Székesfehérvár Rali- Az esélyesek verseny előtti nyilatkozatai

E hétvégén, szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a magyar ralibajnokság negyedik fordulója Székesfehérváron és környékén. A győzelemre, dobogóra esélyes pilótákkal beszélgettünk az újabb megmérettetés előtt. Mindenki izgatottan várja, az újabb száguldást a bajnoki pontokért. Ahogy futnak be a nyilatkozatok, frissítjük a cikket.

fotó és kiemelt képünk: Skoda Rally Team Hungária facebook

Kezdjük a bajnoki címvédővel, egyben az idei bajnokságot vezető Herczig Norberttel.“Szerintem jó kis verseny lesz, mert a szervezők mindent megtettek a lehetőségeikhez képest, hogy színesítsék a versenyt, akár a tavalyi eseményhez képest is.” -kezdte Norbi, azokra a megjegyzésekre reagálva, amit a cikk írója is felvetett a szurkolók véleményét csokorba szedve.“Például ott van Kincsesbánya, ahol legalább 15 éve nem versenyeztünk. Úgy gondolom, ha 5 különböző szakasz rendelkezésre áll, abból már jó magyar futamot lehet rendezni, azon kívül a prológ keretén belül Székesfehérvár városában is meg tudja mutatni magát a mezőny. De számomra az Árkipuszta nevezetű gyorsasági nagy kedvenc, még ha most fordítva is megyünk rajta. Én a tavalyinál egyértelműen színesebbnek látom az idei kiírást.”– folytatta a bajnok.” Nagyon kellemes élmények kötnek ehhez a versenyhez, főleg az elmúlt három esztendőből. Igen lesznek nagyon tempós szakaszok, de ez is a rali része. Szombaton csak délután megyünk, viszont vasárnap elég korán kezdünk, és csak a második nap közel 110 kilométer gyorsasági vár ránk, ami azért itthoni mércével már komoly feladat. Aki szereti a ralit, és igazi fanatikus, az velünk együtt ott lesz. Mi pedig a győzelemért autózunk, nem is mondhatnék mást…” – nyilatkozta Norbi a Race1.net olvasóinak.

fotó: MGR Images

A Ranga testvérpárral szerencsénk volt, éppen együtt voltak a tesók, így egy hívás keretében letudtuk az infókat. Peti kezdett, hisz ő ment Szombathelyen is…“Nekem ez lesz az idei legkeményebb versenyem. Semmi infóm nincs gyakorlatilag ezzel az eseménnyel kapcsolatban. Itt még nem versenyeztem egy métert sem, még navigátorként sem jártam ezeken a pályákon. És ez meghatározza a versenyhez való hozzáállásomat” -kezd a felvezetőbe Péter.“Persze élvezem, hogy az elején mehetek a mezőnnyel, de itt most biztos, hogy óvatosan kezdek. Meg kell néznem, hogy fekszenek nekem ezek a pályák, és ebből kifolyólag egészen biztos, hogy a verseny elején csak magamra fogok, és az autóra figyelni. Hogy ez mire lesz elég, még nem tudom, de egyértelmű, ha itt valaki hibázni fog, a nagy átlagsebességből adódóan, kicsivel lehet meg sem ússza. Nekem biztos nem ez lesz a célom. Ezen a versenyen túl leszünk valahogy, aztán alig várom a veszprémi versenyt, mert tavaly ott kezdtem az R5-ös Skodával és ott tuti az elejével szeretnék menni. Itt Fehérváron a biztonság mindenek előtt. Éppen ezért holnap, azaz szerdán tesztelünk egyet Pécs környékén…” – fejezte be Ranga Peti és adta át a szót testvérének Lacinak.

fotó: MGR Images

” Én is tesztelni fogok Petivel. Már izzad a tenyerem, hiányzik a kocsi, hisz nekem ki kellett hagyni a szombathelyi viadalt, pedig én azt a versenyt szerettem, és ismertem is kicsit. A fehérvárival pontosan úgy vagyok, mint Peti.” -folytatta Ranga Laci ” Egy biztos pontunk van mindkettőnk számára a soron következő futammal kapcsolatban, az pedig a navigátorok személye. Mind Szőke Tomi és Tóth Imi sokat mentek ezen a versenyen, így a pilléreket ők jelentik majd számunkra, itt most meg kifejezetten. Néhány videó felvételt láttunk, de abból is kevés állt rendelkezésre, úgyhogy a pályabejárások során, nagy szükségem lesz nekem is Imre meglátásaira. Biztos, hogy nem ezen a versenyen rakok fel mindent egy lapra, az csak tetézné egy hiba becsúszását. Én is inkább a veszprémi murvát várom jobban, de a lehetőségekhez képest, azért jól szeretnék szerepleni a hétvégén is.” – zárta a testvérek közül Laci a Race1.net olvasóinak.

