Dudás Gergő: Visszatérek a tett helyszínére…

A Rodeo Speed Car csapata az idei veszprémi futamon egy autóval képviselteti magát. A két párosból csak Dudás Gergő ás Szabó Krisztián indul, Dián Attila és Papp György kihagyja ezt a futamot. Így döntött végül a csapat. Öt nappal a futam előtt, ma Gergővel beszélgettem.

“Sok tapasztalatom nincs murván. Ezt bizonyítottam is tavaly, amikor a Mikulás ralin felborultam az utolsó kanyarban. De idén visszatérek a tett színhelyére, ráadásul ugyanazzal az autóval.” – lep meg a nevetés közben Gergő. “Igen, mert az R4 RS még nem áll teljes készültségben, így végül a szinte N-es autóval neveztem az ORC-be. Most ez így alakult, de megpróbálom a lehető leghasznosabban teljesíteni a futamot.” – árulja el Dudás Gergő.

“Úgy gondolom, talán murván lesz a legkisebb a hátrányom ezzel az autóval, a jóval nyomatékosabb autóval versenyző társaim ellen. Megpróbálok így is pontokat szerezni, hisz a bajnokság végkimenetele szempontjából az nagyon fontos lenne. Persze ésszerű határokon belül, mert az első és legfontosabb dolog ezen az egynapos versenyen, hogy célba érjünk. Ehhez, meglátásom szerint az autót is óvni kell, azért ezek a pályák jelentősen igénybe veszik a versenygépeket. Ha végig nyomnám eszetlenül akkor sokkal bizonytalanabb itt a meglátni az utolsó stoppot.” – vélekedik a fiatal versenyző.

“Persze ennyi remek vetélytárs között nehéz okosnak lenni, nem tudom, ők milyen taktikát választanak. Ha meg nagyon bealszom, akkor meg könnyen hátrányba kerülhetek az elején. Bár itt tényleg mindennek csak a célban van vége, ha előbb, akkor már valóban nagy a baj… Én meg abba nem szeretnék kerülni, valahogy eredményesen szeretném behozni az autót a végén. Nem állunk rosszul a bajnokságban, de most már a minuszolások miatt is egyre élesebb és kiszámíthatatlan a helyzet, tehát pontok kellenek, lehetőleg minél több…” – taktikázik azért Gergő.

“Végül is ez egy kakukktojás futam lesz, egyetlen murvás versenyként. Nyilván annak nem annyira, aki már sokadjára rajtol itt. De mint említettem, nekem ezen a környéken egy befejezetlen buli futamom van… Most viszont komolyabb a helyzet, és komolyabb hozzáállást is igényel. Éppen ezért teszteltünk is már pár napja. Jöttek az érzések, mert azért egy összkerekes autóval élmény murván menni, minden körülmény között. De az már itt látszott a gyakorláson, hogy nem mindennapi dolgokat kell kibírnia az autónak. Szóval szeretném a célba vinni Krisztiánnal és nem leamortizálni sem őt, sem az autót…” – veszi a végét kicsit viccesre Dudás Gergő. Aki már első évében futamot is nyert ORC abszolútban, és igencsak mutogatja oroszlánkörmeit…

Kósa András Race1.net 

Fotók: Hajósi Hajóka Miklós 

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2