Velenczei Ádám: Először R5-ös autóval a Mecseken

Ha így nézzük, akkor Velenczei Ádám első bálozó lesz az idei Mecsek ralin. A tavaly félbemaradt szezonja miatt nem indult a Mecsek ralin, most viszont ott lesz a rajtnál, méghozzá nem sokkal egy típusváltás után. Hisz az évet még Hyundaijal kezdő pilóta, már második skodás versenyére készül Pécsett.

“Én azt gondolom, hogy jó döntés volt átülni egy Skodába. Egy verseny után is azt mondhatom már, hogy jobban fekszik ez a versenyautó az én stílusomnak. Érzésre is egyből jobbnak tűnt, mint a Hyundai, és ez verseny közben már bebizonyosodott. Úgyhogy pozítiv változásként tekintek a márkaváltásra. De ha megnézzük a nemzetközi eredményeket is , jelen pillanatban azt láthatjuk, hogy a Skoda egy kiforrottabb, érett márka a többi R5-ös autóhoz képest.” – kezdi boldogan Ádám ehhez a márkához való új kötödéséről.

“Én a Mecsek rakin most fogok először R5-ös autóval menni. Korábban csak Mitsubishivel vettem részt. Az éves értékelést elnézve, még semmi sincs veszve, és ez miatt mi is iparkodni fogunk Szedő Csabival. A veszprémi kiesésünkkel egy futamunk már van, amit mínuszolni fogunk, de a Mecsek ralit semmiképpen nem szeretnénk mellé rakni. Itt egyértelműen a dobogóért szeretnénk harcolni. És erre a pozícióra bizony van 5-6-7 páros is, akik bejelentkeztek, és főleg úgy hogy Ranga Peti is indul.” – elmélkedik Ádám.

“Szóval egyértelműen a dobogóért megyünk, és ha a célkitűzés megvalósulna, akkor Nyíregyházán “ide nekem az oroszlánt is” lendülettel vágnánk bele, hisz ott ha jól számolom a szorzók miatt 57 pontot lehet szerezni a legjobbnak. Azaz, alaposan átvariálható még a bajnokság jelenlegi állása, főleg úgy hogy a zárófutam nem is mínuszolható. Ezekkel a megállapításokkal csak azt szerettem volna érzékeltetni, milyen nyílt még a bajnokság az említett kötöttségek figyelembe vételével. Éppen ezért úgy gondlom nagyon izgalmas futam lesz Pécsett.” – vallja Velenczei Ádám az 52. Aquaprofit Mecsek rali előtt.

“Én eddig mindig úgy versenyeztem Baranyában, hogy víz és sár is volt. Most tiszta időt jósolnak, és talán az jobb is lenne. Nem tatok a víztől sem, de talán most jobb lenne szárazon menni a Skodával. Meg a nézőknek is kellemesebb lesz, szép őszi időben. Mert úgy gondolom verseny lesz közöttünk, élvezhető egy futam lesz. Már említettem 6-7 páros közül bárki állhat a dobogón. Mi Csabával szeretnénk ezek közül az egyik helyet elfoglalni. Szerdán ott a helyszínen egy teszttel kezdünk, és utána hajrá…” – zárjuk a rövid verseny előtti beszélgetést Velenczei Ádámmal.

Kósa András Race1.net

A képeket köszönjük Mikolicz Lászlónak és Csölle Dánielnek.

Post2