Lehet, hogy most Vincze Feri hátát nézi majd a mezőny?… fotó: KR foto Vincze Ferenc facebook

Vincze Ferenc pont egy teszt előtt hívott minket vissza, kedden délben.” Igen, a beszélgetésünk után ülök autóba. Kicsit visszaszoktatnám magam az aszfaltra, és próbálok egy új beállítást is a Skodával” – kezdte az egyre jobban az élbolyban megragadó Vincze Ferenc.” Remélem találok valami újat a kocsin, mert gyorsulni szeretnék. Vágyom már a dobogó legfelső fokára, és ez remélem Székesfehérváron be is következik. Én mindent meg fogok ezért tenni, persze józan kereteken belül” -folytatta az ifjú versenyző, sőt a cikk íróját nyugtatgatta inkább.“Tudom, értem, amit mondasz, hogy fiatalos hév, meg vigyázzak, de azért ülök most már versenyautóba, hogy nyerjek. És úgy érzem, erre itt most lehet lehetőségem. Ettől még nem eszetlenül fogom nyomni, pont ezt a célt szolgálja a teszt is, hogy egyre biztosabb legyek a kocsiban. Minden pályát én sem ismerek a programból, de tavaly mentem itt, csak akkor még a Mitsubishivel. Most azért már ez egy másik történet, de pont arra jó ez az R5-ös, hogy akár nyerhessek is vele…” – nyomatékosította Feri ismét, kicsit nevetve a Race1.net olvasóinak.

fotó:Kacsandifoto, facebook

Hadik Andrással is végre egymásra találtunk, végre összeállt a vonal, mint Washington és Moszkva között… “Teljesen el vagyok havazva, egy hétig nem voltam, és most bőven van teendő a civil és versenyszférában is. De mostantól már csak a hétvégére koncentrálok” – kezdi Herczig Norbert egyik kihívója.“Holnap tudok tesztelni az autóval. Amióta átnézettük, és megtaláltuk a hibát, motorikusan kitűnően muzsikál. De, hogy kellőképpen gyors legyek, én is szeretnék még pár futómű beállítást kipróbálni, hogy melyikkel tudok még gyorsulni. Nyerni szeretnénk, és tudom, hogy ezzel vagyunk minimum öten, hatan a mezőnyben.” – latolgatja az esélyeket András.“Tudom, hogy gyors pályák lesznek többségében, és minél nagyobb a tempó, annál nehezebb megtalálni azt a kicsi pluszt, amivel a többiek előtt végezhetsz. Lassabb, kanyarokkal teli tűzdelt pályán ez talán könnyebb, de itt a sok egyenesben a tempó és a féktáv dönt igazán. És itt előnyt kicsikarni, csak tökéletesen beállított autóval lehet. Erre koncentrálunk a hátralévő időben, és a pályabejáráson” – fejezte be Hadik András a Race1.net olvasóinak. 

Velenczei Ádám, ahogy ígérte a teszt végeztével már hívta is kedden este szerkesztőségünket.” Hú, nagyon hasznos volt a mai teszt.Jó volt megint aszfalton nyomni, azért be kell vallanom, egyelőre ez az én világom.” – kezdte őszintén Ádám.“Most hogy már mentem egy murvás versenyt Szombathelyen, állíthatom, hogy az aszfalt jobban fekszik nekem még ennyi tapasztalattal. Ma sikerült egy jó beállítást találni a Hyundai R5-ön, és ez növelte a kocsiban a komfort érzetem.” – mondta a tehetséges pilóta.“Vincze Ferivel együtt nyomtuk. Mondom nagyon élveztem, és elégedett vagyok. Így nagyon várom a hétvégi versenyt és bizakodó vagyok. nem akarok felelőtlenül menni, csak amitlehet, de szeretném, ha az elég lenne a dobogóra.” – zárta Velenczei Ádám mondandóját, amit megosztott a Race1.net olvasóinak.

fotó:Rallye Dream Blog

fotó:Borsós László

Turán Frigyessel szerda reggel jött létre a kapcsolat, és tolmácsoljuk, amit a hétvégi versennyel kapcsolatban mondott.“Úgy érzem, gyorsak leszünk a versenyen. Én Hankook gumival megyek és ez egy gyors abroncs, főleg aszfalton” – kezdte Frici.“Ezeken a pályákon, legalábbis többségén mentem 2014-ben, Ahhoz képest lesz némi változás, és új szakasz is, de majd ezt a pályabejáráson megvizsgáljuk alaposan Farnadi Ágival. Mindenképpen az elején szeretnénk menni, így is készülünk. Várhatóan egy nagy tempójú verseny elé nézünk.” – folytatta Turán Frigyes, majd őszintén válaszolt az autót firtató kérdésre is.“Igen kijött egy EVO2-es csomag a Fordnál, a hír igaz. Az én autómba reményeim szerint a veszprémi versenyre kerül bele ez az új fejlesztés” – osztotta meg a tényeket Turán Frici a Race1.net olvasóival. 

A Székesfehérvár Rali pontos menetrendjét egy külön anyagban ismertetjük majd.

Post2