Korda – Vincze: “Én megálmodtalak…”

Hogy értsétek a cikk címét: Miközben  Vincze Ferivel készítettem az interjút és taglalta, hogy hol és miért, melyik csapatnál folytatja, ez jutott eszembe. Ez ugyanis egy 1977-ben kiadott lemez címe és nem Korda Erik, hanem Korda György énekel rajta… De, ahogy most a beszélgetés után nekem lecsengett az interjú tartalma, ők is megálmodták a célokat erre az évre… Idén, most már biztos Korda kottájából játszik majd Vincze…

“Így van, végül is a döntésben sokat nyomott a latba, hogy Erik is nagyon szerette volna, ha a csapatában folytatom. De nekem Bacigál Igorral kellett először megegyeznem a folytatásról. Ez igazából nem tartott olyan sokáig. Úgy néz ki Igorral megtaláltuk  a közös hangot, és motiváltak vagyunk a céljaink elérése érdekében. Mondhatom a csapatvezetővel együtt sikerre éhesen…” – nevet egy jót Ferike. Aztán ugyanilyen jó hangulatban folytatjuk.

“Ha nem is elsősorban a fizikális felkészülésre fektettem most télen a hangsúlyt, így is készültem, de inkább mentálisan. Ezen kívül kicsit az életmód változtatásra is nagyobb figyelmet fordítottam, és bevallom eddig csak a pozitív hatásait élvezem. Úgy gondolom az autósportban ezek a dolgok is elengedhetetlenek, ha jó eredményt akarsz elérni. Én márpedig azt szeretném, és egyértelműen a bajnoki címre törve összpontosítok már majd az évkezdettől.” -nyomatékosít Vincze Feri.

“Nos, ez a cél is az, amiben Korda Erikkel megtaláltuk a közös nevezőt, ő is hisz ebben, és minden tekintetben támogatni fog minket, hogy ez megvalósulhasson. Ezért is választottuk az ő csapatát, és szándékaink szerint egész évben együtt harcolnánk a kitűzött feladatok valóra váltásában. Novemberben ültem utoljára versenyautóban, de már nagyon ficergek. Igaz én inkább az alapos tesztekben hiszek, éppen ezért kettőt is tervezünk, de ezeket valahol az egri nyitófutam előtt. De nagyon várom már.”– bizonygatja Feri éhségét a versenyzés iránt.

“Tudom, hogy idén sem lesz könnyű az élen autózni. Nagyon jó ellenfeleim lesznek, akikről már tudok, és ki tudja még, ki és mivel rukkolhat elő. Új autókkal, komoly fejlesztésekkel. Változatlanul vallom, aki itthon az elejében szeretne menni, annak nagyon nyomnia kell a gázt. És nem is azt nézem, hogy most a kategóriában darabra mennyien leszünk, hanem hogy sokan fejlődnek is, és lehet sokkal többen beleszólnak a végső eredményekbe. Azért itt nyolc futamban kell gondolkodni és nagyon sok kilométerben… Minden csak a végén derül ki, hogy milyen bizonyítványt osztanak majd novemberben. Én ettől függetlenül, jelesre szeretnék idén teljesíteni.” – jelenti ki határozottan Ferike. Aztán elbúcsúzunk gyorsan, hisz ebédidejében zavartuk a szimpatikus szécsényi pilótát. Találkozunk Egerben. Ti is ő vele?

 

Kósa András Raace1.net

A fotókat köszönjük Skuta Dávidnak! (Pintiracing.hu)

Post2