Rali Eb, Acropolis Rali – Érdiék ma már a helyszínen tesztelnek

Az Érdi Rallye Team csapatának egy része már napok óta Görögországban tartózkodik. A szerelvény is épségben megérkezett a helyszínre a versenyautóval, és ma már a bázis kialakítása volt a feladat, délelőtt. A keddi tesztről este Tibor elmondta a véleményét, alul olvashatjátok.

Délután pedig a csapat egy privát tesztet hajt végre. Erről majd estefelé Ifj. Érdi Tibort fogjuk faggatni, addig is az édesapát Érdi Tibort értük el, még Budapesten, csomagolás közben: ” Igen már pakolunk javában, holnap repülök a szerelők nagyobb hányadával Görögországba. Nem érted el Tibit?” – kérdez vissza a papa. “Ne izgulj, én is előbb tudom felhívni a Fehér Házat, mint a fiamat, ezt az anyukájától örökölte…. De komolyra fordítva, ma biztos tesztelnek valamikor délután. A kocsi készen áll a bevetésre, a mai tapasztalatok után jön a finomhangolás. Fel kell készülni, itt is nagyon az elején szeretnénk végezni.  Este többet tudunk majd a részletekről, ha megtalálja a telefonját…” – zárja viccesen Érdi Tibor csapatvezető.

Ifj. Érdi Tibor elutazás előtti interjúját itt olvashatjátok.  Alább pedig egy kis korábbi ízelítő 2p 15 mp-tő Érdi Tibivel.

És akkor létrejött a kapcsolat kedden este a Race1.net és Ifj Érdi Tibi között.“Vége a tesztnek, és megmondom őszintém, fülig ér a szám. Ugyan kb. 30 kilométert teszteltünk, de egy nagyon durva szakaszon és az autó kiválóan működött” – kezdi lelkesen az Eb futamgyőztes pilóta. A kocsi kiválóan viselte a megpróbáltatásokat. Az autó, most volt először murván, és vizsgáltuk azt is, hogy bírja az alja, de nagyon állta a sarat a Mitsubishi. A gátlók viselkedését vizsgáltuk, mert azért ezek a pályák még a raliversenyekhez képest is kissé különlegesek, vannak benne brutális részek. De mondom, az autó, mint az álom. Remélem a versenyt is kibírja, velünk együtt. A csapattal minden rendben, kis létszámmal vagyunk még itt, a többiek szerda késő este, vagy éjjel érnek ide” – majd az esélyekkel kapcsolatban ennyit mondott Tibor ” Az orosz Sergey Remennik, aki köztudottan murvás versenyző, nagyon feni ránk a fogát, ezt is nyilatkozta a helyi sajtóban. De megmondom őszintén, a mai teszt után bizakodó vagyok, és azért megmérettetem magam vele.” – fejezte be Tibor, most már kellően feltüzelve. 

Este, már a megépült szervizben töltötte megérdemelt pihenőjét a Mitsubishi

A futamról részletes programot majd csütörtökön adunk, szombaton és vasárnap pedig élő eseménykövetés lesz a versenyről itt a Race1.net oldalon.

képek: Ifj. Érdi Tibor facebook, Cseh Gábor

Post2