Vincze Ferenc: A Mecseken is támadunk…

Éles küzdelem várható a Mecsek ralin, hisz már csak két forduló van vissza az ORB idei szezonjából. Sokan voltak lent, és fent, de most már kezd kristályosodni, hogy kik között dőlhet el a bajnoki cím. Vincze Ferenc is egy hullámvasúton ült eddig, mégis most a mínuszolásokat is figyelembe véve , egyformán állnak Turán Frigyessel. Ferikével beszélgettem röviden, most vasárnap délután.

“Készülök már, egy fontos verseny lesz a Mecsek rali. És új társam van ismét, Bacigál Igor fog segíteni Pécsett. Semmi probléma nem volt Holczer Danival, sem Farnadi Ágival korábban, de most úgy alakult, hogy Igorral fogok versenyezni. Jelen helyzetemben, biztos hogy ő is hathatósan tud majd segíteni, és együtt kellő lendülettel vágunk bele az utolsó előtti versenybe.” – tájékoztat Ferike.

“Fontos, hogy mindkét futamon célba érjek, mert én már a két mínuszos versenyemet “elsütöttem”, míg pl. Turán Frici eddig remekül szerepelt, és mindig célba is ért. Ennek tudatában állok majd rajthoz Pécsett, és a maximumot kell magunkból kihozni Igorral, mert van lehetőségünk az abszolút cím elnyerésére, és élni is szeretnénk ezzel a lehetőséggel. Én biztos nyomni fogom, de precíz és gyors vezetésre lesz szükségem a változatos pályákon.” – ecseteli Vincze Feri.

“Tavaly is nagyon jó verseny volt a Mecsekben. Ritkán van, amikor egy helyszínen hét különböző pályát tudnak a rendezők biztosítani. Az idei kiírást nézve is jó erőpróbára van kilátás, és bevallom, van olyan pálya, amire kicsit felhúztam a szemöldököm. Az a goricai tavaly sem volt piskóta, de most fordított irányba a közepétől lefelé azon a tempós, szűk részen, az szép lesz… De ez a feladat, ezt kell megoldani. Aki nyerni szeretne, annak ezeken a pályákon kell a leggyorsabbnak lennie, és én erre készülök.” – mondja elszálltan a magát bajnokesélyessé visszaküzdött Ferike.

“Vagyunk páran, akik a végső győzelemre is esélyesek, Hadik Andris mindig jó a Mecseken, Frici is rettenetes tempót tud diktálni, földim Velenczei Ádám is a topon autózik ismét, és bárkinek jól kijöhet a lépés, no meg Ranga Peti ha beszáll a küzdelembe, ő vele is jókat szoktunk meccselni. Nem lesz ez egyszerű, és hidd el, akik a magyar mezőnyben az elején haladnak, azok nagyon gyorsak. Tudom, hogy néha a nézők elégedetlenek, de főleg a Skoda olyan, hogy nem kilinccsel előre vagy vele a leggyorsabb. Azt, amikor négykeréken csúszunk finoman a határon, mi azt belülről már érezzük, ellenben lehet, hogy szemmel annyira nem érzékelik a szurkolók.” – érinti ezt az akut témát is Ferike.

“Fizikálisan rendben vagyok, mostanában nem is a konditeremben készülök, inkább sokat teniszezem. Nagyon szeretem, és ott is eléggé koncentrálni kell. és szívesen ütögetek, jól érzem magam a pályán. Javítja az összpontosítást, viszont a facebook nem. És felvetésedre válaszolva, ezért is töröltem a privát oldalamat, kicsit sokat töltöttem ott az időmet, és ezt most már nem szeretném. A versenyzői oldalam működik, természetesen ott minden velem kapcsolatos aktuális dolgot a továbbiakban is megtalálnak majd a szurkolóim.” -fejeztük be a kellemes teadélutáni csevegést Vincze Ferivel.

Kósa András Race1.net

A képeket az interjúhoz Vincze Feri szolgáltatta, a remek fotókat Csatlós Norbert készítette, akinek köszönjük a munkáját. 

Post2