Dudás Gergő vissszatért

Most már múlt idő, hogy tavaly, egy karriert félbeszakító fatális baleset után, Dudás Gergő visszatért. Másfél hete Bulgáriában teljesített egy kétnapos versenyt. Nyilván mindennek megvan az oka. Miért ott, miért most… Gergővel beszélgettem ma erről.

“Igen ez volt az első éles bevetés, ha szabad így fogalmazni. Előfutóként mentem egyszer-kétszer azóta, de konkrét versenyt most futottam, gyakorlatilag ez volt a visszatérésem első lépései. Egy régebbi Peugeot-val indultunk Szabó Krisztiánnal. A 208 R2-vel már futottunk ott Várna környékén két évvel ezelőtt. Ez is sokat nyomott a latba a döntéskor, és az is, hogy az első lépéseket nem itthon szerettem volna megtenni. Elnézést kérek ezért minden szurkolótól, akik a baleset után is támogattak, de úgy éreztem, kevésbé feszélyez a dolog, ha nem itthon indulok.” – kezdte őszintén Gergő.

“Köszönettel tartozom a Therwoolin Motorsportnak és a családomnak, minden támogatóval együtt, hogy létrejött az első éles futamom. Azt is megmondom őszintén így utólag, én rosszabbra számítottam, Krisztián viszont nem… Nagyon jó verseny volt. Kezdjük azzal, hogy a rendezők nevezési díj nélkül, ingyen szállással vártak minket. Leírhatatlan az a figyelmesség a részükről, amiben részesítenek minket, versenyzőket. Amilyen formában, összekészítve kapjuk az itinertől kezdve a gps-ig mindent… Profi, komolyan mondom” – tér rá már a verseny részleteire Gergő.

“Volt pár új pálya is a két évvel ezelőttihez képest. Összesen 16 gyorsasági volt 155 kilométeren. Volt itt minden, száraz út, szakadó eső. Fehér aszfalt, érdes út, földes út, erdei út… Nagyon jó pályák, keskenyek és szélesek egyaránt. A második napon három gyorsot is nyertünk már az RC4-es kategóriában, ahol végül a harmadik helyet szereztük meg. Esőben már kifejezetten jól ment a vezetés, olyan terápia jellege is volt, próbára téve engem, de semmi gond nem volt. Pedig akadtak olyan szituációk, ami fehér aszfalton, főleg esőben természetes. Ficánkolt is a 208-as, de jó volt, tetszett.” – mondja szinte kérdezés nélkül boldogan Dudás Gergő.

“Tervek vannak a továbbiakra nézve is. Két és fél hét múlva újra Bulgáriában rajtolunk. A Szliven környéki futamon 166 km gyors lesz. Jó kedvvel, szívesen megyek most vissza. És ez most jó jel. Úgy érzem, erre van most szükségem, és köszönöm, ha az engem hiányoló szurkolók ezt most megértik. Sokat köszönhetek Szabó Krisztiánnak is, mert nagyon támogat ebben engem. Mert ugye a versenyek nem a szomszédban vannak, itthonról 1000-1300 kilométerre. De kezdeti lépéseknek a Peugeot 208 R2-vel ez tökéletesen megfelel. Szóval futam június 10 környékén” – engedem útjára Gergőt, aki közben ezerrel süti a pizzákat is…

 

Kósa András

Race1.net

Post2