51. Aquaprofit Mecsek rali – sajtótájékoztató

Ma megtartották Pécsett a Central Wakeboard pályán az 51. Aquaprofit Mecsek rali sajtótájékoztatóját. Az eseményen a rendezői stáb teljes létszámban, míg a versenyzők közül három baranyai pilóta mutatta be az idei rendezvényt a sajtó képviselőinek.

Először Vári Attila a rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mondta el, hogy fontos a városnak és az eseményt rendező cégnek is, egy ilyen patinás futam lebonyolítása. Szeretnék, ha a verseny minél előbb visszatérne a nemzetközi vérkeringésbe, ezért is figyelnek kiemelten a Historic Eb-re, hogy egyszer ismét a jelenkor legjobb európai versenyzői is visszatérjenek a mecseki pályákra. Nagyon izgalmas futamot vár, és véleménye szerint ehhez a pályák, és a körülmények rendelkezésre állnak.

Jelen István, mint a Rendező Bizottság tagja a sajtó képviselőinek előadta, hogy a Historic nemzetközi mezőnye prioritást élvez az ORB, és ORC mezőnyével szemben, ezért a kiadott módon, és forgatókönyv szerint alakul a program. A régmúlt autói nem mehetnek gyakorlatilag sötétben, nem használhatják a kor világítástechnikáját, ezért az időbeosztásnál ezt figyelembe kell venni. E sorok írójának kérdésére elmondta az útvonal kialakításának indokait. A pályák ebbéli összeállítását izgalmasnak találják, törekedtek arra, minél több új szakasz kerüljön a programba. Utóbbi ténnyel teljesen egyetértünk, az útvonal és a nézők szempontjai terén maradtunk a döntetlenben. Ez az eredmény is rájuk nézve hízelgő, teszem hozzá… De huszonöt éves közös munkáink fényében, erről még külön beszélgetünk, amelyet mindketten örömmel várunk.

Lovay Miklós versenyigazgató is, akivel szintén döntetlenre végeztünk, elmondta, hogy a versenyzők szempontjából biztos, hogy egy élvezetes futamot rendeznek. A pályákat technikásnak, néhol igazán gyorsnak találja, és biztos benne, hogy kihívás elé állítja a mezőnyt. A gyorsaságik össztávja 160 kilométer felett lesz. Ami magyar bajnoki futamok szempontjából a hosszú versenyek közé emeli a Mecsek ralit. Öt éve működik közre, mint a versenyigazgató magyar futamokon a 33 éves Lovay, de reméli, hogy ő és csapata mindenben gördülékenyen tudja a mezőny érdekeit szolgálni. Nagy kihívásnak tartja saját maga számára is a háromnapos rendezvényt, és örül, hogy a 400 fős csapat élén egy változatos futamot bonyolíthatnak le. Az érdeklődő szurkolók lehetőségeinek esetleges jobbá tétele érdekében eszmecserénket még folytatni fogjuk itt a Race1.net oldalán.

A versenyzők közül a Ranga testvérpár, és Szauer Gergő vett részt az eseményen. Laci elmondta, most már a közvetlen élmezőnnyel szeretne vívni, köztük testvérével Petivel. Itthon versenyeznek, a pályákon nőttek fel, a technika is adott a Skoda Fabia R5-ös által, így bizakodik a jó szereplésben. Ahogy eddig is, mint jó bátyus figyel az öcsi szereplésére, izgul érte, de most eljött a pillanat, hogy keményen odarakja ő is magát.

Peti, aki idén már futamot is nyert, azt mondta, itthon kötelező a sok barát, és szurkoló előtt jól szerepelni. Különleges érzés édesapjukról, Ranga Lászlóról elnevezett közúton száguldani majd, és éppen ezért a név is kötelez. De nem nyomja, inkább inspirálja a tény, és szeretne megfelelni a nagy elvárásnak, amit tanúsítanak iránta a hazai szurkolók. Mindkét versenyzőt sokan biztatják majd.

De nem kisebb Szauer Gergő tábora sem. Nagy várakozás előzi meg a Ladával tavaly már emlékezeteset alakító pilóta szereplését. Nagy összefogás eredménye, hogy Gergő most egy Mitsubishivel versenyezhet. Mert most az lesz, szabad a pálya a mohácsi pilóta előtt. Az elmúlt heti MARB versenyen, még kóstolgatta az autót, másfél hét múlva viszont versenyezni szeretne. Nem fog spórolni, szeretne célba érni, és meghálálni az összefogást, hogy egy év után újra autóba ülhetett, és most már a TOPP Cars Mitsubishijével teheti magát próbára  rali I. mezőnyében.

A verseny, pontosan egy hét múlva,  október 12-én csütörtökön a hivatalos teszttel veszi kezdetét.

 

Kósa András Race1.net

 

Post2