Dián Attila: A vártnál kicsit nehezebb volt…

Dián Attila imádja ezt a sportot. Mindig elmondja, nagy élvezettel várja a futamokat. És elfogadja a körülményeket is, sőt szereti, ha változatos ilyen szempontból egy verseny. Nos, Ózdon és Salgótarjánban rekkenő hőség és gyors, csúszós, száraz pályák várták őket. Alapcéljukat így is elérték Papp Györggyel, hisz épségben célba értek, de azért a vártnál nehezebb volt. De erről bővebben maga a pilóta mesél nekünk.

“Nagyon meleg volt. És emellett fokozottan koncentrálni kellett, mert nagyon gyors pályákat jelöltek ki számunkra erre a futamra. De én még az ózdi prológot is élveztem péntek este, annál is inkább, mert a legkisebb fiamat vittem körbe a salakpályán. Él-hal a raliért, és nem ügyetlen a srác. De hát a bátyjától és tőlem is csak ezt látja, hogy teljesen odavagyunk ezért a sportért. Szóval sikerült megfertőzni, de nagyon nem kellett erőlködünk.” – meséli nevetve a büszke apuka.

“Visszatérve a versenyre, azért elég húzós volt Domaháza felé menni. Gyakorlatilag azzal kezdtük a versenyt. Olyan berepülő stílusban. De nekem tetszett a királdi körgyors is, annak így más hangulata van, és kellőképpen hosszú, taktikus kör így. De a vasárnap reggeli etap után átcsorogva Salgótarján és környékére, én élveztem azt a három gyorsot is. Cered ebben az irányban is technikás, jó ritmusú pálya. Szóval összességében én elégedetten értem a célba vasárnap délután.” – értékel Dián Attila.

“Azt nem lehet mondani, hogy durvulok a pályán, de így is sikerült összeszednem egy defektet. De ezen kívül más problémánk nem akadt a futam során és ez a lényeg. Nem adtunk plusz munkát a csapatnak, az autó kiválóan működött. És ez biztató, mert így tudom, szépen lassan, de kóstolgatni a gépet, és futamról futamra több tapasztalatot szerezni. És ha nagyobb galiba nélkül megy ez, nem ijesztem meg magam, sem a Gyurit, akkor nagy élvezettel csinálom és fogadom el az elért eredményt.” – nyilatkozza nagyon szimpatikusan Atus.

“Most kicsit hosszabb szünet jön, hisz hat hét van a mecseki futamig. Kíváncsi leszek, milyen versenyre számíthatunk majd ott. Milyen pályák várnak majd ránk. Én nagyon szívesen járok a baranyai székhelyre, szeretem Pécset és a Mecseket. Október közepén lesz, és egyre jobban kifürkészhetetlen az időjárás, így majd meglátjuk a körülményeket, de én bírom, ha egy verseny ilyen szempontból is változatos. A pályákról nem is beszélve. Van addig itthon is teendő, de én már alig várom az utolsó előtt magyar bajnoki futamot.” – búcsúzunk ezzel egymástól Dián Attilával.

Kósa András Race1.net

Fotók: Photocsn, Ftf picturs

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2