Vincze Ferenc: Készen állok az Ózd-Salgó ralira…

Ma délelőtt egy jót cseverésztem Vincze Ferivel, miközben fél szemmel a német WRC futamot követtük figyelemmel. Ferikével beszélgettünk a veszprémi esésről, és arról, hogy egyáltalán nem reménytelen a helyzete meglátása szerint a bajnokságban, és kellően motivált és kész arra, hogy még harcba szálljon a bajnoki címért.

Először a hogyléte felől érdeklődtem, de nagyon nem kellett noszogatni, hogy őszintén belekezdjen. “Egy-két hétig sajgott a hátam, de ez gondolom, hogy természetes egy olyan mutatvány után, amit a veszprémi futamon produkáltam. De most már elmondhatom, teljesen felépültem, rendszeresen edzek, sportolok, és készülök a következő futamra. Tehát ott leszek a hazai versenyemnek számító Ózd-Salgó ralin.” – jelenti ki a leghatározottabban Ferike, ezzel választ adva a kétkedőknek.

“Ez egy fontos futam számomra, hisz lakhelyemhez a legközelebb eső versenyről beszélünk, így ami a számomra a legfontosabb, hogy a verseny alatt is a saját ágyamban alszom majd… Sok ismerős, családtag is kint lesz a futamon, ami azért serkentőleg hat rám, tehát ezért is tekintem a magyar bajnokság következő fordulóját hazai futamomnak. Tavaly kisebb nehézségeim voltak a versenyen, defektet is szereztem, remélem idén kicsit a szerencse is mellém szegődik majd.” – folytatja bizakodóan Vincze Ferenc.

“Visszatérve az esésre, túl sokat nem agyaltam rajta. Persze egy-két napig elemezgettem, mi történhetett, volt is rá időm a kórházban, és végül arra jutottam, hogy kicsit későn kezdtem fordulni a kanyart. Egyértelmű,  hogy én hibáztam, hisz a tempó sem volt kevés amit vállaltam, de úgy éreztem ettől még ura vagyok a helyzetnek, azonban egy betonkocka áthúzta a számításaimat, és onnantól csak utas voltam. Ez benne van, főleg azoknál úgy gondolom, akik próbálnak sietni, vállalják a sebességet. Levontam a konzekvenciát, de lezártam magamban, mint egy versenybalesetet.” -osztja meg velünk őszintén Ferike.

“Az Ózd-Salgó ralin is Topp Cars autóval indulok, de most valószínű az újjal, a 2018-as fejlesztésű Fábiával. A csapattal kapcsolatban csak annyit, hogy év végéig biztosan együtt dolgozunk, de akár lehet ez tovább is. Sikerült átvészelnünk a helyzetet, azért nem volt kicsi a kár, de már csak előre tekintünk, és alig várom már a versenyt, úgy érzem teljesen készen állok rá. Nem vesztettem el a csapat bizalmát, ők is tudják, ez benne van, ami Veszprémben történt.” – vélekedik róla Feri nyíltan a Race1.net olvasóinak.

“Szándékom, hogy nagy lendülettel, elszántan rajtoljak Salgótarjánban, mert nincs veszve még minden a bajnokságban. Turán Frici áll a legkedvezőbben, de matekoztam már, és igazából nekem úgy 9 pont a hátrányom. Nos, hogy a szoros állás megmaradjon, először is mindhárom hátralévő bajnoki futamon célba kell érni, és persze a lehető legjobb pozícióban. Ezt csak úgy tudom megtenni, ha teljes mértékben kizárom a legutóbb történteket, és megteszek mindent a legjobb helyezés érdekében. Ahogy említettem, készen állok a kihívásra.” – nyomatékosítja Ferkó az elszántságát.

Majd nevetve hozzáteszi. “Azért én is kíváncsi voltam az első reakciókra, így bevallom, már kocsiba ültem, hisz itthon piheg a Mitsubishi R4-es, és elvittem, megsétáltattam már… Szerintem mindkettőnknek jól esett… ” – zárjuk nevetve az eszmecserét.

Minden más majd a bajnokság hatodik futamán. Bevallom, ezért is kedvelem nagyon Ferikét, mert nincs mellébeszélés, államtitok, dráma, hanem elszántság, motiváció, alázat és kellő szerénység a konzekvenciák mellett. Ezért az egyik méltó képviselője a feltörekvő generációnak…

Kósa András Race1.net

Fotók: címlap Mikolicz László. Köszönjük a képeket még Csölle Dánielnek, Dudás Péternek. A többi kép Vincze Ferenc facebook albumából valók. 

Post2