Dián Attila: Megizzadtunk, de nagyon élveztem…

Dián Attila és Papp György számára az elsődleges cél a közös versenyzés során Székesfehérváron a fokozatos gyorsulás és a további versenykilométerek gyűjtése volt, no meg a sikeres célba érkezés. Végül minden összejött a páros számára és a Rodeo Speed Car kettőse minden különösebb kaland nélkül beért a célba és teljesítette a rendkívül gyors futamot a tikkasztó hőségben.

“Itt igazi száguldás volt, az biztos. agyon gyorsak voltak a pályák és így természetesen az döntött, ki és hol meri otthagyni a gázt, szinte a végletekig. Nos, ebben még van lemaradásom, és a verseny előtt is hangsúlyoztam, csak annyit fogok autózni, ami az én eddigi pályafutásom alatt elvállalható. Nem bocsátkozom felesleges kalandokba, mert nem az szórakoztat, hanem a hogy minden stopban ott legyek, meg a végén a céldobogón. És ezt tudtuk is teljesíteni.” – kezdi Dián Attila.

“A mi autóink, amelyekkel a versenyzőtársaimmal megyünk a Production kupában, is jóval 100 Km/h óra feletti volt az átlagsebességünk egy-egy gyorsasági szakaszon. Valahol a 110-120 környékén, tehát ebből is látható nem lassú pályákról volt szó. Itt bizony egyszer mellényúlni, akár végzetes hiba is lehet. Sajnos többen így jártak a mezőnyből, de én büszkén mondom, hogy különösebb kaland nélkül értünk célba. És ezt pozitívan értékelem. Csak addig nyújtózkodom, amíg a takaróm ér. És ezt a mi kereteinkben belül probléma mentesen lehoztuk.” – értékel őszintén Attila.

“Azért a körülmények sem voltak egyszerűek. A hirtelen jött kánikula alaposan igénybe vett minket, így azért a koncentráció is kivett belőlünk. A civil életemben nincs időm a nap 24 órájában kondi terembe és uszodába járni, mégis nagy kedvvel állok oda minden versenyen a rajthoz. De itt most azért néha kapkodtuk a levegőt, hisz az autóban simán volt 50 fok felett is a hőmérséklet a gyorsasági szakaszokon, zárt ablakok mellet, overállban és sisakban. Nos, ehhez is kell alkalmazkodni, és úgy gondolom, hogy én, mint lelkes amatőr, ezt is megoldottam. Így őszintén mondom, nagyon élveztem a versenyt.” – mosolyog Dián “Atus”

“Nem tudom, milyen időt mondanak július elejére, de az érdekes lesz, még egy halom porral vegyítve a Veszprém környéki pályákon. Mert ott is ott leszünk, és már alig várom. A murva egyébként is egy más kávéház, idén még nem volt benne részünk, így azt is nagy lelkesedéssel szeretném végig csinálni. Előtte elképzelhető egy teszt, hogy a versenyre az autó a lehetőségekhez képest a legjobb beállítással rajtolhasson. Meg én is kicsit alkalmazkodjak az idei egyetlen laza talajú versenyre. Mert a cél ismét az, hogy jól szórakozzunk, élvezzük és célba érjünk.” – zárta a rövid fehérvári értékelését Dián Attila.

Kósa András Race1.net 

Fotók: Csatlós Norbert 

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2