Köszönöm szépen!

Nagyon köszönöm, hogy a vasárnap megjelentetett írásomat, közel 30 ezren elolvastátok. Rengeteg privát üzenetet és telefonhívást kaptam, de nem tudok mindenre válaszolni, ezért a lehető “legpolitikamentesen” lezárásként pár gondolatot engedjetek meg.

Mint az oldalt lassan két éve tartalommal megtöltő főszerkesztő, tiszta lelkiismerettel állíthatom, hogy ez egy politikamenetes oldal, az volt és az is lesz. Magyarul senkihez nem tartozunk, a Race1.net  sem jobbos, sem balos online médiafelületnek nem tekinthető, az országban fellelhető egyéb médiák legalább 80%-val szemben… Azokat nézve, olvasva mindenki eldöntheti melyik, kiknek a vitorláját dagasztja. Itt kizárólag az autósporttal foglalkozunk, azon belül is, túlnyomó többségében a ralival.

Viszont sokan abban tévedtek, hogy néha nem érint meg bennünket a politika szele, vagy szeretett sportágunkat. Ez elkerülhetetlen és szerintem, ha valaki valamilyen irányba elindul, mozgolódni kíván, ne mondja nekem, hogy elég hamar nem a POLITIKA nevezetű falba ütközik… Ilyen az élet, de ezt jobb tudomásul venni.

Így adódhatott, hogy a vasárnapi cikkem is nem tudta nélkülözni annak elemeit, miközben teljesen másról szólt. Csak ez sok embernek elkerülte a figyelmét. Ott konkrétan egy segítség, véleményem szerint igazságtalan elhárításának, részleteit próbáltam ecsetelni. Egy, de inkább két tehetséges raliversenyző helyzetét bemutatva. És ez innentől autósport!

Viszont azt nem jó érzéssel vettem, hogy többen ezt nem vették észre, és inkább a sportágunknak is ártva véleményezték. Miért? Nézzétek meg, egy-egy focimeccsen néha egymásnak esnek a szurkolók a csapatukért, de egyik sem emelte fel a hangját, hogy szeretett klubja ne kapjon stadiont! Nem írogattak sehova kommentet, hogy ne kapjanak TAO pénzt… Sem a labdarugó szurkolók, sem a kézilabda rajongók, sem a jégkorongot komálók… Mert ebben egységesek, függetlenül attól, hogy ki kinek szurkol, ki ismeri, vagy nem ismeri el egy egy egyesület tehetségét, és teljesen mindegy neki, hogy a stadionban, vagy a csarnokban a szintén a csapatuknak szorító szurkolótársa éppen fideszes, mszp vagy jobbikos szavazó…

Ezért ők aztán el vannak egymással és azzal a ténnyel, hogy bizony bőséggel kapnak az államtól pénzt. Mi nagy büszkén, meg meghúzva egymás között, meg odamondogatva (akár nekem) bizonygatjuk, hogy ide nem kell… Nem a fenét nem! Miközben sokan azon zsörtölődnek, hogy ennyi, vagy annyi már csak a nevező egy-egy futamra, vagy ezt a versenyt, vagy azt a versenyt, éppen csak meg tudják rendezni, meg mostanáig milyen hosszú ideig nem volt jelentősebb nemzetközi ralifutamunk, nos úgy gondolom, azok nem gondolják ezt át!

Nem véletlenül van ez az írás ezekkel a képekkel színesítve. Vagy még sokan nem éltek, vagy sokan elfelejtették, hogy a rali is azért létezhet, és nem is akárhogyan volt jelen a honi sportunkban, mert jelentős állami szerepvállalás volt. Tudjátok, hogy 1989-ig bezárólag hány Volán egyesület volt, szakosztályonként 3-4-5 versenyautóval? És nemcsak raliban, de a gyorsasági szakágban is. Ebből nőtte ki magát a sportunk, és regélünk még a mai napig olyan Salgó és Mecsek ralikról, amikor csak az első osztályban 120-130 nevező páros volt! Ennek bőven a felét, az említett egyesületek biztosították.

Ne tévesszen meg senkit, hogy az utána következő, még viszonylag ellenőrizetlen gazdasági körülmények között kb. 2004-ig micsoda mezőny volt a magyar futamokon. Először is, akikre és amire emlékezünk, az az első 10-12 autó volt. De mögöttük szépen lassan fogyatkozott a létszám, majd az említett időszak lecsengése, amely pontosan megmutatta, hogy bizonyos állami szerepvállalás nélkül ez nem fog menni, el is fogyott és jött a pangási időszak… Amit azóta próbálunk így, vagy úgy feltámasztani… De ha vannak próbálkozások, mi az autósportos társadalom, képesek vagyunk, még egymás torkának esve is, nagy büszkén mondani “ide nem kell…”

Hát, talán előbb meg kéne kérdezni az autóversenyzőket, és segítőiket, hogy milyen könnyű összeszedni egy-egy futamra a pénzt, nem ám egy egész évre. És mivel baromi nehéz a jelenlegi rendszerben, ezért a mezőny 2/3-a, tele tehetségekkel otthon ül, vagy néha nevez egy MARB, vagy még alacsonyabb futamra. Azt ennyi… De mi bőszen mondjuk, “ide nem kell”, “miért írsz olyant, amiben van politika is”, ugyanakkor szintén ezek az emberek reklamálják a nagyobb létszámot, a jobb rendezést, és úgyszintén fel vannak háborodva a 2 ezer forintos belépő miatt…

Olvasom más sportágakat publikáló oldalakat. A foci kapja az évi 100-120 milliárdját, a kézilabda a 15-20 milliárdot már, és így tovább, mégis minden eseményre belépőt szednek. És mégis, senki nem kommentel ezzel kapcsolatban, aki az említett sportokat szereti és látogatja is… Én, ha írok egy (vagy kettő…) tehetséges, (ezt talán ti is látjátok, hogy azok…) versenyzőnk érdekében, és benne van az elkerülhetetlen politika is, úgy fogadjátok, mint ahogyan néhányan. De hála istennek, nem a többséget képviselik. Csak a baj az, hogy ugyanilyen nagy hanggal, pont ők kérik számon a rendezéseket, alacsonyabb nevező létszámokat, sőt azokat, akik egyébként saját egzisztenciájuknak köszönhetően R5-ös autókban ülnek. Ha tetszik, ha nem, ez nem helyes! Ez nem szolgálja egyáltalán a mi sportunk érdekeit.

Kicsit több összefogás kéne bizonyos érdekekben, legyen az állami garanciával öt évre rendezendő ERC futam, vagy éppen kis segítség igénylése egy tehetséges sportoló érdekében, aki ráadásul a mi fiúnk, tehát ralis… Komolyan, ez így jó? Csak mi tudunk így felháborodni, és ennyire széthúzóak lenni? Olvasom az úszok, a röplabdázók, a vívók és sorolhatnám hány sportág oldalait, de olyan tényleg nincs, mint nálunk. Én remélem ez változni fog, de attól nem, hogy csak fotókat, videókat rakok ki, meg nosztalgikus cikkeket írok a jelen történéseivel együtt. Mert ha csak ezt tenném, rövid időn belül már semmiről nem lesz mit írni itthon…

 

Tisztelettel Mindenki felé

Kósa András Race1.net

 

Post2