Vincze Ferenc a leggyorsabb segédmunkás…

Mielőtt azt hinnétek, valami degradáló címet adtam, tévedtek. Ugyanis a magyar bajnokságot magabiztosan vezető, és Ózdon kocáztatás nélkül nyerő Vincze Ferencet, két nappal a verseny után, lihegve, éppen egy építkezésen értem utol. Tehát nem a monacoi öbölben egy yachton, de nem is egy vitorláson a Balatonon. Hanem éppen segédmunka közben…

“Igen, éppen wellnessezek. Egy építkezésen segédkezem, és van mit tenni. Nem válogatok, pakolok, viszem, hozom, amit kell. Csak iszonyatosan meleg van. Én így vezetem le a hétvégét… “ – mondja nevetve az elsőszámú bajnokjelölt. Ezt most már két futammal a bajnokság vége előtt kijelenthetjük, ahogyan vezetett, az alapján pedig nem sokat tévedünk.

“Mi Igorral csak a magunk tempójával foglalkoztunk. Ahogy a verseny előtt is fogalmaztam, nem szeretnék ennyi pontelőnnyel kockáztatni, egy biztos célba érkezés volt a feladat. Ezt jobban megoldottuk, mint vártuk. Nagyon nem szeretnék nagyképű lenni, de valahogy most nem volt akkora tűz senkiben. Az eleje még kicsit szoros volt, aztán kialakult egy kisebb különbség, és aztán ez be is állt. Egyáltalán nem volt feszített a küzdelem. Én semmit nem reszkíroztam. Csak nagyon pontos szerettem volna maradni.” – vallja Ferike.

Bizony magam is kívülről szemlélve azt állapítottam meg, rendkívül pontosan autózik a srác. Tudom, ez sokaknak nem tetszik a szurkolók közül, belül már sokkal jobban élveznék. Mert mocorog az a Skoda, csak éppen a határon belül, és rendkívül precízen. “Az első Királdot nyomtam meg jobban, meg a powert. Az összes többin semmit nem nyomtam pluszban, de az említett kettőn is kockáztatás nélkül mentünk át. Most ez is elég volt a győzelemhez. Jön a Mecsek, aztán meg Nyíregyháza. Az előbbin bármi lehet (akár a bajnokság szempontjából… a szerk.), utóbbit meg a nemzetközi mezőny miatt várom.” – jelzi ezzel azt a tényt Vincze ferenc, hogy kicsit már összemérné magát pár európai szinten jegyzett pilótával.

“Az egész versenyen két dologtól tartottam, a defekttől meg egy esetleges műszaki hibától. Ezért sehol nem mentem drasztikusan tőre, elkerülvén a felesleges kerékcserét. Utóbbi meg nem következett be, mert a Korda Racing csapat megint kiválóan dolgozott. Köszönöm nekik is, mert nélkülük nem tartanánk itt. Jó csapat vagyunk, családias hangulattal. Verseny előtt kis tréning volt egy vadászházban, képzelheted… De amikor a munka jön, ott is egységben vagyunk. És ez így idén nagyon rendben van.” – mondta nevetve, de elismerően az idei bajnokjelölt Vincze Ferenc.

Kósa András Race1.net

Fotó: Molnár Gábor 

Post2