-60 körüli rajtszámokat kaptak. Mondtam a szakági vezetésenek, ha ezt promotálni akarják, akkor az R5-ös autók után kell őket rajtoltatni. Ez már így van a magyar futamokon idén, és ez jót tesz a sorozatnak. No meg az, hogy kilencre bővült a nevezők létszáma. Már az előzetes latolgatásokban  a szurkolók Csomós Mixi és Szauer Gergő párharcát várták elöljáróban. Így is lett, nem tévedtetek. Azonban ez a harc nem tartott sokáig, hisz Gergő vétett egy hibát, én taktikainak hívnám…

Mindkét pilóta kiváló, éppen Gergő vezetett. A sötétedés előtti utolsó gyorson, amely után számára a kedvezőbb látási viszonyok következtek volna az utolsó körben. Ugyanis Gergő a mezőny egyik legjobb “batman pilótája”… Éppen ezért talán nem kellett volna a verpeléti sprintpályán az esetleges két másodpercért ennyit kockáztatni, amit ott ki lehet sajtolni a többiekkel szemben… Mert így könnyen két perc lesz, és lett is belőle… Utána viszont igazolta kvalitásait éppen ezért neveztem ezt taktikai hibának… Így Csomós Mixi okosan beosztva a lehetőséget, besétált a vasárnapi célba, persze nem érdemtelenül. Miskolcon jön közöttük a második felvonás.

Nehéz nekem elfogultság nélkül írni a Production kupára keresztelt N/4es , meg 3-as géposztály mezőnyével kapcsolatban. Ezért aztán csak annyit, hogy sportszerű versenyzőtársak ellen a Bacsa Tamás, Hanyik Gergely párosnak sikerült nyerni, a végén meggyőző fölénnyel. Abszolútban sem elhanyagolható az ORB-ben elért 14. hely, hisz előtte csak R5-ös autók végeztek. A szerény srácok hozták azt, amit elvártunk. Taktikus versenyzéssel, karcmentes állapotban hozták be Speedy Gonzales EVO IX-et az első helyre. Aki látta élőben az talán tudja ezt értékelni, ha most elmondom. A srácok a 160 versenykilométert hat gumival és utcai 100-as benzinnel abszolválták, életük első rali1-es futamán… Másoknál 14-18 gumi fogyott… Tamásnak mindig is érzéke volt a takarékos, de lendületes autózáshoz. Isten tartsa meg jó szokását!

Az ORC mezőnye idén szerintem nagyon izmos! Hat-nyolc pilótának van esélye gyorsasági szakaszokat és versenyt nyernie. Amíg ment, Hevesi Pisti nem sok vetélytársat engedett maga elé. Szórakoztató kamikáze stílusa működött, de csak egy ideig… Sajnos kiestek. De így járt Matics Misi is. És alig volt a mezőnyben olyan, akinek ne lett volna valami műszaki gondja. Vészvillogóval ment Maricsek Miki, ha éppen nem, akkor dobogón, sőt elsőként is abszolvált gyorsaságit. Hasonlóan üzemelt vasárnap Dudás Gergő is. Rongits Attilának is voltak gondjai, de végül Friedmann Zsoltot maga mögött tartva a második lett.

A győzelmet a regnáló bajnok Gyarmati Ariel húzta be végül, akinek gépe szó szerint olajozottan (is) ment, hisz majdnem kiestek, mert így tett a nívópálca, ezzel beterítve az egerbaktai gyorson a Mitsu motorterét… Szerencséjük volt, akár kigyulladás is lehetett volna, igaz nem sokkal később éppen egy tűzoltó rajtolt, de végül nem volt rá szükség. Így csak mókából közelítgette az ORC bajnokot, aki idén győzelemmel kezdett. Nagyon jó verseny lesz még közöttük, tényleg nagy csaták lesznek a hátralévő hét futamon.

De nemcsak itt, hanem minden kiírt kategóriában. Szóval van valami alakulóban… Úgy gondolom nem igazságos, ha fanyalognak páran. Ne elfogultan, hanem reálisan nézve itt bizony most is VERSENY volt. És ez így van rendjén. És aki úgy gondolja, ezt vagy azt az autót jobban elvezetné, ott a lehetőség, és őt is várjuk egy-két éven belül… Ja, értem, nincs rá… Ez sajnos sokakkal így van, éppen ezért becsüljük meg azokat, akik mégis rajthoz állnak. Legyen az előfutó, vagy R5-ös pilóta. Mert mindenki fontos, mindenkit szeretünk, és mindenkit várunk a célban. Mindenki nem győzhet, csak mi szurkolók, ha ezt tisztán látjuk, és végre el is fogadjuk…

 

Kósa András Race1.net

Post2