Dudás Gergő: Ugyanúgy készülök, semmi kényelmeskedés…

Dudás Gergő komoly eredményt ért el Miskolcon, a magyar rali bajnokság második futamán. Az ORC leggyorsabb pilótája volt és az egész mezőnyt tekintve is csak négyen kerülte elé. Gergő kihasználva a szombathelyi futam okozta űrt, egy régi vágyát teljesítette be, beleült egy Peugeot 208 R2-be. Bulgáriában ezzel sem vallott szégyent, a magabiztos kategóriagyőzelem mellett, abszolútban az előkelő hatodik helyen végzett Szabó Krisztiánnal. Nos, ma napközben Gergővel beszélgettem.

“Érdekes volt visszaülni a kis Peugeotból a Mitsubishibe. Hogy ez gördülékenyen menjen, ezért Krisztiánnal elindultunk a szemerei Rali3-as futamon. Na, ott ez az első lassítónál kiderült, milyen jó ötlet volt. Azért más megállni a kis oroszlánnal, mint ezzel az R4-es Mitsuval. Nem zavart be az átállás, utána minden rendben volt, de azért a két autó tulajdonságait nem lehet egy lapon említeni. De utána a futamon nem volt semmi gond.” – kezdi Dudás Gergő a beszélgetésünket.

“Nagyon tetszett a Peugeot egyébként, tehát nagyon élveztem vele a versenyzést, de ez az R4 Rs már más káposzta. A kanyarokban egyértelműen a Mitsubishi jobban betapad. A továbbiakban Szabó Krisztiánnal fogok indulni, így ebben az autóban is inkább az egymásközti harmóniára koncentráltunk. Amivel szintén nincsen semmi gond, hisz az elejétől nagyon érezzük egymást. Tapasztalt, jó navigátor. Ismertem már egy rövid ideje, barátom és volt társam Szabó Bence ajánlotta. Szóval Fehérváron már együtt próbálkozunk.” – hozza nyilvánosságra ezt a tényt is Gergő a Race1.net olvasói számára.

“Visszatérve Szemerére, jól esett az a pár kilométer, aztán a végén leesett az eső, akkor már nem is erőlettük túl a dolgot. Azóta volt most egy tesztünk is, azért ahhoz, hogy ezt a kocsit minél jobban megtanuljam, és beállítsam kellenek a gyakorlások. Én pedig lépcsőzetesen szeretném magamra formálni az R4-et, mert az, hogy Miskolcon jó eredményt értünk el, nem tesz elégedetté és felületessé. Nekem még ismerkednem kell ezzel a géppel, mert sokat tud az autó, és ehhez fel kell nőni. Ha elbízom magam, biztos hogy megbosszulja magát.” -vélekedik őszintén Dudás Gergő.

“A nevezési listát elnézve, szinte mindenki ott lesz az ORC mezőnyében, így nagyon éles küzdelemre számítok. Nagyon jó ellenfelek vannak a kategóriában, és nagyon élvezem ellenük a küzdelmet. Mondhatom, már kicsit besózva a fenekem, még vagy tízet kell aludni és megint nyomhatjuk egymás ellen. Az a legjobb, hogy sok kiváló pilóta van, és bárki nyerhet. A fehérvári verseny sem lesz egy sétagalopp. De próbálok ésszel menni. Egyébként is az aszfaltos versenyek állnak inkább közelebb hozzám, így itt próbálok türelemmel egy jó eredményre szert tenni, de mondom, nagyon erős a mezőny…” – vallja társairól sportszerűen Dudás Gergő.

“Bármennyire is szeretnéd, nem bocsátkozom konkrét eredménybe, tényleg a cél a cél. Ha ez meglesz, akkor értékelődhet csak fel a miskolci teljesítmény. Krisztián is alig várja már a rajtot itthon. Ő kellőképpen rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amivel egy navigátornak kell (…), így a hangulat is garantált a csapatban…” – neveti el magát Gergő, és mondja, gondoljon mindenki arra, amire akar…

Én tudom mire célzott. De minden kiderül majd tíz nap múlva…

Kósa András Race1.net

fotók: Hajósi Hajóka Miklós

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2