Bacsa Tamás: Talán kezdődik…

Nekem elhihetitek, nem szeret annyira szerepelni. Nem az a fajta. Csak a pályán. Ott viszont nagyon, mindent veszettül komolyan vesz, eltökélt és mindig harap, ha versenyautóba ülhet. Hogy most szerencséje, vagy pechje van, hogy pont az egyengeti a pályafutását, aki a médiában is érdekelt, ez döntse el mindenki maga. Figyelek arra, hogy ne legyen “túltolva” a srác, hisz ahogy említettem, egyáltalán nem olyan. De most ideje volt egy kis beszélgetésnek, hisz talán kezdődik…

“Te tudod a legjobban, csak az autóval szeretek szerepelni. Azt viszont alig várom, és most úgy néz ki, Orfűn április 11-én kezdhetünk. Nagyon ki vagyok éhezve már, de gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. A bajtársaim a Tűzoltóságnál megint emberfelettit vállalnak azért, hogy én az előzetesen leadott beosztásom ellenére el tudjak utazni Pécsre. Előtte kilencedikén tesztelünk, hogy ne rozsdásan kezdjem az első gyorsaságit vasárnap. Mert ott már nyomni szeretném, én minden versenyzési lehetőséget komolyan veszek.” – kezdi Tamás.

“Motivált vagyok nagyon. Ugyan vannak ingadozások a tél folyamán, hisz kapom a híreket tőled, ki marad, ki megy és ki jön a támogatók közül. És, mint tudjuk, most inkább mínuszban vagyunk… De én abból szeretném kihozni a maximumot, ami van. Márpedig van egy Mitsubishi R4-es, amivel lehet haladni. És amikor ezt a jelenlegi autót versenyzésre megkaptuk, akkor megígértük, hogy 2021-es szezon végéig ezzel megyünk. Nyilván mi is gondolkodunk, hogyan majd utána tovább, de én annak is örülök, hogy egyáltalán menni tudunk.” – ad választ pár kérdésre tömören a berettyói pilóta.

“Szerintem már azt is meg kell becsülni, hogy versenyek lehetnek, az ebben a pillantban másodlagos, hogy én, vagy bárki, mivel versenyezhet. Persze meditálok rajta, ha egyszer válthatok, mi lenne a legjobb, de te is azt mondod, ne kapkodjunk, és figyeljük a technikákat, mely típus megbízható, kiforrott. Az én tavalyi autóm is folyamatosan készült, a csapat megfeszült azért, hogy egyre ütőképesebb legyen, de azt látom, pár gyári új versenyautó sem volt hibátlan… Én nagyon szeretem az autómat, ha hibátlan, mert nagyon nagy tempót tudok vele autózni és ebben kedvem is lelem. Tudjuk, ez a kocsi mennyibe kerül, de azt is, hogy más típusok üzemeltetése mennyi. A földön járni pedig jobb…” – vallja Tamás.

“Amikor megtudtam, hogy a címvédő Rongits Attila mellett, a mindig gyors Gyarmati Ariel mellé csatlakozik Kazár Miki, teljesen feldobódtam. Mert reménykedem abban, hogy Hevesi Pistinek is valahogy összeáll az év, és ha még Matics Misi is visszatérne, szerintem nagy durranás lenne megint az ORC. Tanulni ilyen vetélytársaktól lehet. És én még nagyon az elején tartok, kell a kilométer a tapasztalat. Aztán persze szeretném, ha majd autót válthatunk, de hogy milyen irányba, arra most ráérünk. Nekem a célom a győzelem, egyértelműen a bajnoki cím megszerzése tüzel, és ha az sikerülne az említett vetélytársak ellen, sikernek könyvelném el.” – elmélkedik Bacsa Tamás.

“Ez lesz a harmadik szezonunk a rali1-ben, a barátommal Hanyik Gergellyel. Néha picit türelmetlen vagyok, de jó lenne valami másik “R” jelű autó, de aztán mindig felolvasod nekem az eddigi versenyeimet, no meg azokét is, akik 15-20 éve vannak a pályán, hogy ők mivel mentek az első 2-3 évükben. Ilyenkor valóban visszaszállok a földre és lehiggadok. Mert van egy-két kitartó támogatónk, egy rendkívül önzetlen és odaadó szervizcsapatunk, akiket te összefogsz. Nos, ebből még bármi lehet, még ha néha rossz dolgok is érik az embert, de én is hiszek abban, mint a csapat minden tagja, megyünk majd szépen előrefelé. Gerivel mi ketten, elsősorban nekik szeretnénk megfelelni. Mert ennyivel tartozunk mindenkinek.” – beszél őszintén Tamás.

“Fantasztikus dologként élem meg azt is, hogy az első megkeresésem óta Bútor Róbert, amikor tud, segít a vezetéstechnikám csiszolásában, Gerinek meg az itiner fejlesztésében. Szeretném az eredményeimmel meghálálni neki az önzetlenségét. Szóval várom már az április 09-i tesztet és az egész hétvégét a versennyel. Imádom a mecseki pályákat, főleg a nyugati oldalra esőket… Nem szeretnék már olyan bakit, mint amelyet a 2019-es Baranya kupán követtem el a vasasi gyorson. Most már sokkal alaposabb vagyok azóta, sokba került az nekünk akkor. De versenyző tekintem magam, és Orfűn is nyomni fogom, mert ez visz előre…” – zárja  a rövid beszélgetést Bacsa Tamás.

Kósa András

Race1.net

Fotók: Bence Photo, Szunyog Pataki László, Fazekas Béla

 

 

 

 

Post2