Dudás Gergő: A célnak pontosan megfelelt…

Az ORC listavezetője úgy állt a veszprémi verseny rajtjához, hogy egy biztonságos versenyzéssel a lehető legtöbb pontot szerezze a futamon, ami még esetleg sokat számíthat a későbbiekben. Igen ám, de ez annyira nem volt egyszerű feladat, mert a verseny előtt bő egy héttel már biztossá vált, hogy  egy N-es autóval tud még csak indulni Dudás Gergő, a szezon egyetlen murvás futamán, a jóval erősebb ORC-s autók mezőnyében. Nos, ezen tények ismeretében értékelte ma délután teljesítményét a Rodeo Speed Car pilótája.

“Az egész indulásnak úgy volt értelme, ha célba is érünk. Tehát elsődleges feladatként ezt tűztük ki célul társammal Szabó Krisztiánnal. Aztán az sem volt elhanyagolandó szempont, hogy a lehető legkisebb amortizációval hozzam be az autót. Nos, ezen saját magam elé tűzött elvárások figyelembe vételével elégedet vagyok az ORC 5. helyével. Ezért az eredményért is osztanak pontokat, és reálisan nézve az autók közötti különbséget, Krisztiánnal végül elfogadtuk a végeredményt, és nem csalódottan szálltunk ki a végén az autóból.” – kezdi a mértéktartó értékelését a fiatal pilóta.

“Nem éreztem annyira az autót. Ezzel a Mitsubishivel mentem már itt a tavalyi Mikulás ralin, de azok a talajviszonyok köszönő viszonyban sem voltak ezzel a nyári porszáraz körülményekkel. Nekem pedig murván több tapasztalatom nincs. Így most nem tudtam a közvetlen élmezőnnyel harcolni egy dobogós helyezésért. Jól vezettek versenyzőtársaim, és reálisan látható volt, hogy időeredményekben is elmaradunk, tehát nincs értelme feleslegesen kockáztatni. Az sok jót nem szült volna, így maradt a tapasztalatszerzés, no meg az élmény önmagában, amit egy murvás futam adni tud.” – mosolyog Gergő így utólag.

“Közepes tempót diktáltunk éppen ezért, és igazából az ebből adódó helyzeteket próbáltuk élvezni és nem azon morogni, hogy most nem férünk az elejéhez. Azonban amikor értesültem a sajnálatos balesetről, kicsit megérintett. Abszolút nem bántam, hogy nem kellett ott végig száguldanunk újból. Előtte is kicsit veszélyesnek tartottam a pályát, mert szinte a nyomvonalon, vagy még néha belül vannak a fák és a tempó pedig nem alacsony. A többi gyorsasági azért ennél biztonságosabb szakaszok voltak és én azokon jobban élveztem a versenyzést.” – vallja őszintén érzéseit Dudás Gergő.

“De mondom, a végén azért elégedetten szálltunk ki Krisztiánnal. Mindenképpen hasznos volt a jövőre nézve ez a futam. Tehát elértük a célunkat vele. Az autót kicsit megviselték a körülmények, de itt sajnos ez várható volt. Most pihenek egy kicsit a családdal, és utána jöhetnek az aszfaltos versenyek, remélhetőleg már az R4-es autóval. Így aztán úgy döntöttünk, mi is elindulunk az idei Baranya kupán, remek futamnak ígérkezik és meggyőződésem, hogy jól szolgálja a hátralévő bajnoki futamokra való felkészülést. Mert azokon ismét szeretnénk csatázni az élmezőnnyel, amire itt most nem volt reális lehetőségünk.” – fejezte be mértéktartó értékelését Dudás Gergő a Race1.net olvasói számára.

Kósa András Race1.net

Fotók: Hajósi Hajóka Miklós, Csatlos Norbert, Rallyheart, Peremicki István 

A Rodeo Speed Car támogatói:

 

Post2