ISEUM Rali, Szombathely – vasárnap, élő eseménykövetés

Szombat(hely), akkor murvás verseny. Ma fejeződik be a magyar bajnokság idei harmadik futama. Az első kettő aszfaltos megmérettetés után, lazább talajon teszik próbára magukat versenyzők és autóik.

A verseny előtti nyilatkozatokat itt olvashatjátok, a részletes programot itt böngészhetitek, a kvalifikáción történtekről pedig itt tájékozódhattok.  A tegnap esti nyilatkozatok és a szombaton történteket itt találjátok. A Rali Vb futamát Portugáliából, párhuzamosan itt tudjátok követni.

Lefekvés előtt azért egy kis emlékeztető még:

13.30. Köszönjük a figyelmet! Holnap, egyet aludva a dolgokra, jövünk a nyilatkozatokkal. A végeredményt böngészők ide kattintsanak.

13.25. Megvártuk Kiss Ferencet és Patkó Gergelyt, hogy célba érjen, és ez megtörtént, tizedikek lettek, gratulálunk! Fefe egy viszontagságos verseny után végül is teljesítette a távot. És ahogy jelezte, elkeseredés ide, meglepődöttség oda, de indul Veszprémben is. Menni fog ez!

13.14. Ranga Péter megtartotta negyedik helyét, viszont Botka Dávid (megint valami hibát jelzett a Citroen a végén, de beértek…) és Velenczei Ádám ( defekt a szakaszon) is vesztett a pozícióján, Kazár Miklós remek idejével feljött az ötödik helyre.

13.10. Az is eldőlt, a most beérkezettek után, hogy harmadik lett Vincze Ferenc. 

13.02. Herczig a célban. Ideje 13,59.7. Ha Hadik beér, megtudjuk biztosan, hogy a Herczig Norbert – Bacigál Igor páros nyerte az ISEUM Szombathely ralit! Hadik mögötte 1,1-gyel, így a skodás csapat a győztes! Gratulálunk!

12.50. A Power Stage előtt ez a pontos állás. Pár perc múlva kezdődik.

12.26. Ranga Peti kicsit az árok szélére csúszott, 7?12.4 az idő, és erre közelít így Botka Dávid a negyedik helyért folyó harcban. Rajtuk meg 1,6-ra van az összetettben a most célba ért Velenczei Ádám. Na, azért lesz itt pozíció harc az utolsó gyorson…

12.25. Vincze Ferenc viszont nem adta fel Hadik üldözését a második helyért. Tízet adtak a Skodával a fordosnak és feljöttek rájuk 4,1-re.

11.21. Késéssel, de végre folyamatban a verseny utolsó előtti szakasza. Herczig ideje 7,01.6, Hadikék 7,13.7. Ez sajnos eldőlni látszik. Herczig 46,6 másodperces előnybe került. Jó lett volna egy kis csihi-puhi a végére, de ezzel csak mi vagyunk így, és Norbiék biztos nem…

10.40. Hadik Andrással beszéltünk.” Az első gyorson elrontottam. A fene enné meg, nagyon bánt. Csúszott, de mindenkinek. Az első hely elúszni látszik, a pillanatnyi második helyünket is óvni kell. De van két gyors, a végén egy mindent eldöntő utolsó gyorsaságival, ami közel 26 kilométer lesz. Ez a rali…”

9.28. Akik áteveztek az első három szakasz sártengerén , azok most a szervizben pihenhetnek, a tízes gyors 11 óra 56 perckor indul.

9.24. Most áll a kilences gyors, technikai mentés zajlik. A mezőny krémje még előtte átért, az összetett állását itt találjátok.

9.20. Velenczei Ádám is érintőre vett egy fát, de kijöttek, viszont az idejükön látszik.

9.15. Hadik közel hatot kapott, Ranga Peti tízet, Vincze és Botka húszat…

9.12. Herczig oktat ma a sárban… Ezt kijelenthetjük. Norbiék ideje 5.04.3

9.10. Nyolc gyorsasági után így áll az összetett.

9.03. Ranga Péter és Velenczei Ádám tíz másodperccel követték a bajnok Skodáját, kettejük között egy tized volt Péter javára. Botkáék egy húszast gyűjtöttek be…

8.57. Hadik András 5,8 másodperccel volt lassabb, viszont a második helyért folytatott harcot figyelembe véve Vinczének itt adott kilenc másodpercet, így visszaérkezett rá kettő tizedre.

8.55. Herczig növelte előnyét a mai második gyorson, a bajnok ideje 8.21.4

8.51. A farkaserdői gyors is már folyamatban van. Itt 14,85 kilométer sárdagasztás vár a mezőnyre.

8.50. A részletes eredményeket itt találjátok.

8.35. Számszerűleg Herczig ideje 7:24.1, Vincze Feri 4.1-et kapott. Kiss Feri ideje a harmadik legjobb 7.39.0. Utána Bodolai, Botka és Velenczei a sorrend. Hadik a kicsúszás miatt 19 másodpercet kapott, így visszaestek a harmadik helyre.

8.30. Nincs gyakorlatilag olyan pilóta, aki ne hibázott volna a sárban. Herczig Norbi a leggyorsabb, Hadik kicsit lebontotta az elejét, Kiss Feri pedig igen jó eredményt produkált a szombathelyi szappanos pályán… Ranga Péter árokban kezdett, sok idejébe is került, de az autó üzemképes, robognak tovább.

8.21. Kissé meglepte a mezőnyt a sár, mert a tegnapi por után mára kis masszát kaptak a srácok. 

8.02. A vasárnapi első szakasz a Bögöte – Hosszúpereszteg 11,3 kilométere lesz 8 óra 11 perctől.

7.55. Ma a tegnapi abszolút sorrendben indulnak. Tehát Herczig Norbi kezd, aztán követi Hadik András, majd Vincze Ferenc. Mögötte Ranga Péter, Botka Dávid, majd Velenczei Ádám. Így néz ki az első hat. Véleményük szerint közülük kerül ki a győztes. De nem rali lenne a rali, ha nem lennének váratlan dolgok, izgalmak, főleg egy murvás versenyen. És bőven lesz gyorsasági kilométer is hozzá…

7.50. Szép napot mindenkinek! Tegnap este még azt rebesgették, hogy Vincze Ferenc egy kora érkezés miatt 3 perces büntetést kap. Nos, a határozatokat böngészve erre utaló jel nincs, és a mai rajtlista alapján sem, tehát maradt minden a régiben amit itt találtok.

Post2