Turán Frici: Úgy készülünk, hogy ez most jó legyen…

Turán Frigyes és Bagaméri László egész éves kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően, egyik esélyese az idei abszolút bajnoki címnek. Nos, a páros tavalyi közös bemutatkozása nem éppen jól sikerült a Mecsek ralin, hisz a Ranga László úton lefelé odacsapták a Ford R5-öt. Ezzel kezdtük Fricivel a ma esti beszélgetést.

“Most úgy készülök, hogy jó legyen, ne úgy mint a tavalyi.” – neveti el magát a bajnokság éllovasa. “Azért is bánom a tavalyi esetet, mert a pécsi verseny az egyik kedvencem, nagyon szeretem a mecseki pályákat. Kétszer nyertem már ott abszolútban, csupa kellemes élményeim vannak, egy-két esetet kivéve…” – marad humoránál. Majd így folytatja:

“A hátralévő két bajnoki futamon a Forddal megyünk. A kocsi minden frissítést megkapott, ami most aktuális. Segítséget kaptunk az M-Sporttól is, és tesztelni is fogok szerdán majd ott Pécsett, mert új beállításokat is szeretnék kipróbálni. Ebből is láthatod, komolyan vesszük a felkészülést Lacival. Tényleg azon vagyunk, hogy lehetőleg hiba nélkül, egy jó teljesítményt nyújtva egészen az elejében legyünk vasárnap délután.” – nyomatékosítja Frici.

“Nem számolgatok most, nincs értelme, és ezzel nem is stresszelem magam. Legyünk túl a versenyen és majd utána tisztábban látunk a nyíregyházi futam előtt. Nem vagyok feszült egyáltalán, hisz mi vagyunk a legkedvezőbb helyzetben, ugyanis nekünk még nem kellett mínuszolni, míg a többieknek van már ilyen futamuk. Ezt köszönhetjük egész éves eddigi kiegyensúlyozott teljesítményünknek, az autóváltások ellenére is. Bizakodó vagyok, mert ugyan láttam, hogy lesznek a pályák, de nagyon szeretem őket, és igyekszem majd megfelelő tempót autózni.” – mondja határozottan Frici.

“Bármilyen idő is lesz, tudok bőven a gumikból válogatni. Úgy gondolom ebben a Hankook nem áll rosszul, és az irány is jó, amerre a fejlesztések haladnak. Az egész éves teljesítmény is tükrözi ezt. Jó lenne persze a Hankook győzelem, mindkét márkának vannak előnyei, de hátrányai is. De az biztos, hogy nem a szerencse fog dönteni, és ez tényleg jó lenne úgy. Tehát meggyőződésem, nem a gumin fog múlni.” – elmélkedik a kérdésen Turán Frigyes.

“Jónak tűnik az idei Mecsek rali programja. Persze a csapatok többségének megerőltető ilyenkor már egy közel 180 kilométeres verseny, utána pedig a zempléni, ami 200 felett lesz. De én személy szerint szeretem a hosszú futamokat, inkább ez legyen, mint a 80-100 kilométeres programok. Itt jobban kijönnek a különbségek, lehet adni, de kapni is. Úgyhogy nagy várakozással vagyok a futam előtt, és odatesszük magunkat Bagaméri Lacival.” – zárja rövid interjúját szerda este a bajnokság éllovasa, Turán Frigyes.

 

Kósa András Race1.net

Fotók: Trábert Olivér és  Salánki Gábor remek képeit válogattuk össze. Utóbbiakat Turán Frigyes facebook oldaláról.  Köszönjük. 

Post2