KÉRDEZZ!!! Felelek… 2. Nyíregyházán is lesz Colosseum?

Geri Miklós: A Zemplén Rally mikor lesz újra Zemplén Rally és nem Nyíregyháza Rally? Miért nem rakják vissza Tokajra, ha már a neve az. Miért variálták meg a versenynaptárt, ha már a szakaszok ugyanazok maradtak szinte.Mondjuk lehet ezt az MNASZ tudná megmondani.”
Race1.net válasz: Meggyőződésem, hogy nagyon sokan szerették volna, hogy az európai élvonal nálunk versenyezzen. Óriási sikert aratott 2011-ben Pécsett, amikor az akkori IRC sorozat hazánkba látogatott. Nyolc éve vágyakoztunk erre, és most már biztos, hogy öt éven keresztül az ERC mezőnye minden évben eljön hozzánk. Geri Miklós kérdésére a válasz a “hogyan”-ban rejlik. Köztudott, hogy az állam, egész pontosan Magyarország Miniszterelnöke jelentős támogatást nyújtott ehhez. A versenyenként 100 millió forintos jogdíjra állami garanciát vállalt. Tudni kell azt is, ha nem lenne olyan sportért felelős államtitkárunk, mint Szabó Tünde, akkor nem lenne ERC sem… Ez az igazság.
Van egy olyan államtitkár asszonyunk, aki élsportoló volt, nem is akármilyen. Ha nem lett volna Egerszegi Krisztina, akkor ő is olimpiai bajnok az 1992-es barcelonai olimpián 100 méter hátúszásban. Így az ezüst jutott neki. Ezt csak azért mondom, mert pályafutása befejezését követően jogászként (is) a sportolok jogaiért, lehetőségeiért dolgozott, mielőtt több lépcsőn keresztül államtitkár lett. Ő érti és megérti a sportolókat, szurkolókat, még az autóversenyzőket is. És ez nagy dolog. Ennek köszönhető, hogy nyitott ajtókon kopogtattak nála az ERC projekttel. Nos, ez az általa felkarolt lehetőség egy másik garanciával egybevetve, amit Oláh Gyárfás beosztásával képvisel az FIA birodalmán belül, meggyőzték Orbán Viktor miniszterelnökünket. Akire lehet ezt mondani, meg azt, de egy biztos, hogy elég sok világraszóló, vagy európai viszonylatban is jelentős sportesemény megrendezését vállalta fel. Nos, ez a hármas fuzionálás eldöntötte a kérdést. Állami garancia lett, sportdiplomatánk van jó helyen jókor, és az FIA, meg az ERC promotere máris rábólintott.
Na, de hol legyen a futam? Az, hogy ez a megállapodás megvalósult, ebben jelentős szerepe volt Szabó Tündének, már az előbb méltattam. Ő pedig nyíregyházai… Pontosan azokkal a feltételekkel lett garantálva öt + egy évre a futam, ahogyan tavaly a kandidáló futamon megtapasztaltuk. A plusz egy a tavalyi futam, és idéntől biztosan öt évig így lesz. Ez a projekt hoz magával még más fejlesztéseket is, például majd egy multifunkcionális autósportos létesítményt Nyíregyházán… Most ki veti meg ezért az államtitkár asszonyt, hogy szülőföldjének segít ezzel… Ő is sokat kapott tőlük, amikor ott sportolt… Ez így működik, tudomásul kell venni.
Ja, hogy nem nagyon van gyorsaságira alkalmas pálya a város közvetlen közelében? Ez igaz! De ERC-ről beszélünk, ahol bőven belefér annyi etap, mint ami tavaly volt, vagy idén lesz… Még mindig jobb, mint az olasz futam… Ott beviszik a mezőnyt az Örök Városba, Rómába. Mert ott van Colosseum, meg Angyalvár… Igaz, ha így haladunk, Nyíregyházán is lesz…
Szóval az állam akaratának megfelelően hat Nyíregyháza rali biztosan lesz. És  magam is úgy vagyok ezzel, kár ezt firtatni, örüljünk inkább, hogy lesz. A verseny neve kétségtelen, hogy a városnak hozza a reklámot, de az elkészítésre váró fotók, videók mind Tokaj környékén, Disznókőn és a többi gyorsasági mentén készül majd. Azért ezzel némileg ez is minimum kiegyenlítődik.
A kiírás már ismert, és biztos vagyok benne, hogy ez a lebonyolítási forma a legmegerőltetőbb a versenyzőknek, az őket kísérő csapattagoknak és a média képviselőinek lesz. Ők fognak ingázni a mezőnnyel. Ti szurkolók, úgyis kiválasztjátok magatoknak a kedvenc gyorsokat, és ott lesztek, vagy azok közt fogtok ingázni. Én biztos nem utaznék egyik gyorsról 70-100 kilométert a vasárnap déli városi nyúlfarknyi pályáért… A versenyzőket nemcsak a szervizparkban lehet elkapni, hanem a gyorsok előtti beöltözésnél, vagy éppen utána…
Békéljetek meg ezzel a lebonyolítási formával és örüljetek, hogy lesz. Gyertek minél többen, hogy lássák, erre nálunk óriási igény van, hogy itt legyen Európa élmezőnye. És akkor felsőbb szinteken is látják, hogy ennek az európai sorozatnak van magyar bajnoksága is, ami sokkal nagyobb törődést érdemel és lehetőséget, mint amennyit jelenleg kap…
Kósa András Race1.net
fotók: Csányi Botond, MOL Racing Team, Ifj. Érdi Tibor, Szőke Tamás, ERC Tweet

Post2