Dián: Fokozatosan előre…

Dián Attila idén mindét versenyén célba ért a Mitsubishi EVO IX-cel. A 2019-es szezonban a tapasztalt Papp Györggyel versenyző pilóta elsődleges célja, hogy rutint és versenykilométereket gyűjtsön a minél eredményesebb szereplés érdekében. Hisz Attila nem régóta az ORB mezőny tagja. Viszont nagyon szeret versenyezni, és már alig várja a székesfehérvári rajtot is.

“Ez így van. És részemről nem közhely az, hogy egyelőre mindegy az eredmény, mert én valóban élvezni szeretném a futamokat és nem akarom magam görcsössé tenni semmilyen eredménykényszer miatt. Nincs még annyi tapasztalatom, hogy vakmerően versenyezzek. Meg annak nem is látom annyira értelmét, ha az ember tudja és ismeri a jelenlegi határait, akkor azt indokolatlanul átlépje.” – kezdi Attila a vélekedését.

“Székesfehérvárra is úgy megyünk Gyurival, hogy elsődleges feladat a célba érkezés és a körülményektől függetlenül is élvezzük, amit csinálunk. Lehet változékony idő lesz, záporokkal tarkítva, de ebből szereztünk már némi tapasztalatot Miskolcon. Az egynapos verseny alatt kaptunk lehetőséget a természettől többfajta pályaborításra. És azért ilyen helyzetekben érez rá az ember az autóra és no persze az ideális gumiválasztásra. Szerintem ez lesz megint Fehérváron is.” – tekint előre Dián Attila.

“Miskolc óta én nem versenyeztem, míg a családban Gergő (Dudás Gergő –  a szerk.) két versenyen is indult. Viszont a napokban együtt teszteltünk. Ezeket a gyakorlásokat is hasznosnak tartom. Nekem még sok dolgot kell kipróbálnom, állítgatnom a Mitsubishin, hogy tudjam, miket tud, milyen lehetőségek vannak még vele, és azokat hol és milyen körülmények között tudom majd hasznosítani. Ezek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy gyorsulni tudjak, ami természetesen ésszerű keretek között egyértelműen a célom is.” – avat be minket a Attila.

“Jó kategóriánk van, nagyszerű ez a Production kupa. És örömhír, hogy ezek az autók még jó pár évig mehetnek majd az ORB-ben is, tehát érdemes vele foglalkoznom, hogy minél jobban kitapasztaljam. Gergő tapasztalataiból nem nagyon tudok táplálkozni, hisz az ő R4 RS autója, merőben más. Tehát a saját utunkat járjuk. És hogy hol tartunk, vagy merre járunk ezen az úton, erre tökéletes választ ad majd megint a következő bajnoki futam Székesfehérváron.” – zárta előzetesét Dián Attila.

Kósa András Race1.net

Fotók: Hajósi Hajóka Miklós

A Rodeo Speed Car támogatói:

Post2