Ralikrossz Vb, Eb Mettet, Belgium magyarokkal.

A vasárnapi fináléba a következő hat pilóta jutott. Johan Kristoffersson, Timy Hansen, Petter Solberg, Mattias Ekström, Kevin Eriksson és Andreas Bakkerud. Hogy mit csináltak ezek a rácok a döntőben, azt vétek lenne kihagyni:

Az első három Hansen(2.), Kristoffersson(1.), Solberg(3.). A negyediket nem ismerem, sajnos…

A világbajnoki mezőnyben szereplő magyarok közül Kárai Tamás a 19. míg Csucsu most a 23. helyet szerezte meg. Egy rövid összefoglaló a Q3-as futamokról.

Az európa-bajnoki bajnoki mezőnyben a címvédő Szabó Krisztián jutott a legmesszebb, ő vasárnap az elődöntőben autózhatott. Marton Gergely már szombaton befejezte a küzdelmeket a 14. helyet csípte meg, míg ugyanerre a sorsa jutott Szijj “Jolly” Zsolt, akit kizártak.

Szabó Krisztiánnak sajnos vasárnap nem sikerült a döntőbe verekednie magát. A rajtja jól sikerült, de a tülekedésben ő húzta a rövidebbet, és kilökték. Egy kizárás után végül futamában negyedik lett, de ez kevés volt a döntőbe jutáshoz. A finálé viszont szerencsésen alakult a pálya széléről figyel magyar versenyzőnek, az ellenfelek össze-vissza verték egymást, így a bajnokságban nem jelentős a lemaradása, maradt az élmezőnyben.

képek:FIA World Rallycross Championship

 

Post2