Ez több, mint megalázó…

Tudjátok, azért kérem ki a véleményeteket, mert lehet én gondolok valamit rosszul. Vagy csak én érzem igazságtalannak, vagy ahogy írtam, megalázónak? Nézzük a tényeket.

Első körben Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz fordultam, közvetlenül. Neki küldtem egy levelet. Ugyanis a helyzet az Tisztelt Polgárok, hogy picit becsapva érzem magam. Én nem tagadom, negyedszer is bizalmat szavaztam az Orbán kormánynak. És még soha nem kértem semmit cserébe, csak figyeltem. Egész eddigi életemet a politika közelében éltem le, hisz büszkeséggel tölt el, hogy a nagyapámat a jelenlegi kormánytagok is példaképként állítják mindannyiunk elé.

Én viszont jobban érzem magam a bőrömben újságíróként, mint politikusként, és lehet néhány ember pechjére, a sporttal is foglalkozom, ezen belül az autósporttal. És a szűk harminc éves pályafutásom alatt több versenyzőnek is segítettem, kvázi menedzseltem. Olyanokat, akiknek akkor tényleg szükségük volt erre. És most is éppen így van.

Hogy van összefüggés politikai vezetésünk és a sport, azon belül az autósport között? Nos úgy, hogy az én véleményem szerint, és örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül, a sportágunknak jelenleg két atomtehetsége van! Ők a rali szakágban vitézkednének, ha éppen tehetnék… Ugyanis az egyik tűzoltó, a másik pedig rendőr… Azaz tisztes polgári foglalkozásuk van, állami alkalmazottak, és azért szolgálnak, hogy mi biztonságban legyünk. Teszik ezt a szigorú munkabeosztásuk mellett, vagy egész nap, vagy éppen teljes 24 órában… De úgy teremtette őket a Jóisten, hogy iszonyatosan tehetségesek, kiemelkednek generációjukból.

Az egyiknek, amíg tehettem, segítettem, ő Szauer Gergő. A másik, akit most támogatok, az Bacsa Tamás. Tudom, hogy nagyon hiú a magyar autósport mezőnye, de akkor is tartom, ők kiemelkedően tehetségesek. Mellettük is vannak a fiatal generációban jó kezű pilóták, de itt sem kell megsértődni, ha a rali Ronaldója, vagy Messije mellett valakit még Ibrahimovichoz, Modrichoz, vagy Neymarhoz hasonlítják. Ugye értitek…

Jelenleg felhatalmazásom csak a tűzoltó, Bacsa Tamás dolgainak intézésére van. Éppen ezért fordultam Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz. Ugyanis a civil foglalkozása mellett, pártfogoltamnak sem túlórázni, fusizni, mutyizni nincs ideje és lehetősége sem. Tisztes polgári család gyermeke, nem milliárdos környezetben nevelkedett. Viszont átlagon felüli tehetség. Olyan, akiben sportágán belül hatalmas potenciál van. Semmivel sem kevesebb, mint azokban, akik a saját sportágukban kiemelkedőt nyújtottak. Igen, kiemelkedőt, nem pedig átlagosat… Ő nem agyonfizetett sportoló a semmiért, hanem ahogy írtam, bérből élő állami alkalmazott.

És akkor menjünk mélyebben ebbe bele, de először megmutatnám a Belügyminisztérium válaszát:

 

Hát ez elindított bennem pár dolgot. És akkor menjünk sorban. A válasz éppen aznap érkezett, amikor szépen szerényen közzétették, hogy a Szerencsejáték Zrt, azaz az állam, évi 2,7 milliárdot fordít majd a labdarúgásra… De nem gerjeszteni szeretnék senkit, mert korábbi írásaimban is mindig azt publikáltam, hogy nem az érdekel, hogy mire adnak, hanem az, mire nem… Ez ugye innentől még kényesebb, mert nap, mint nap arról hallok, és egyben nézhetem a tv-ben, hogy milyen sikereket ér el gazdaságunk. Amit én elhiszek, ezért számomra logikus, ha értelmes dologra kell adni, arra biztos van keret. És bizony, mint most is, van amit mégsem tudok épp ésszel felfogni.

