Én adogattam, Vincze Ferenc fogadott…

Ez az interjú csütörtökre volt megbeszélve, és Ferike kérte, majd délután keressem inkább. Én meg mondtam, ő hívjon, én tudok alkalmazkodni. De nem hívott. Aztán ma délelőtt csörög a telefonom, miközben a Mecsek egyik gyorsaságiján bóklásztam. Nagy szabadkozások közepette elmondta Vincze Ferenc, hogy éppen egy teniszmeccse volt, és utána már nagyon energiája és kedve sem volt még egy interjúra este… Én meg már kezdtem cukkolni, hogy amikor engem elvertek teniszben, nekem sem volt…

De nem, Ferike annak a párosnak volt a tagja, akinek gratulált az ellenfél. De ebből már tudjátok, hogy az idén eddig százszázalékos ralipilótánk másik kedvenc sportága a tenisz. Így aztán vagy 15-20 percet erről beszélgettünk, mindenki fényezte a saját játékát. Igen, e sorok írója is bő negyven éve ragadott ütőt, és az idei bajnokaspiráns pilótával függőben van egy találkozónk. Addig szóban remekül lejátszottunk egy szettet ebéd előtt a Skoda Fabiával versenyző Ferivel, bár eredmény nem született… Aztán utána tényleg a ralira váltottunk. És ez valószínű jobban érdekel benneteket.

“Inkább egyéni játékos vagyok, mint párosozó, de tegnap meghívtak és nem hagytam cserben a barátaimat, így lejátszottam velük egy jó kis meccset. Most volt idő, hisz van még bő két hét, hogy újra autóba ülhessek a veszprémi futamon. Igaz, itt volt nálunk nemrégen az autó, mert Szécsényben a Robinson-szigeten volt egy fesztivál, ahol mi is csapatostól jelen voltunk. De a Skoda csak a trélerről való leállás ill. felállás során lett beindítva, sajnos… Ennyit mozgott a versenygép nálam Fehérvár óta, de ami késik, nem múlik…” – viccelődik jókedvűen Vincze Ferenc.

fotó: Six Attila

Pedig egy olyan verseny következik, ahonnan igen kellemetlen emlékeket őriz. “Már nagyon nem jut eszembe, tavaly úgy két futamnak kellett eltelnie, hogy visszarázódjak a nagy balesetből, amelyet ott elszenvedtünk. Két verseny idejéig tartott, hogy ahova padló gáz volt beírva, mégiscsak kicsit elvettem. De ez már a múlt… Nyilván, majd ott konkrétan azon a helyen a mostani versenyen megfontoltabban fogok fordulni, ez biztos, de majd a pálya más szakaszán visszahozom, ha esetleg az emlékezetes helynél benne hagyok. De ennyi van a fejemben, és nem több…” – állítja határozottan Ferike. És miért ne hinnénk neki, hisz idén minden megrendezett bajnoki futamot ő nyerte Bacigál Igorral.

“Fehérváron szerencsénk volt, Hadik Andris sajnálatos defektje az utolsó gyorson számunkra volt kedvező, és a második helyről az elsőre léptünk. Furcsa ránézni a bajnoki táblázatra, de nem is szeretnék vele a kelleténél jobban foglalkozni. Talán annyit javít a helyzetünkön, hogy Veszprémben elég, ha egy első három helyben gondolkodom csak. Egy húzós 70-80%-os, de nem ennél erősebb tempó mellet meglátjuk, milyen pozícióban találjuk majd magunkat az ide egyetlen murvás futamon.” – tervez előre a Korda Racing pilótája.

“Köztudott, hogy én inkább az aszfaltot szeretem jobban, de úgy gondolom, a magyar bajnokságban, kicsit magam ellen beszélve, jó lenne több murvás futam. A szombathelyi elmaradása után ez az egyetlen júliusban. Ilyenkor én sem gondolom azt, hogy erre az egy futamra raknék fel mindent. Ellenben a magyar mezőnynek nem ártana, ha ezen a talajon is tudnánk jobban fejlődni, mert így, ilyen jellegű futamok hiányában, bizony a külföldi pilótatársainkkal szemben, szerintem lemaradásunk van. És én ezt ennek tudom be. Pedig a murvás verseny is a rali része… Mondom ezt annak ellenére, hogy én kifejezetten az aszfaltos futamokat kedvelem.” – mondja el őszintén véleményét Ferike.

“Ettől függetlenül szeretném a lehető legtöbb pontot szerezni Veszprémben. Ez az egyetlen kakukktojás futam. De erre is felkészülünk lelkiismeretesen, lesz előtte teszt is. Kapok ismét mérnöki segítséget és gyári tanácsokat is. Gyakorolni kell, hogy biztos és biztonságos szereplés legyen a futamon. Jó a hangulat a csapatban és az autóban is. Igor is szeret nyerni, így aztán most kifejezetten jól érezzük magunkat, de nem elbízva. Találkozunk Veszprémben!” – búcsúzunk így ebéd előtt Ferikével. Aztán még kicsit tenisszel folytattuk, de az titeket nem érdekel annyira…

Kósa András Race1.net

Fotók: Egy kivételével Csatlos Norbert munkáját dicséri

Post2