Rebenland rali 2018. – Magyarokkal

Sok magyar versenyzőpáros adta le nevezését, az osztrákok népszerű versenyére, a Rebenland ralira. Amikor bekapcsolódunk az eseményekbe, még öt gyorsasági szakasz hátra van, viszont tizenegyet már teljesítettek.

19.30. Hadik Andrásék végül egy másodperccel, de leszorultak a dobogóról. Az abszolút negyedik helyükhöz így is gratulálunk, a legjobb eredményt produkálták a magyar párosok közül. Lovász Paliék abszolútban a tizenharmadikok, míg a Mitropa kupában a negyedikek lettek. Bodolai Laciék abszolút tizenötödikek, míg Várkonyi Szabolcsék a tizenhatodikok. Utóbbi Makai Gergellyel a Mitropa kupa ötödik helyén értek célba. Nagy sikert aratott Klausz Kristóf és Csányi Botond a Peugeot 208-sal. Hisz megnyerték a JUnior, és a 2WD kategóriát is. Nekik, és minden célba érkezőnek gratulálunk! Itt találjátok a végeredményt. 

16.45. Befejeződött a 14-es gyorsasági, még kettő van vissza a versenyből. Hadik Andrásék az abszolút harmadik helyen vannak. A cseh szövetség által támogatott Cerny egy másodpercre van mögötte, itt még nagy harc lesz a dobogóért. Lovászék egyet előre léptek, tizenharmadikok, míg Várkonyi helyet cserélt Bodolaival, utóbbié most a tizennegyedik pozíció. Klauszék magabiztosan vezetnek, előnyük már fél perc a Junior és 2WD kategóriában.

16.00. Csányi Botond küldte a helyszínről szerkesztőségünkbe: “2 gyorsaságin ismét túl vagyunk. Lassan járhatatlanok a pályák, ugyanis mindkettő kör jellegű szakasz. Az utolsó körökre brutális állapotba kerülhetnek. Jelenleg is ömlik az eső, de a schlossberg szakasz közepén havazásban autóztunk. Nagyon nehéz, rengeteg a felhordás”

14.00. Az összetettben eddig a legjobban a Hadik András, Bacigál Igir páros áll. Andris itt indult először új navigátorával. Nos, a páros a kezdeti hatodik, hetedik idők után fokozatosan gyorsult, olyannyira, hogy a nyolcas gyorson már egy abszolút harmadik időt is szereztek. Hadik még elutazása előtt nyilatkozta, ezt a futamot abszolút tesztversenyként teljesítik. Jelenleg az abszolút negyedik helyen állnak. Kiemelt képünkön a páros, a fotót Harald Illmer készítette.

A Mitropa kupa értékelésben, és az abszolútban is a következő magyar páros a Lovász Pál, Kürti Tamás kettős. A Hyundai i20 R5-ös autóval abszolútban a tizennegyedik helyen vannak, míg a Mitropa kupában a negyedik pozíció az övüké.

Őket követi a sorban a Várkonyi Szabolcs, Makai Gergely Hyundai i20 R5 trió. Szabolcsék abszolútban a tizenhatodik, míg a Mitropa értékelésben jelenleg az ötödik helyet foglalják el.

Szabolcséktól kaptunk egy belső felvételt, amely a verseny előtti shakedown szakaszon készült. Ezeket a remek osztrák pályákat irigyeljük.

Az abszolútban közvetlenül mögöttük ismét egy magyar páros következik. Bodolai László és Popovics László a Ford R5-sel.

Klausz Kristóf és Csányi Botondok igen előkelő helyen van abszolútban, ahol a tizenkilencedikek a Peugeot 208 R2-sel, de még ennél nagyobb szó, hogy vezetik a népes osztrák Junior és 2WD kategóriát is! Igen kecsegtető az eredmény, de a mögöttük lévő páros 13,1 másodpercre van. Ezt be kell osztani.

Juhász Csabáék a Mitsubishi EVO X-sel abszolútban a huszonnegyedikek, a Mitropában a nyolcadikok.

Részletes eredménylista itt található. 

 

Post2