Turán Frigyes: Nincs mese, nyomni kell…

Turán Frigyes és Bagaméri László papíron a harmadik helyen áll jelen pillanatban a pontszámok alapján a bajnokságban, azonban a szabályokat nézve inkább a második hely az. Hiszen mindenkinek egyik legrosszabb eredményét mínuszolni kell. Ezen Friciék már túlvannak, és nem is szeretnének több ilyen futamot.

“Így van, mi ezt elsütöttük sajnos Székesfehérváron, ahol kiállni kényszerültünk. Éppen ezért sajnálom az előző futam negyedik helyezését, mert lehetett volna jobb is Veszprémben, de így alakult. Most már előre kell nézni és a lehető legtöbb pontot gyűjteni az ózdi versenyen. Ehhez viszont nyomni kel, méghozzá nagyon, és ezt én meg is teszem majd. Úgy gondolom a tempónkkal nincs gond, csak hát az elejében többen vagyunk gyorsak, így nagy küzdelemre számítok most is.” – kezdi Turán Frigyes verseny előtti helyzetértékelését.

“Alapvetően szeretem ezeket a pályákat, amelyek most a kisírásban szerepelnek. De van amelyikre nem emlékszem igazából, olyan régen mentem rajta. A hagonyi csak annyira rémlik, hogy nagyon gyors, aztán a mátrakeresztesiről az jut eszembe, valamikor az őskorban mentem rajta még Mitsubishi EVO VI-sal. De nem baj, mert így szórakoztató lesz a pályafelírás is, lesz dolgunk a feldolgozással, ami önmagában már egy kihívás. A királdi körgyorsasági nem a szívem csücske, jobb, amikor Sáta felé megyünk a hosszabb verzióban, így azt mondhatom, hogy a mostani pályák közül a ceredit szeretem a legjobban.” – osztja meg velünk Frici a véleményét.

“A bajnokságban van még esély, azért ezzel a hétvégi futammal együtt három nehéz aszfaltos verseny következik. Éppen ezért nincs értelme számolgatni még, majd folyamatosan tisztul a kép. Nekünk egy dolgunk van, nyomni és majd meglátjuk. Voltak évközben apróbb, bosszantó kis műszaki hibáink, de ezeket nem lehet előre kalkulálni. Most nekünk eddig így jött, remélem a továbbiakban elkerülnek. Bagaméri Lacival elmondhatjuk, hogy egy nagyon családias, kellemes csapatban versenyezhetünk és már csak értük is megteszünk mindent az ózdi futamon. Nekünk ez a dolgunk.” – zárta rövid interjúját a látványosan autózó Turán Frigyes. És ahogy fogadkozik, az garancia arra, hogy ezzel most sem marad adós…

Kósa András Race1.net

fotók: Bödecs Krisztián, Kersztes László, Mórocz Balázs, Politzer András, Kerbel Krisztián

Post2