Hajdú Zoltán: Nem vagyok túlságosan elégedett…

Hétvégén Bakonyán Rali3-as futam volt, mint ahogy erről tudósításaink megjelentek ill. a dobogósokkal egy beszélgetés. Sajnos ezek között nem volt Hajdú Zoltán, aki Jozipovics Tímeával végül az abszolút 6. helyen végeztek. A tehetséges baranyai pilótával azonban délelőtt beszélgettünk egy rövidet, hogy miért nem került a dobogó közelébe…

“Kezdésnek kicsit bealudtam az első gyorson. Sajnos erre hajlamos vagyok, a többiek jobban vették a fordulatot, én pedig csak a 8. időt futottam. Az autónál is tapasztaltam némi gyengeséget, a hatodik fokozatot szinte alig tudtam kiforgatni, vagy egyáltalán nem… Kicsit melege lehetett az autónak. Nem úgy ment, ahogy szokott. Sajnos Bajor Zoli bácsi nem volt kint, így maradt ez a beállítás, ezzel mentünk végig.” – kezdi nem túl jókedvűen Zolika.

“Az eredménnyel sem vagyok nagyon elégedett. A második gyorstól stabilan hatodik időket autóztunk, és végül ezen a helyen is végeztünk abszolútban. Úgy érzem, kicsit előrébb kellett volna lennem, közelebb mondjuk Dénes Szabihoz, és nem ekkora különbséggel végezni mögöttük. De el kell ismernem, nekem kell gyorsulni, és nem az autóra fogni… De majd legközelebb, ez most bennünk maradt…” – ismeri el önkritikusan Hajdú Zoltán.

“Nem tudom mi lett volna  a hatodik menetben, de az elmaradt, én szerettem volna még menni, de így alakult. Viszont a Baranya kupán való indulást fontolóra vettem. Jó verseny lesz, jó lenne összehozni és lenyomni bő 80 kilométert. Nagyon szeretném, ha összejönne. De előtt még mennénk Bózsvára is. A srácok közül többen mondták, hogy indulnak ott is, és mi is szeretnénk. Amennyi Rali3-as versenyen lehet, én szeretnék elindulni.” – mondja Zolika, ha már belevágott idén a Rali3-as bajnokságba.

“Bózsván már mentem korábban, tetszik a pálya. Kellenek a kilométerek nekem és az autónak is, és akkor talán könnyebb lesz már gyorsulni, és előrébb végezni a jelenlegi eredményeknél. Mert ez a cél. Bajor Zoli bácsi a napokban ránéz a motorra, és remélem kis fejlődés, pozitív változás áll be ott is, és majd nálam is… Közelebb kell kerülnöm az elejéhez, vagy még eléjük, ez a cél…” – fejezte be rögtönzött beszélgetését Hajdú Zoltán.

Kósa András Race1.net

Fotók: Hompola Miklós

Post2