Dián Attila: Igyekszünk minden percét élvezni…

Dián Attila és Papp György a Rodeo Speed Car versenyzői végül úgy döntöttek, hogy Székesfehérvár után mégis kihagyják az egyetlen murvás futamot Veszprémben. Másokhoz hasonlóan inkább a hátralévő aszfaltos bajnoki futamokra koncentrálnak, és azokra való felkészülés jegyében ők is elindulnak a Baranya kupán. Attilával csevegtem ma röviden erről.

“Igen, végül ez a döntés született, inkább csak az aszfaltos futamokra koncentrálunk idén. Így kihagytuk Veszprémet, aztán végre az egész család együtt tudott nyaralni. Utólag nem tudom nyertünk, vagy veszítettünk vele, de Dudás Gergő már elárulta, mindenki jól elrontotta a gyomrát, de most már minden ok, és nagy kedvvel várom a komlói futamot. Hiányzik már a versenyzés, így örömmel megyek a mecseki pályákra.” – kezdi Attila.

“Már többször elmondtam, én gyűjtöm a kilométereket, hogy minél jobban beletanuljak ebbe a “szakmába”. A tavalyi pécsi futamon már vettem ízelítőt a mecseki pályákból. Nekem nagyon tetszenek, A most kijelölt gyorsaságik is jó minőségű aszfaltok, autóbarát szakaszok. Igaz, meglehetősen tempósak, de erről szól az autóversenyzés. Majd próbálok alkalmazkodni a körülményekhez. Lesz este sötétben, kora reggel, tűző napon napközben, szóval ilyen szempontból elég változatos lesz. De majd edződünk közben…” – neveti el magát Dián Attila.

“Az autó rendben van, Székesfehérvár óta nem ültem benne. De ott Bakonyán a teszten már kihasználjuk a lehetőséget, és visszaülünk. Megnézzük, mi lenne jó a Mecsekre. Lekopogom eddig az autóval komoly gond nem volt. Ezért is szeretem a Mitsubishit. Remélem Gergőnek is összeáll most már az R4 RS, jó lenne neki is gyakorloni, de ha nem, akkor legkésőbb Ózdon teljes erővel támad a Rodeo Speed Car csapata. Itt most egyértelműen tesztfutamként tekintünk a hétvégi futamra.” -árulja el Attila.

“De a közvetlen ellenfeleim közül itt lesz Bacsa Tomi. De az igazi összemérés majd Ózdon folytatódik. Jó mezőny gyűlt össze a bajnokságban a Production Car kupában. Örülök, hogy ezekkel az autókkal, még három évet lehet majd menni. Jó technikák, kár lenne őket csak úgy nyugdíjba küldeni. Sok fiatal és kezdő pilótának remek autó ahhoz, hogy megtudja mi a rali. Egyáltalán nem gyengék, összkerekes, szóval lehet élvezkedni benne. Én is ezt teszem… Ezért indulok a hétvégén is.”- fejezi be nevetve Attila.

Kósa András Race1.net

Fotók: Hajósi Hajóka Miklós, Csatlos Norbert

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2