52. Aquaprofit Mecsek rali önkritikusan és a 2019-es tervek…

Hármat is aludhattunk a mögöttünk lévő Mecsek rali után. Úgy gondolom, önkritikusan illik számot vetni, és meghallgatni a versenyzők és a ti, azaz a szurkolók véleményét. Mert ezekből tanulva, kompromisszumokat kötve lehet egyre jobb és jobb futamokat rendezni a Mecsek tövében, mert ahogy az idei verseny is bizonyította, itt bizony brutálisan jó ralifutamokat lehet összehozni, csak mindenre figyelni kell…

Igen, mert akárhogy is ötleteltem már januárban, és beszélgettem a rendező barátaimmal, csak elcsúszott alaposan az előkészítés. Ennek viszont egyenes következményei voltak és kapkodások. Végül a futam lement, alapvetően elismerést kiváltva a versenyzőktől, de nem mindenben a szurkolóktól. És ezek azok a dolgok, amiket meg kell beszélnünk, konzultálnunk együtt, hogy a kellemetlenségek egyre kevésbé forduljanak elő, vagy éppen egyáltalán ne legyenek. Az én alapkoncepcióm egyébként is az, hogy a futam a versenyzőkért és a szurkolókért van, ezek az elsődleges szempontok. Nos, ebben nem mindig egyeznek, egyébként baráti hangvételű beszélgetéseim a szervezőkkel.

Most, mint ahogy eddig sem, fogom a szennyest kiteregetni, mert ez belügy, de vannak nézetbeli különbségek, még… Azonban a vérverejtékesen összehozott idei futam után érkező elismerések talán mindenkit, akinek köze van a futamhoz, ráébreszt arra, hogy egy idejében elkezdett szervezés, jó ötletekkel, szurkolói kérésekkel megegyező elemekkel, a támogatók részére is vonzó ajánlat lehet. Erre muszáj hangsúlyt fektetni, mert a pénz nagy úr… Ha nincs, akkor az sok mindent magával ránt. Tehát, ha idejében kész egy jövő évi ötlet, akkor a költségek fedezetének előteremtésére is van 10-11 hónap!

Na, ez az időszak az, amit sokan hajlamosak átpihenni… Ne legyen így! Afelől meg nektek kétségetek, hogy akik egyébként a pécsi futamot szervezik, nem szeretnék a ralit. Nagy Csaba országgyűlési képviselőnk egy igazi fanatikusa a ralinak! Csak idén választások voltak, és nyilván az ő energiája is véges. Viszont jövőre “csak” önkormányzati voksolások jönnek, és tudván ezt, talán egy-két hét és el lehetne kezdeni a 2019-es futam szervezését. Ezzel is bizonyítva, hogy Pécs és a Mecsek bármilyen nagy és nemzetközi futamnak, bármikor lehetne méltó helyszíne. Óriási variálási lehetőségek vannak a város közvetlen környezetében,  ezt majd látjátok a 2019-es tervek kapcsán.

Szóval egyben biztosak lehettek, mostantól Nagy Csaba úr, kicsit sűrűbben és több impulzust kap majd innen(), hogy a jövő esztendőben egy egészen látványos és közönség kedvenc 53. futam kerüljön lebonyolításra. Biztató jelek vannak, egységes akarat és a sportág iránti szeretet szintén. Akkor mi lehetne az akadály? Csak az idő, ha nem kezdjük el még idén. Bizonyítja például Nádasi Tamás úr hozzáállása is, az Aquaprofit Zrt. elnökeként tavaly után, idén is főszponzori szerepét elvállalva itt volt Pécsett a bő három órás díjkiosztót is végig csinálva… Ha időben kap egy új tervet 2019-re, reméljük ismét elnyeri a tetszését, mint ahogy több más támogatónak is.

Nagyon kedves partner a Pécs Pláza, de azok a kritikák jogosak voltak, hogy egy ilyen patinás versenynek legalább a céldobogója a pécsi Széchenyi téren kell, hogy helyet kapjon! Ez többet nem fordulhat elő a megye legnagyobb sporteseményével kapcsolatban. Egy évben, egy napra tán a miénk is lehet, minden más kulturális eseménnyel párhuzamosan. Ugyanis a sport a kultúra része, és egyébként sem tudok helyi lakosként olyan eseményről, ami sorozatban 53. alkalommal kerülne itt megrendezésre… A saját születésnapomon kívül…

Bár talán jobb, hogy az idei díjkiosztó eldugott helyen volt, mert nem sziporkáztunk a Historic mezőny serleg átadásaival, de ez megint csak kis szervezés kérdése. Sajnálom, én erre háklis vagyok. Úgy gondolom, hogy megérdemlik azok a versenyzők ezt a végső, magasztos pillanatot, ha már a bőrüket viszik a vásárra, hogy a serlegek átvétele és az interjúk az ő méltatásukat szolgálja, és azon fotós és videós kollégák munkáját és a kitartó szurkolók türelmét tisztelje, akik az utolsó percig kitartottak. Egy ilyen záróaktus egy versenyen ugyanolyan fontos, mint az első gyorsasági…

Szóval látni kell önkritikusan a hibákat is, tanulni belőle, és akkor nem hozzuk magunkra, az MNASZ-re, a versenyzőkre és a szurkolókra a frászt, feleslegesen. Mert nagyon jó csapat dolgozik a verseny sikeréért, itt a futam hetében mindenki a maximumot hozta. Nagy Csabától az engedélyeket megadó hivatalos személyekig, a PSN Zrt. vezetőitől Dara Gábor éjszakákba nyúló farönk kihelyezéseiig és a fáradhatatlan Jelen Pista szervezéséig bezárólag. A rengeteg sportbíró és biztonságért felelős személyek éjt nappallá tévő munkájáig.

