Dudás Gergő: A Mikulás ralin nem az órát nézzük majd…

Az ORC idei bajnokpárosa is indul a Mikulás ralin. Dudás Gergő és Szabó Krisztián olyan évzáró jutalomjátéknak szánja ezt a fellépést. Most nem az utolsó porcikájáig meghajtott bajnok R4-sel, hanem egy N-es Mitsubishivel indulnak. Részt vesznek a futam előtti teszten is, hisz népes támogatói és ismerősi kör tart velük az idei utolsó fellépésükre. Ugyanis a Rodeo Speed Car csapata két autóval köszöni meg az éves támogatást mindenkinek, a rajtnál ott lesz Dián Attila és Papp György is.

“Igen, két N-es autóval leszünk ott a hétvégén Veszprémben. Vannak ígéreteink a támogatói kör felé, és őket is meglepjük, kiszolgáljuk őket már a teszten. Tényleg így szeretnénk nekik meghálálni, hogy egész évben mellettünk voltak és segítettek az ORC-ben a legmagasabbra eljutni. Folyamatosan mellettünk álltak, ideje ebből most visszaadni kicsit, és a Mikulás rali is erre egy remek alkalom. Tehát nemcsak a magunk, hanem az ő szórakoztatásukra is indulunk.” – indokolja részvételüket Dudás Gergő az ORC idei ifjú bajnoka.

“Ma nálunk itt Komárom környékén erős 10 cm hó esett, gondolom ez a helyzet a Bakony környékén is. Úgyhogy garantált a hétvégére a dagonya, de nem gond, már hozzászoktunk Nyíregyházán… Jelen körülményeket figyelembe véve biztos, hogy lesz ficánkolás a Mikulás rali pályáin is, de ez így lesz jó, megadja az alaphangulatot. Egyébként is szórakozni megyünk, az órát is csak addig nézzük, hogy ki ne késsünk az időellenőrzőről…” – neveti el magát Gergő.

“Sok tapasztalatom nincs a murváról, de egyébként szeretem. A teszten majd megkóstoljuk, milyenek valójában a körülmények, aztán örömködünk egyet. Ez lesz az utolsó alkalom idén, hogy versenyautóba ülünk. Egyrészt sajnálom, mert mindig mennék, ha lehetne, másrészt a civil dolgokkal is kell foglalkozni, hisz van munkánk a családdal és a két fronton való megfelelés rendesen kivett belőlünk, így Atussal és a családdal alig várjuk a karácsonyi pihenést. Azt a szusszanás után már jönnek a 2020-as feladatok, hisz nem titok, jövőre is valamivel menni szeretnék.” – vetíti előre Dudás Gergő.

“De most koncentráljunk a hétvégére, remélem jól sikerül és végül majd népes mezőny jön össze. És reménykedem, sokan kilátogattok majd, mi megpróbálunk kedvében járni azoknak, akik megtisztelnek minket a hűvösebb időjárás ellenére is, hogy ott lesznek a pályák szélén. A szurkolók mindig fontosak, és búcsúzzunk együtt a 2019-es esztendőtől, ami nekünk végül édeskésre sikeredett az ORC bajnoki címmel. És lendületet, motivációt minden következő versenyre, mint a hétvégi Mikulás ralira.” – zártuk a rövid beszélgetést, egyben a versenyre való invitálást Dudás Gergővel az idei ORC bajnokkal.

Kósa András Race1.net

Fotók: Photocsn Csatlos Norbert, Hajósi Hajóka Miklós

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2