Egyrészt a már említett nagyapámtól tanultam, aki szintén ült (volna) abban a székben, amiben Pintér úr, hogy a legkisebb ügyekkel is foglalkozni kell, mert lehet, utóhatásuk végül elnyomja a sokkal nagyobbakat… Pintér úr ismeri a történelmet, és végül a kommunisták kezébe kellett adni akkor, az 1945-ben elsöprő győzelmet arató Kisgazdapártot illető belügyi tárcát, de az országot nagyapám és két barátja vezethette, amíg hagyták… Nagyon népszerűek azért voltak, mert az egyszerű nép bármely tagja, bármikor megkereshette őket. Még a saját otthonuk is nyitva állt a választók előtt. Nyilván nem fogok becsöngetni Pintér úrhoz, de ma is demokráciában élünk, és ennek okán kerestem meg, és kértem a segítséget. Nem, egy havi milliókat kereső profi sportoló fizetésének duplájára emelése ügyében, hanem azért, hogy egy istenadta tehetség, aki értünk, magyarokért, éppen nála szolgál…

Ennek a válasznak nincs jó üzenete Tisztelt Belügyminiszter úr! Nem gondolnám, hogy Önnek kell mondanom, hogy milyen összetartó közösség akár a rendőrök, akár a tűzoltók… És, ha van valami sikerük, éppen ennek a kohéziós erőnek köszönhetően tudnak egymás kiemelkedő eredményeiért szorítani, és szurkolni. Mint ahogy teszik egyre többen Bacsa Tamás részsikerei során… De most őt cserbenhagyták. És ezzel kicsit az állományt is… Orbán Viktor miniszterelnök úr mindig azt mondja, “egyetlen magyart sem hagyunk cserben…” Hát… Most mit mondjak? De benne még reménykedem, hisz levelemet az Ön válasza után Ő is megkapta.

Mert talán majd Miniszterelnökünk belegondol abba, milyen jó, amikor valakiben hisznek, és elnyeri mások bizalmát. Mint Ő, akit 35 évesen választottunk 1998-ban miniszterelnökké. És elhittük neki, hogy tud majd kormányozni… És ugye itt a párhuzam Orbán Viktor és Bacsa Tamás között. Ő is tud kormányozni. Igaz, most még többnyire a berettyóújfalui tűzoltó autót…

De, végre megkapta élete lehetőségét és tesztelhette azt a versenyautót, ami rá várna idén… Nézze csak Orbán és Pintér úr, hogy kezd kormányozni minden előzetes gyakorlat nélkül Bacsa Tamás egy Lada után egy Mitsubishit?

Ezeket a videókat, amit a teszten készítettünk, szerény oldalamon a Race1.net oldalán 48 óra alatt 23 ezren tekintették meg. Terjedt, mint a vírus… A labdarúgó NBI 24., e hétvégi fordulójában az MTK-FTC örökrangadóval együtt 17 600-an voltak meccsen, minden találkozóval együtt… De nem ezen szeretnék lovagolni.

Tudomásul kéne venni, és nemcsak mondani, hogy mind egyformák vagyunk! Mind magyar emberek a hazánkban, csak az egyik miniszterelnök a másik belügyminiszter, aztán újságíró, tűzoltó, vagy bármely más területen végzi becsületesen a feladatát! A FIDESZ-KDNP is ezt hangoztatja. Ha igen, mire ez a DURVA MEGKÜLÖNBÖZTETÉS? Mert ez az Tisztelt Uraim! Mitől kevesebb annak a szerény, és ráadásul értünk szolgáló amatőr státuszú, de istenadta tehetség tudása, mint bármelyik átlagon aluli élsportolóé? Hogy is értem ezt Uraim!? Teljesen tisztában vagyunk azzal, mennyit keres pl. egy NB II-es labdarúgó. De ha van rá, ám legyen! DE, akkor hogyan nincs egy ekkora tehetségre? Egy fillér sem???

Mert számszerűsítsük, nem akarom félre vezetni a Tisztelt Polgárokat, hogy Belügyminiszter úrhoz egy évi 5 millió forintos támogatásért fordultam, azaz ennek a projektnek az éves költségének egy ötödéért! És ha ehhez nem jut hozzá, akkor ez nem tud működni, mert egy állami alkalmazottat, 24 órás szolgálatokat teljesítő tűzoltót a két szolgálati ideje között sem versenyezni, sem pénzért rohangálni nem engedem, mert akkor a munkáját nem tudja ellátni, a versenyeken pedig a sajátja mellett, mások testi épségét is veszélyeztetné, öszpontosítás hiányában.