De figyelembe kell venni a szurkolok jogos igényit is. Az idei futam nem támogatta mindenben őket. Ezen változtatni kell, annak ellenére, hogy idén is sokan voltak kint a futamon. Biztosítani kell a pályák megközelíthetőségét és a programnak lehetővé kell tennie a verseny megtekintését a lehető legtöbb alkalommal, a kiírt gyorsaságik számát tekintve. Hisz a nézők adják a sava-borsát a futamoknak a versenyzők mellett. Az ő növekvő érdeklődésük teheti a szponzorok számára vonzóbbá a megjelenésüket. Ezek a növekvő bevételek pedig a biztonságra és az új ötletek finanszírozására is fordíthatók.

Nem tudom, hogy bizonyos pályakijelölések és betétfutam rendezések megérnek e annyit, hogy pályaszakaszok megközelíthetetlenné váljanak, vagy hajnaltól estig tartó beköltözésre kényszerítsék az önfeláldozó nézőket. Ez már annyira nem divat. Ha a vidékről, távolról érkező szurkolók nem láthatnak kellő mennyiségű eseményt, a mezőnyt többször, el sem indulnak, ami érthető… Nemcsak a helyi szurkolókkal kell számolni, és őket sem bosszantani… Szombat este, befejezvén a goricai stopban a munkámat, átautóztam Golgotára a Rallye Rádiónál dolgozó kollégáimhoz. Kővágószőlőstől “húsfalban” autóztam velük szemben az akkori célig és kígyózva érkeztek az autók Bakonya felől. Szóval volt érdeklődés bőven… Ki kell szolgálni őket.

Tavaly már januárban közzétettem ötleteimet, az idei futammal kapcsolatban, ami gyakorlatilag megvalósult. Ami nem, annak csak a pénz vetett gátat… Van most 52 hetünk. Sokat beszélgettem a versenyzőkkel a futam előtt, alatt és után. És ti is elmondtátok sokan a véleményeteket. Nos, ezekre alapozva itt egy 2019-es tervezet az 53. Mecsek ralira. Amit lehet variálni is, hisz bizonyos gyorsasági kilométert nem kéne átlépni, de a nézhetőség a szurkolók számára fontos szempont lenne.

Éppen ezért két gyorsaságikra felosztva kell megoldani a minél több megtekintést a számotokra. És amíg a mezőny szervizel, addig el tudtok helyezkedni a következő kettőn. Amelyek természetesen több helyről is kényelmesen megközelíthetőek legyenek. A versenyzők számára pedig egyértelműen a kevés etappal és pergő programmal lehetne jövőre is kedveskedni. No, meg új pályákkal, és ráférne az orfűi szakaszra is egy reformálás. Hát így nézhetne ki 2019-ben a Mecsek rali.

Nagy Csabának már mutattam, beszéltünk is róla, egy péntek esti, a versenybe beszámítandó körgyorsaságinak a helyszínét. Ez egy 5 kilométeres kör, amit kétszer, vagy akár háromszor teljesíthetne egyben a mezőny. Azaz vagy 10, vagy 15 kilométer mért szakasz lehetne. Gyakorlatilag Pécsett, közvilágítással és olyan helyen, ahol a szurkolók 300-500 métereket látnak be, és biztonságos helyen tartózkodva. A helyszín maradjon egyelőre titok. Gy.1. Körgyors 10 km.

Szombaton reggel Expo Centerből (szervizpark) etap Pécs-Vasasra, az etap hossza 18 km.

Gy.2. Vasas- Máré vára 18,5 km. Ez gyakorlatilag az elejét nézve az a szakasz, ami a Baranya kupán volt, összekötve a most lebonyolított Máré vára – Zobák gyorssal, csak fordított irányba. Így összekötve még soha nem volt. Több helyen élvezetes részeket tartalmazna, amelyek könnyen megközelíthetőek. Zobáknál ugratóval, és látványos befordulással a szűk szakaszra, persze lassító nélkül…

Etap Máré vára-Szászvár-Egyházaskozár-Alsómocsolád 31 km.

Gy.3. 14,5 km Alsómocsolád – Mecsekpölöske a gyorsot nem kell bemutatni.

Etap Mecsekpölöske – Mánfa – Pécs, Komlói út – Pécs-Vasas 36 km. Tehát nincs szerviz, hanem egyből ismét a vasasi gyors, így az ott lévők rövid idő alatt kétszer látják a mezőnyt!

Gy.4. Vasas- Máré vára 18,5 km.

