Rali Vb után, Rali Eb, magyarokkal! Mindenki úton Lengyelországba!

Még emésztgetjük az elmúlt négy nap finn élményeit, máris kapjuk majd az újabbakat a hétvégén Lengyelországból. Az ERC futamra Rzeszów város és környékén kerül sor. Négy magyar páros nevezett a futamra.

Ifj. Érdi Tiborékról már olvashattatok a futammal kapcsolatban, itt találjátok a cikket. 

A Botka Rally Team részéről Szenner Zsoltitól kaptunk információkat.“Dávid ismét más navigátorral megy most. A lengyel futamon Mesterházi Márk lesz Dudu mellett. Mint tudjátok, Szeles Peti nem tudja vállalni a további versenyzést, és most Dávid azt a partnert keresi, akivel 2018-ban a teljes ERC szezont teljesíteni tudja. Erdélyben Ferencz Ramón kapott lehetőséget, most pedig Márk bizonyíthat.” – kezdte megosztani a bizalmas információt Zsolt a Race1.net olvasóival.

” Tehát a nevezési listán nem jól szerepel párosunk felállása. Elképzelhető, hogy még több navigátor kipróbálásra kerül, mire összeáll a 2018-as felállás, hisz azért az ő szerepük, főleg Dávid esetében, bizalmi állás…” -utalt Zsolt arra, hogy Dávid mindig 100%-ban az itinerre hagyatkozik, egy Eb futam esetében ez pedig hatványozódottan igaz, hisz a sok versenykilométer ellenére. csak két pályabejárás lehetséges.

“Itt most nem is lehet más a cél, mint biztonságosan célba érni, bár Dudu már alig várja, hogy egy jó kocsival nyomhassa ismét a mezőnyben. Az érzés a legfontosabb ezen a versenyen, hogy jól érezze magát a Skoda Fabia R5-ben, minden szempontból. Elutazás előtt volt egy rövid teszt, ők már kint vannak, a csapat többi része szerda hajnalban indul” -adta a tájékoztatást Zsolti. És megígérte a helyszínről ömlenek majd a képek a Race1.net olvasói számára.

A Klausz Kristóf, Csányi Botond páros az R2-es Peugeot 208-sal nevezett.Csányi Botondot, a baranyai navigátort, csomagolás közben értük utol, ma indulnak a futam helyszínére.

“Ma indulunk ki és elfoglaljuk a szállást. Holnap itiner felvétel és pályabejárás. Két gyorsot lehet tréningezni, de mind a kettő 20 km felett van. Délelőtt még megejtjük az adminisztratív átvételt. Szerdán pályabejárás és gépátvétel. Csütörtökön edzés és kvalifikáció, valamint a rajtceremónia lesz. Pénteken kezdődik a móka. Szombat este pedig vége Az autónk rendben van, a Weiz ralin a kuplung adta meg magát, sajnos…” – hadart fejből Botond, ahogy azt egy jó navigátornak illik…
Most tömören megtudtuk, mire számítsunk a pár nap alatt, de Klausz Kristóftól megtudjuk, tőle mit várhatunk…“Kicsit bosszantott az osztrák futamon bekövetkezett technikai probléma. De ez van, technikai sportról beszélünk… Most azonban teljes mértékben az ERC futamra összpontosítok már. Én még soha nem versenyeztem itt, úgyhogy lesz feladatunk bőven Botonddal” – kezdi a fiatal pilóta a Race1.net olvasóinak. “Szeretném a tempót felvenni az ERC3-as és Junior mezőnnyel, ami nem lesz könnyű. Néztem az idei felvételeket és gyors, és tehetséges pilóták vannak a mezőnyben, de pont ez a célom, hogy megmérettessem magam velük. Magasra tették a lécet, de nagyon várom a futamot, ami jó hosszú lesz, sé éppen ezért bármi megtörténhet…” – fejezi be Kristóf elszántan a beszélgetést.
A nevezési lista alapján még egy párosnak szurkolhatunk, Német László, Szegő Jánossal egy Ford Fiesta R5-tel indulnak. Mindenkinek egy kalappal kíván a Race1.net!
A versenyről részletes előzetest írunk még a héten, a futamot pedig online követjük, ahogy azt megszokhattátok!
képek: Szenner Zsolt és Csányi Botond

Post2