Hadik András: Ennyi rossz után csak jó jöhet…

Hadik Andrással ma reggel volt nyugodt pár percünk a tegnap estére tervezett eszmecsere helyett. Ugyanis a hétfői napot András teszteléssel töltötte, és a teendők nyilván előrébb valók voltak, mint egy interjú, így viszont kedden reggel már tisztán látva, a tapasztalatokat is meg tudta osztani a Race1.net olvasóival.

“Igen, tegnap teszteléssel töltöttem a napot, és végre be tudott mellém ülni Deák Attila is, akivel a két hátralévő bajnoki futamon versenyezni fogok. Az autóval minden rendben, egy teszt mindig hasznos, de most tényleg az autón kívül az Attilával közös munkánkra is figyeltem. Nem kezdő a jobb1-ben, hisz korábban Hankó Lacinak navigált, de egy-két futam erejéig már ült Balogh Jani és Bodolai Laci mellett is.” – kezdi a tájékoztatást Andris.

“Porecbe sajnos még nem tudott elkísérni egyéb elfoglaltságai miatt, így ott Kertész Krisztiánnal mentünk egy jót. Egyrészt a versenynek ez is volt a célja, mert ami rossz mostanában velem történt, azt feledtetni kiváló lehetőség volt a horvát futam. A tavalyi szereplésem előtt 2013-ban is indultam már ott, nagyon jó ralipályák vannak, remek rendezéssel egybekötve. Szeretek ott versenyezni, és idén nyertem is. Ez kellőképpen visszarakott a régi kerékvágásba, ez is volt a célja.” – mondja büszkén az elért eredményről Hadik Andris. Majd rátérünk a magyar bajnokikra.

“A Mecseken sok választásom nincs, nagyon jól kell szerepelni. Nagyon szeretem az ottani pályákat, elnézve az idei gyorsaságikat, szerintem egy jó futam lesz. Nem görcsölök a feladat jelentőségén, inkább az jár a fejemben, hogy ennyi rossz után, csak jó jöhet. Nekem személy szerint a tempós, keskeny pályák tetszenek, és ebből van több szombaton. Megspékelve még egy hetvehelyi szakasszal a végén, amit szintén jó pályának tartok. Úgyhogy bizakodva várom a rajtot.” – jelenti ki határozottan Andris.

“Most még számolgatni nincs értelme. A pécsi futam előtt semmiképpen. A versenyt követően tisztán látunk majd, és mindenki tudja, hogy a helyzeténél fogva milyen eredményt kell elérnie majd Nyíregyházán. Mivel azt a futamot nem lehet mínuszolni, a Mecsek után lehet talán matekozni. Hogy nekem a számtanom kedvező legyen, ahhoz jól kell mennem, és most úgy érzem erre készen állok. A poreci kilométerek, és a siker nagyon kellettek, és Attilával frissülve, bizakodva tekintek a futam elé.” – fejezte be ezzel a végszóval Andris.

Elszántságát hallgatva, csak jól járhatunk. Eddig vele együtt négyen nyilatkoztak itt a Race1.net oldalán, sorrendben Vincze Ferenc, Turán Frigyes, tegnap Velenczei Ádám. Ma a teszten Ranga Petivel beszélgetünk majd. Mind sikerre éhes versenyzők, Kazár Miklósról és Balogh Jánosról nem is beszélve… Nagy tűzijáték lesz a Mecseken, az biztos…

Kósa András Race1.net

A fotókat köszönjük Csölle Dánielnek.

Post2