KÉRDEZZ!!! Felelek… 1.

Tamási Mihály: “Nos akkor kezdésnek…Mikor lesz az hogy nem kell azért fizetni hogy megnézzünk egy szakaszt?Meddig lesz ugyan az a sztori…se új pálya se kevesebb etap…nevezés nő fordítottan arányosan a szervezői készséggel….vagy nem mehetsz utcai gumival a prológon?Gépátvételen meg gyomorgörccsel kell állni ha kispénzű egyén vagy…lásd Salgó rally…gyerekként azért másztam a népkerti temető fáira hogy lássam azt hogy megy a show stb…egy verseny hétvége inkább stressz mint felüdülés…ut.: Mikor jó a cirkusz?-Ha sok az állat és változatos a műsor😊”
Race1.net válasz: Többfajta rendezvényt szerveztem már életemben, de önállóan magyar rali bajnoki futamot még nem… De némi rálátásom azért van. Talán kezdjük azzal, hogy ma már semmit nem adnak ingyen, de ezzel az általános lecsapással nem akarom elintézni a kérdést, nem ezért indítottuk ezt a rovatot.
Kétségtelen, hogy korábban nem kellett raliversenyeken belépőt fizetni, most pedig, talán a Mecsek rali az egyetlen futam idén a magyar bajnokságban, ahol majd nem kell… Egy biztos, a pályákért a rendezőnek fizetnie kell. Legyen az közút, vagy magánút. Egyébként ennek a közút és magánút kérdésnek sem lenne jelentősége, ha figyelembe vennénk, hogy minden magyar állampolgáré is az, ami az államé… Ezért, ezekért egyszer már fizettünk valamilyen formában. És ami magánút címen létezik, azok többsége is az államé… Mégis a mi sportágunkban már azért hercehurca van, hogy egyáltalán megkapjuk ralira. Ezzel talán már részben válaszoltam arra, mikor lesznek új pályák. Azért egy-egy akad minden rendezvényen, de sajnos kétségtelen, hogy jelen helyzetben nehéz új és változatos kiírásokkal előállni.
A másik dolog, ha megkapjuk az adott útszakaszt, akkor meg kompromisszumokkal. Azaz, jönnek a nézőktől elzárt részek… De legalább van pálya.
Szóval véleményem szerint, ha egy évben a 365 napból egy alkalommal maximum 5 napra kérünk utakat, akkor az járna nekünk. Fizetjük az adókat, az üzemanyagba épített jelentős hozzájárulásokat és mégis az ezekből épített és karbantartott utakat alig kapjuk meg.
Magyarország nem nagy ország. Viszont óriási területek vannak elzárva, vagy korlátozva természetvédelem címen. Nem mondom, hogy ez nem kell, és figyelni erre, de ennek oldalvizén azért elég kiváltságos helyzetet élvez egy hobbi és a ráépülő iparág, amit vadászatnak hívunk. Hatalmas területek vannak, ahol hódolhatnak eme szenvedélynek az érdekeltek. Sokkal nagyobb területeken tized annyian, mint amennyi útszakaszt és környezetét elfoglalunk, idén éppen hét alkalommal, viszont sok ezren, futamonként… Így aztán nem marad más hátra, mint meghunyászkodva, könyörögni és kompromisszumokat kötni.
A helyzet éppen ezért az, hogy az adott rendezőnek kell nagyon jó kapcsolatokkal rendelkeznie, vagy vastagabb pénztárcával, hogy az említett területekből is jusson számunkra is néha pár kilométer…
Tehát egy versenyrendezéshez ma már egy szép nagy költség áll össze. Nagyon sok… Ezt nem fedezik a nevezések. Ma Magyarországon nem a nevezési díjak miatt van viszonylag kevés páros az ORB, ORC, Historic mezőnyében… Hanem mert a szeretett sportágunk összességében elfogadottságban meg sem közelít jóval kevesebb érdeklődésre számon tartott más sportágakat. Amíg ez így marad, nagyon nehéz lesz…
Szóval azoknak a rendezőknek, akik futamokat vállalnak, nincs egyszerű dolguk. De mégis rendeznek, és kisebb, nagyobb támogatókat találnak is, akik segítségével van futam. És ez is nagy szó, mert ugye idén már maradt el egy…
De azt senkitől nem várhatjuk el, hogy bevétel nélkül tegye ezt. Így is elég kockázatos a rendezés, ezt higgyétek el! Éppen ezért nem gondolnám, hogy a belépőjegyek miatt az előbb leírtak ismeretében, és átgondolva, ennyire ellen kéne állni.
Maradjunk a sportnál. Kérdezem  mely bajnokság, melyik fordulóját lehet megtekinteni ingyen? Ahova annyi TAO támogatás jut, mint amennyi, miért szednek belépőt… Erre nem gondoltatok még? Erről soha nem olvasok egy sor reklamációt sem.
A mi sportágunk semmilyen kedvezményben nem részesül, az egyetlen idei első, ERC futamunk állami garanciáján és némi támogatásán kívül. De ezt az egy futamot ne is vegyük egy kalap alá a többivel.
Úgyhogy kis felemelkedésben és talán egyre színvonalasabb mezőny és futamok reményében, vegyük meg azt a minimális belépőjegyet, ahol kell. Ezzel is a saját sportágunkat támogatva. Az agyon szidott labdarúgásunk válogatott találkozóira bérletes klubrendszerben 1-2 óra alatt elfogy 20-22 ezer jegy, kb. ilyen árakon. Mi reklamálunk a 2-3 ezres belépőért, kiröhögtetve magunkat… Nevessünk már végre mi egy kicsit rajtuk…
Kósa András Race1.net
U.i: A gyomorgörcsöt a gépátvételen ill. az utcai gumik prológon való használatát, egyrészt nem érettem ill. nem tartom olyan nagyon fontos kérdésnek.

Post2