Lovász Pál: Motiváltabb vagyok, mint valaha…

Az osztrák Rebenland ralifutammal kezdődik Lovász Pál versenyszezonja. Megszokott, hűséges társával, Kürti Tamással állnak rajthoz a Mitropa kupa versenysorozathoz tartozó futamon a sógoroknál. Pali a tavalyi eredményein mind külföldön, mind itthon kicsit javítani szeretne, előrébb lépni, és azt mondja úgy érzi erre megvan az esélye, harmadik szezonját kezdi autójával a Hyundai i20 R5-tel…

Ők nem újszülöttek, nem ma kezdték, és nem is a Muppet Show, hanem Kürti Tamás és Lovász Pál 

“A Mitropa kupában tavaly 4. helyezést értünk el Tamással. Ezt az eredményt négy futamból abszolváltuk. Nos, idén eleve több futamon szeretnék indulni, és ennél előrébb lépni. Van egy dédelgetett álmom, de majd meglátjuk mi lesz belőle. Egyébként a sorozat teljesen már, mint a magyar bajnokik. A pályák egyértelműen technikásabbak, jobb minőségűek és ezen kívül a gyorsaságikon belül még a szintkülönbségek is változóak. Ettől élvezetesek, és én ezért szeretek ezeken a helyeken elindulni.” – kezdi egy szuszra Lovász Pál az LPWM Sport tulajdonos versenyzője.

“Tavaly futamot is tudtunk nyerni Szlovéniában, idén több helyen szeretnék elérni hasonló eredményt. Úgy érzem, felkészültünk a kihívásra. Múlt héten teszteltünk az autóval, és azt tudom mondani a csapat remek munkát végzett. A helyszínen volt velünk egy cseh mérnök és nagyon sokat tudott segíteni az autó beállításaival kapcsolatban, így bizakodó vagyok. Pénteken már rajt Ausztriában, és még ezen kívül öt futamon szeretnék indulni a kupasorozatban. Szlovéniában, Horvátországban, Németországban, itthon a Baranya kupán és ha kell, akár Olaszországban is…” – sorolja a tényleg felspanolt pilóta.

“Itthon a magyar bajnokság nyolc futamos. Most elsőre azt mondom, ezeken is mind szeretnénk versenyezni. A csapat felkészült az említett feladatokra, ezért dolgoztak megfeszítetten a téli szünetben. Az autót apró darabjaira szedték, de ennek ellenére remekül működött már minden a tesztnapon. Ez mindenképpen őket dicséri. És mondanom sem kell, idén is 4-5 autó fog a csapat színeiben versenyezni, tehát a srácoknak a hétvégétől egy maratoni programjuk indul. Igaz a Rebenland ralin csak mi indulunk az R5-ös autóval, de aztán beindul a nagyüzem.” – tájékoztat lelkesen a csapattulajdonos.

“A 2018-as esztendőt abszolútban a 9. helyen zártam. Ennél mindenképpen jobbat szeretnék idén. Persze aki ismer, tudja, hogy nem vagyok főállású versenyző, azaz a magánszférámban elég elfoglalt vagyok. Ezért csak közvetlenül a versenyek előtt tudok konkrétan a futammal foglalkozni. De ezt a sportot én nagyon szeretem, egyfajta kikapcsolódás is a hétköznapi taposómalomból. De mondom, idén komolyan gondolom a korábban felsorolt futamokon a kiegyensúlyozott és a tavalyinál jobb szereplést. Tehát most valóban úgy érzem, megvan a kellő motiváció mindehhez.” – mosolyodik el Pali.

Már készül, öltözködik a kicsike…

“A teszt tényleg nagyon jól esett, felszabadult voltam az elejétől az autóban. És láttam ezt a többi csapattagon, a fiatalok is nyomták a gázt, talán a látottak alapján azt mondhatom az LPWM éhes a sikerre és felkészült. Motivált csapattagokkal, velem együtt (…) vágunk neki az idei esztendőnek. Úgyhogy kezdjük, vágjunk bele és találkozzunk a versenyeken. Mi ott leszünk…” – fejezzük be a rövid interjút Lovász Palival, akik szerdán indulnak az osztrák futam helyszínére. Információk a támogatók után.

 

Akinek kedve van látogasson ki, több magyar páros is indul és a helyszín a magyar határtól (Tornyiszentmiklós) 150 kilométerre van… A nevezési lista itt tekinthető meg.

Mint látjátok, Paliék autója is éppen készül, csinosodik, kész albummal holnap tudunk szolgálni. 

 

Kósa András Race1.net

fotók: Szabó-Jilek Ádám

Post2