Dudás Gergő: “Most is vezetek, csak egy pizzériát…”

A tavalyi évet lezártuk december 31-én… Jobb elfelejteni. Bizonyár így van vele az ORC 2019-es abszolút bajnoka Dudás Gergő is. Az okok ismertek, nem teljesen így tervezte a bajnoki cím után a 2020-as esztendőt. A tragédiába torkollott miskolci futamot. De előre kell nézni, és ő is ezt próbálja. Erről beszélgettünk, szinte kötetlenül ma délelőtt. Csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy van.

“Dolgozom, egész pontosan dolgozunk ezerrel… Pizzát sütünk a kedvesemmel. Bár szinte családi vállalkozás. Volt már korábban egy vendéglátóhelyünk, kiszállításra és most adódott ez a lehetőség, kivenni ezt a helyet. Elgondolkodtam rajta és belevágtam, de ahogy mondtam, nem egyedül. Most ezt teszi ki a napjaim 80 százalékát. Először úgy volt, hogy csak hétfőtől szombatig vagyunk nyitva, de aztán célszerűbb volt a vasárnapi napon is üzemelni.” – kezdi Gergő.

“Tudod a tészta dagasztás miatt így célszerűbb. Annak ugye pihenni kell, és jobb így, hogy nem két nappal előre kell tervezni, hanem csak mindig másnapra, így aztán a vasárnapi napot is leosztjuk egymás között, mindenki benne volt.” – oktat ki az újdonsült pizza séf… “Beletanultam, kénytelen voltam, de élvezem. Leköt, elfoglal. Beindult és ez örömmel tölt el. Jól néznek ki az elkészült pizzák és ha ízlik a megrendelőknek, az még nagyobb boldogság” – mondja a bajnok.

“Persze hogy gondolok a ralira. Elkalandoznak a gondolataim a sütés közben. De most mit mondjak. Nehéz ebben az időszakban tervezni. Rengeteg kérdőjel van most a világban. Remélem alakul majd pozitív irányba a helyzet. Jelenleg azt sem lehet tudni, lesz biztosan futam, szurkolókkal, vagy nélkülük. De talán március közepén majd tisztábban látunk. Minden téren. Mi is. Terveim vannak, hogy mennyi valósul meg belőle, nem tudom. De van ingerenciám tovább versenyezni, talán majd ez lehetséges is lesz.” – osztja meg ezt az örömhírt velünk Gergő.

“Tegnap is autóba ültem az FRT kupán. Jó móka volt, ott volt a család. Máté a kisöcsém is ment. Egyre ügyesebb. Lassan elhagyjuk az automata váltós autót nála, Radó Pisti javaslatára most már átül a váltós variációba. Szerintem 11 éves korára elég jól nyomja. Nagyon kellemes nap volt. Sok ismerőssel találkoztam, beszélgettem és ez sokat segít a gondolataimban. Az N-es Mitsubishivel mentem és nagyon élveztem. Ez a lényeg, mert így jól érzem magam a közegben. Sokat segít a döntéseimben. Szóval, amíg eldőlnek a dolgok, addig is pizzát sütök most ezerrel. Szeretettel várunk mindenkit, aki Komáromban jár éppen…” – invitál Gergő mindenkit.

Jó volt hallani, hogy kicsit mosolyog a lelke. És vannak tervei, céljai. Egyre biztatóbb számomra, hogy a magyar rali nem veszíti el, egyik legnagyobb tehetségét. És ez fontos. Akinek meg egy jó pizzára jött meg a kedve, az biztosan finomat talál Komáromban a Nana pizzériában… A bajnoki futamok alatt erre Gergőnek biztosan nem lesz lehetősége, de most bárki élhet vendégszeretetével.

Kósa András Race1.net

Post2