Etap Máré vára – Komló – Pécs,Expo Center, szervizpark 37 km. Szerviz 60 perc.

Ennyi idő alatt a nézők átmehetnek a következő, délutáni két gyorsra. Tehát szombat délelőtt volt 51, 5 km gyorsasági és 122 km etap hozzá.

Etap Expo Center – Pécs, Camping.  7 km.

Gy.5. Camping – Abaliget 13,0 km. Ez a gyors megint több irányból megközelíthető. A lapisi dobbantó lassító nélkül Árpádtető felől. Remeteréten lassító nélkül érkezés az elágazásba, majd balra fordulva 100 méter a Ranga úton, és be a buszmegálló mögé és onnan kikanyarodva lefelé Orfű felé. Megközelíthető Ranga László úton. A gyors beírója Abaliget tábla előtt lenne, tehát Orfűről több helyről megközelítve nézhető a pálya.

Etap Abaliget – Nyárásvölgy 7 km.

Gy.6. Nyárásvölgy- Bakonya, erdészház 11,6 km. Tehát a beíró a bakonyai erdészháznál lenne. Ez a pálya a cél irányából és Golgota felől is megközelíthető a futam alatt.

Etap. Bakonya, erdészház – Bakonya – Kővágótöttös – Pécs, Camping 20 km. Tehát nincs szerviz!

Gy.7. Camping – Abaliget 13,0 km Tehát alig kell várni a nézőknek, szinte a mezőny végére érkezik ismét az eleje!

Etap Abaliget – Nyárásvölgy 7 km.

Gy.8. Nyárásvölgy – Bakonya, erdészház. 11,6 km.

Etap Bakonya, erdészház  – Pécs, Expo Center szerviz, nap vége, 18 km.

Tehát szombaton van 100,7 km gyors és ehhez 181 km összesen az etap.

Vasárnap etapon Expo Center – Kővágószőlős – Nyárásvölgy – Abaliget (Orfűi elág.) 31 km.

Gy.9. Abaliget (orfűi elágból) körgyors – Árpádtető 35,4 km Tehát a körgyorson a rajt most Abaligeten lenne az orfűi elágazásban és a Rácz tanya irányába rajtolna a mezőny, azaz az eddigi kör fordítva lenne. A rajtoltatás ugyanúgy megoldható innen, hisz látható a dombra nézve, jön e autó. Ebben az irányban haladva lenne az orfűi camping előtt egy ugrató, és utána jobbra kanyarodnának be a parkolóba. Úgy gondolom elég látványos rész lenne, és egy gyorson belül kétszer jönne a mezőny. Aki Abaliget és a Rácz tanya között helyezkedne el, az egy gyorson belül háromszor látná a talpon maradt vasárnapi mezőnyt. Remeterétnél pedig a buszmegálló mögé kanyarodva, fordulnának vissza Árpádtető felé, ezt a régi variációt már meg kéne ismét rendezni! És ez is megközelíthető lenne. Ezen a gyorson eloszlana a nézősereg és a gyors néhány helyén háromszor, vagy kétszer is láthatja a mezőnyt.

Etap Árpádtető – Mánfa – Magyarszék – Bodolyabér – Husztót – Abaliget 30 km. Nincs szerviz!

Gy.10. Abaliget körgyors – Árpádtető 35,4 km

Etap Árpádtető – Pécs, Széchenyi tér dobogó. 9,5 km

Vasárnap így van 70,8 km gyorsasági és hozzá 70,5 km etap.

Összesítsük: Péntek 10 km gyorsasági és 10 km etap.

Szombat 100,7 km gyorsasági és 181 km etap.

Vasárnap 70,8 km gyorsasági és 70,5 km etap.

Tehát a verseny 181,5 km és 261,5 km etap, azaz az össztáv 443 km….

Nézhető, megközelíthető, élvezetes, elférünk, kevés sportbíró és nem piskóta szakaszokkal…

Persze tudom, hogy jön ez, meg az, meg így meg úgy… A rendelkezésre álló pénzt össze kell először szedni, és a lehető leggazdaságosabban megrendezni. Az ország leghosszabb gyorsa így úgy lebonyolítható, hogy nem kell a mostaninál több mentő, rescue… Mert körgyors egy része… Sok helyről, és irányból megközelíthető, nekik is, és mégis 35,4 km…

Ha a nyitó, péntek esti gyors költséges lenne, majd kiszámoljuk, akkor vasárnap nem etap lenne az Expo Center – Abaliget  út egy része, hanem lenne egy Golgota – Nyárásvölgy gyors a maga 9 kilométerével, egyszer. És ha ott átmegy a mezőny a stop át tud költözni a Ranga László úti stopba, és akkor másodikra az Abaliget (körgyors) – Ranga László út gyorssal zárulhat a program, ami így 29,6 km lenne. Szóval minden megoldható. Rátok, a versenyzőkre és a rendezők pénztárcájára is figyelve… Én ezt csinálnám 2019-ben…

Kósa András Race1.net

A képeket köszönjük Bödecs Krisztiánnak, Komjáti Krisztiánnak és Skuta Dávidnak (Pintiracing.hu). 

Post2