Janovich Roland: Ezt szerettem volna, ezért dolgozom mindennap

Már korábban is mutogatta oroszlánkörmeit ez a rendkívül tehetséges pilóta, de idén szinte mindent vitt. Janovich Roland, Csáthy Miklóssal megnyerték a Rali3-as országos értékelést és abszolút elsők lette a Déli Régióban is. Lendületes, ellentmondást nem tűrő stílusuk nagy közönségsikert aratott, az egyébként tudatos és felkészült párostól. Ölükbe sem hullottak a bajnoki címek, hisz nagyon sok jó kezű, és ügyes srác terelgeti autóját a Rali3-ban, de most idén Janovich Rolandék taroltak… A fiatal pilótával tekintettem vissza erre a sikeres esztendőre.

“Ezekkel a célokkal vágtunk neki a 2019-es esztendőnek. A Déli Régió mindig is prioritást élvezett nálunk, de most országosan is a lehető legtöbb versenyre szerettünk volna eljutni. Ez gyakorlatilag sikerült is, egyedül Parasznyán nem indultunk. Tehát a rendszeres jelenlétünkkel bejelentkeztünk az országos bajnoki címért is, ami végül összejött. A Déli Régió bajnokságát is megnyertük, és nem szeretnék telhetetlen lenni, de így utólag átgondolva, ha Parasznyán is indultunk volna, talán az Északi Régióban is szerezhettem volna bajnoki címet. De így is maradéktalanul elégedett vagyok és kis csapatunk is.” – kezdi boldogan a bajnok Janovich Roland.

“És ha már a csapatunkat szóba hoztam rögtön az elején szeretném megköszönni mindenkinek, amit tett a sikerek érdekében. Kis családias team vagyunk. Mindenki barát, aki szerel, szervizel a futamokon, van aki trélert ad kölcsön, azaz mindenki a maga módján adott segítséget, ahogy tudott, és ezáltal lett a bajnoki címek részesei is. A hajtást és a hidat Májki készítette, a motort Soma rakta össze, jómagam állítom a futóművet és gumizok. Büszke vagyok mindenkire és nagy hálával tartozom nekik.” – mondja méltán büszkén Roland.

“A helyzet az, hogy az itthoni műhelyünkben megdolgoztam azért, hogy indulni tudjak ennyi futamon, de kaptam kis támogatást, 200 ezer forintot az MNASZ-től is a Tehetséggondozó program keretén belül. Ez nagyon jól jött a gumiköltségekre. Gyakorlatilag a versenyzésemért dolgozom minden hétköznap, mert nagyon szeretem és így teljes az életem. Még az elején vagyok a pályafutásomnak, de örömmel tölt el az, hogy most elmondhatom, hogy bajnok vagyok, és jövőre újabb címekért szállok harcba…” – dobja fel a labdát a Rali3-as bajnok.

“Igen, egy osztállyal feljebb folytatom. A Rali2-ben megyünk majd, minden futamon indulni szeretnék. Az autó marad, csak szélesebb futóművet kap majd és nagyobb féket. A hajtás marad és a csapat is, akikkel ezt véghezvisszük majd. Eldöntöttük, hogy belevágunk. Még nem tudom milyen mezőny lesz, milyen autókkal lehet indul a második vonalban, de szeretnék ott is eredményes lenni. Megvan a kellő motiváció. Meglátjuk, hogy a tudásom és az autóm mire lesz elég, de már alig várom az első rajtot. Kicsit nagyobb kihívás lesz, több pálya, hosszabb versenykilométerek. De jövünk…” – jó hallgatni az eltökéltséget a hangjában.

“Jók voltak az idei Rali3-as versenyek is, de a másodosztály az már más kávéház lesz… Az idei versenyekből nekem kiemelkedik a magyarbólyi, esőben, sárban azon a fehér aszfalton nem volt semmi. Itt szereztem az első győzelmet, aztán Sajókazán pedig az országos címem dőlt el. De kedves az orfűi Bajnokavató is, hisz ott vált biztossá a Déli Régió bajnoki címe. Szóval szívesen emlékszem vissza szinte mindegyikre, de most már nagyon várom a jövő évi helyszíneket.” – értékel röviden Janovich Roland.

“Mint említettem együtt marad a csapatunk, éppen ezért kérlek, hadd soroljam fel a tagokat, akikkel elértem a sikereket és remélem jövőre is együtt fogunk ünnepelni. Sárosi Soma feladata az autó lelke, azaz a motor. Csáthy “Majki” Miki azon kívül, hogy navigál a hajtásért is ő felel. Elengedhetetlenül szükséges Csuka Márk és Janovich “Öcsi” Krisztián munkája, mint ahogy nem tudunk létezni Ternovics István és Márton Balázs odaadó önzetlen segítsége nélkül. És nincs jó csapat lányok nélkül, akik úgyszintén oszlopos tagok és nekünk van szükségünk Bechler Barabarára, Busa Andreára és Fehéri Ágira…” – köszöni meg egy bemutatás mellett mindenkinek a segítséget az ifjú bajnok a Rali3 idei abszolút győztese Janovich Roland.

Kósa András Race1.net 

A képeket Janovich Roland küldte. Köszönjük a Rally Feelling és mások munkáját is. 

Post2