Dudás Gergő egy oroszlánt idomít a Fekete-tenger partján

Többen, már az elmúlt napokban kihasználták, hogy a szombathelyi futam helyett máshol keressenek maguknak kis adrenalin fröccsöt. Nos, így van ezzel Dudás Gergő is, aki úgy döntött, hogy most jött el az ideje, hogy megvalósítsa egy korábbi tervét, hogy versenyezzen egy Peugeot 208 R2-vel. Erre a legalkalmasabb helyszínnek a Bulgáriát találták. Gergő tegnap este már onnan jelentkezett.

“Igen, itt vagyunk már Várnában. Csodálatos helyen a Fekete-tenger partján. Ugyan még kicsit kihalt minden, de mi nem is nyaralni jöttünk. Mindenképpen ki akartam próbálni egy R2-es Peugeot versenyautót és ehhez ezt az aszfaltos versenyt választottuk. Ez lesz az 50. Rally Bulgária. Szabó Krisztiánnal indulok itt. Egyébként úgy hallottam a kategóriában leszünk vagy 15-en. Úgyhogy jó kis erőpróba lesz. Bár én most csak magamra és az autóra szeretnék koncentrálni.” – kezdi helyszíni bejelentkezését Gergő.

A páros…

“Az autót a futamra a Bakó Rally Team biztosítja most számunkra. Hajnalban érkeznek (már ott vannak – a szerk.) és péntek délután tudom itt kipróbálni. Nagyon kíváncsi leszek rá. Egyébként este már rajtceremónia van. Aztán 10 (!) különböző gyorsasági szakasz vár ránk a két nap alatt, amelyeken 16 alkalommal rajtolunk. Nagyon jók a pályák, többsége fehér, nagyon világos aszfalt, de van földes összekötő is… Biztos, hogy nagyon változatos futam lesz, és még esőt is mondanak a hétvégére.” – tájékoztat minket a Rodeo Speed Car pilótája.

Az idegenlégiósok és az all inclusive ellátás… 

“Már tudjuk 25-ös rajtszámot kaptunk. És bőven lesznek ellenfelek a kategóriában. De én most, ahogy említettem az autóval szeretnék ismerkedni. Vezettem már fronthajtású autókat, de sok jót hallottam erről a Peugeot gépről, hát most megtapasztalhatom én is. Úgy gondolom, az első kör után leszünk képben, addig nem nagyon. Az első nap végén meg látjuk úgyis a helyzetünket, de mondom elsősorban élvezni jöttünk ezt a lehetőséget. Még jelentkezem.” – zárta Gergő.

A Race1.net a hétvégén követi a srácok bulgáriai szereplését. Közvetlen kapcsolatban leszünk a pilótával.

A verseny nevezési listája. 

A verseny programja itt. 

Kósa András Race1.net

Post2