Kicsit elkanyarodva a témától, de tényleg ez most komoly, hogy erre ennyi Belügyminisztérium szinten nem jut? Tudja Miniszterelnök és Belügyminiszter urak, minden reggel az M1 adására ébredek. Ez sem titok. És minden reggel meghallgatom, és nézem, hogy mennyit nőtt a GDP! Lassan már akkorát üt rajtam, hogy fekvőbeteg leszek tőle… De, ha Önök mondják, én elhiszem, csak akkor lássam is a józan ítélőképességek mellett ennek gyümölcsét . Például ilyen esetekben. Mert tudják, ez ugye nem komoly összeg, mégis gesztus és erkölcsi szempontból nagyobbat üt, mint néhány más milliárd…

Mégis első körben olyan döntés születik, ami egyáltalán nem mondható bölcsnek. Önök szerint mennyivel váltana ki jobb érzést az állampolgárokban, bajtársakban, ha ez egy IGEN lett volna. Sokkal, ugye? Akkor hogy fordul elő, hogy mégis a rosszabb döntést vállalják fel, ami inkább korbácsolja a jó érzésű és szolidáris emberek idegeit? Uraim, mitől van ez? Mi választottuk Önöket és bizalmat szavaztunk jó, és felelősségteljes döntések meghozatalára. Ne csak négyévenként mosolyogjunk, amikor újabb győzelmet aratnak, hanem pont közte kéne, amikor a munka folyik, amire felhatalmazást kaptak. És ha egy ilyen és megalapozott kérés fut be, akkor ezt kell megoldani. De nem így!

Miniszterelnök úr mindig azt mondja, “még sok a dolgunk”. Egyetértek! Éppen ezért kéne az ilyen kisebb ügyeket talpraesetten megoldani, hogy több időnk legyen a nagyobbakra. Lassan EP választás… Meggyőződésem, nemcsak az erkölcsi támogatásunkra számítanak, mint ahogy teszi a Belügyminisztérium Bacsa Tamással. Mert akkor abból pontosan annyi szavazat lesz, mint amennyi forintja Tamásnak… Ott nyomni kell egy ENTERT a támogatásra, mi meg egy ikszet az EP szavazásra… Ezek ilyen egyszerű dolgok Uraim! Eddig négyszer voltunk korrektek, négyszer szavaztunk bizalmat… Ennek ismeretében kissé felzaklatott a válaszlevél… Igaz, Miniszterelnök úr válasza még nem érkezett meg. De neki azért annyi hálával tartozom, hogy öt évre most kormánygarancia mellett ERC futamok lesznek hazánkban… 

Tudom, ma éppen Lengyelországban van. Azt is, mennyi feladata volt február 10. óta, amikor is közvetlenül megkapta levelem. De most már minket is sürget az idő… Tudom, ez a fránya Brüsszel sokat kivesz az energiájából, de higgye el belőlünk is… Ezért aztán csak egymásra számíthatunk… Én Önre, és Ön Mi ránk… De a bizalom elszáll, ha nem bölcs döntések születnek… Mint ebben az ügyben is, első körben.

Miniszterelnök úr is tudja 1945 és 1947 között szárnyalt az ország, a magyar fizetőeszköz erősebb volt a dollárnál, az emberek boldogok voltak a háború után, az ország demokratikusan működött, mert vezetőik a nagyapámmal együtt, a lehető legjobb döntéseket hozták, még a vidéki, egyszerű, de ugyanolyan értékű MAGYAR állampolgárok számára is! Most is csak ennyit kell tenni… Ha valóban példaképnek tartják őket, cselekedjenek hasonlóan!

Miniszterelnök úr! Ha végül mégis bölcs döntés fogalmazódik meg Önben, kérem gondoljon a másik említett sportolóra is, ne csak az én pártfogoltamra, mert ő is ugyanúgy megérdemli, és hasonló mértékben szüksége van rá. Mert a sport is a kultúránk része, és ezekre, a szórakozásra, a kikapcsolódásra a népnek szüksége van, hogy a hétköznapok megfeszített munkájával a GDP-t növelje, és továbbra is támogassa Önöket. Márpedig tanúsíthatom, a két atomtehetségre már nagyon kíváncsiak a szurkolók, azaz mi MAGYAROK!

És ha Önök is kíváncsiak Belügyminiszter úrral egy versenyre, vagy milyen ez belülről, pártfogoltam szívesen viszi Önöket. Biztosan állíthatom, személyes benyomásuk után Önök is elismerik majd, az autósport, ezen belül a rali, egy igazi látványsport. Ha ez nem, akkor mi…

Köszönöm Önnek és Mindenkinek, aki elolvasta írásom, és Nemzeti Konzultáció címen, kérem megosztásokkal, vagy egy lájkkal fejezze ki egyetértését mindenki, ha így gondolja.

 

Maradok tisztelettel

 

Kósa András Race1.net

Post2