Az 52. Aquaprofit Mecsek rali után…

Két napja már, hogy véget ért az ország legpatinásabb raliversenye. Kegyes volt hozzánk az időjárás, Pécs a mediterrán város, a szebbik arcát mutatta az egész verseny alatt, talán legbelül mosolygott is, hogy immár 52. alkalommal rendezték meg a megye legnagyobb sporteseményét. De, hogy a versenyzőknek volt e mosolyogni valójuk, erről kikértem a  véleményüket, egyben értékelve a saját teljesítményüket.

Hadik András:” Megpróbáltam gyors lenni, és ésszel menni. Felesleges kockázatot nem vállaltam, és nem is vállalhattam, hisz idén már kétszer kiestem. Ezért azt mondom, lehetett volna több helyen gyorsabban mennem, de nekem alapvetően a célba érkezés is nagyon fontos volt. A kocsi beállításai, és teljesítménye klappolt nagyon, semmi probléma nem volt vele, egy átmeneti szervó bakitól eltekintve. Éppen ezért nyomtam meg a szombati nap utolsó szakaszát, hogy a napot az élen zárjam a plusz pontok miatt. És végül a versenyt is az élen zártam Deák Attilával. Úgyhogy elégedett lehetek. És nemcsak ezért mondom, hogy a verseny is nagyon jó volt. Gördülékeny, élvezetes program lett összeállítva. Semmi komoly csúszás, vagy fennakadás nem volt. Nekem nagyon bejött, rendben volt minden.” – zárta értékelését az abszolút első helyezett Hadik András.

Turán Frigyes:” Alapvetően elégedett vagyok. Hibamentes versenyt futottunk. A két orfűi gyors elvette a kedvemet, soknak találtam amit ott kaptunk. Ennek az elemzése még hátravan, de meg kell néznem, ennek mi lehetett az oka. Ha ezeken nem szenvedünk ilyen hátrányt, a versenyt is nyerhettük volna, de mint kiderült nekem ezek a vasárnapi pályák annyira nem kedveztek. A szombati szűkebb, több pontosságot, tempót és bátorságot igénylő szakaszok sokkal jobban feküdtek. Nagyon jót meccseltünk a Hadik Andrissal, de jobban örültem volna, ha nyerünk. Mindent megtettünk érte, és a fantasztikusan teljesítő csapatom is. A tesztek is jól sikerültek, de most ez összességében egy második helyre volt elegendő. A rendezés nagyon tetszett, igazából minden működött, csak kisebb, jelentéktelen kis hibák voltak. De az biztos, hogy egy ilyen rendezvény céldobogója a város főterére való, ezt sajnálom azért. A szurkolóktól rengeteg visszajelzést kaptam, ami nagyon jól esett. Elismerő üzeneteket kaptam, és már ezért megérte. A Nyíregyháza ralival még nem foglalkozom, nem fogok rajta heteket görcsölni…” – mondta el érzéseit a Race1.net olvasóinak Turán Frici.

Vincze Ferenc:” Magammal igazából meg voltam elégedve, viszont az autóval nem. Teljesen félrecsúsztak a beállítások. Kaptam új lehetőségeket, és ezekre kértem beállítani az autót, de valahogy ez nem jött össze. Így egész szombaton csak szenvedtem a kocsival. Pattogott nagyon, alig tudtam úton tartani. Délutánra is csak enyhén javult, így ezzel elment az egész nap és igazából az első helyre való esélyem is. Vasárnapra már sokkal jobb volt, de lehetőségem az első helyre nem lehetett már. Ezért aztán a power stage szakaszra mindenképpen odafigyeltem, és ezt hoztuk is Igorral. Így most egy pont előnnyel vezetjük a bajnokságot. Ez gyakorlatilag azt jelenti, az lesz a bajnok, aki a legelején végez majd Nyíregyházán a Turán Frici, Hadik Andris és az általam alkotott trióból. A versennyel kapcsolatban összességében pozítiv az összkép, de én a prológot nem raknám ilyen későre. Ezen kívül valahogy a farönkök nem jönnek be, ill. még az is, hogy valahol van, valahol nincs, és akkor ott felhordás lesz. Ez jó lenne, ha egységes lenne így, vagy úgy… Ha pedig vannak kihelyezve, akkor legyenek hosszában, és akár egy íven több is felfűzve,kígyózva, mert úgy legfeljebb lepattanunk róla, ha hozzáérünk, így meg egyet eltalálva hullanak az euroezrek ki a zsebünkből… De mondom, a rali nagyon komoly volt, jól összerakott gyorsokkal.” – osztotta meg őszintén véleményét az abszolút harmadik helyezett Vincze Ferenc.

Kazár Miklós:” Jól éreztem magam Pécsett, de valami nagyon felbosszantott és elkeserített. A prológ után a parc fermében elállították a futóművünket… A jobb oldalát… Ezt jeleztem is a felügyelő testület felé, de sajnos nem egy bekamerázott helyről beszélünk. Azért ez meglepett, hogy ilyen előfordulhat… Így elég sokat kaptam, a kedvem is elment, nem bíztam az autómban. Amikorra meg jó lett, tudtuk szervizelni, már légüres térben autóztam… Szóval ez elég galád dolog volt. És hangsúlyozom, erről nem a rendező tehet, elég baj az, hogy ezt valaki mégis megcsinálja… Most már ez van. A vasárnap sem dobott már fel, pedig nekem azok a pályák jobban bejönnek, mint a szűk szombati gyorsaságik. Szóval ez történt velem. Persze, valószínű elindulok Nyíregyházán, de tojok rá, az első háromba is nehéz lenne beférni, ez már nem nagyon motivál…” – adta szűkszavú, de annál őszintébb nyilatkozatát Kazár Miki.

Ranga Péter, akit dél körül éppen a kórházból kilépve értünk utol. Kálmánczi Balázst látogatta meg, és mondta el, a műtét után Balázs hangulata is sokat javult. Jobbulást kívánunk! Peti:” Abszolút nem voltam megelégedve semmivel. Sem a felkészülésemmel, sem a futott versenyemmel. Ez most viccesen hangzik pécsiként, de ez az igazság. Sokat hagytam ki, többet kellett volna készülnöm, és semmilyen beállítást nem találtunk el. Az első napi pályákat így ebben a formában nem ismertem, pattogtam rajtuk, nem volt komfortérzetem egyáltalán. Kitaláltunk egy beállítást, ami egyáltalán nem jött be. Ezzel gyakorlatilag elment a versenyem, és a motivációmat is elveszítettem. Krestánál voltak kint a gátlók, és nagyon kemények lettek, és egyik rugó sem stimmelt hozzá. Így jártam… Vasárnap már jobb volt, de a tavalyi önmagamhoz képest idén, azokon a pályákon is gyengébben teljesítettem. A rendezés viszont csillagos ötös volt! Nagyon tetszett a futam! Idén két verseny van a tesómmal még tervbe véve. A magyarhertelendi MARB és a Santa Domenica ralishow, amit felosztunk Lacival egymás között.” -tájékoztatott minket Ranga Peti.

Kósa András Race1.net

A fotókat köszönjük a Hadik Rally Team, Komjáti Krisztián, Nagy Dorian és Bödecs Krisztián alkotta csapatnak! 

Post2